Маса или работен плот – както ви харесва!

1302
Разглеждания
Маса или работен плот – както ви харесва!

2 идеи за трансформиращи се мебели

Обичате ли да пренареждате мебелите у дома?  Всяка промяна в хола, кухнята или спалнята допада на мнозина, заради новите естетически преживявания, които се създават.

Трансформиращи се мебели
Масата се плъзга с едно движение в кухнята или трапезарията…

Да, това е факт, но е факт също, че повечето от нас обитаваме твърде маломерни жилища, в които невинаги можем да постигнем предварително мечтаните функционални кътове.

И тогава на помощ идват те – трансформиращите се мебели!

Многофункционалните мебели създават възможност за гъвкава среда на обитаване, а за подкрепа на това твърдение ви представяме 2 креативни идеи на италианската мебелна компания Флорида.

Първата идея демонстрира как една маса за хранене може да се превърне в работен кухненски плот чрез плъзгане през преградната стена, отделяща кухнята от трапезарията. С едно движение – 2 функционални цели са постигнати!

Когато готвим - работен плот, а когато дойде време за обяд - трапезарна маса
Когато готвим – работен плот, а когато дойде време за обяд – трапезарна маса

А при втората идея работен плот е скрит в общата конфигурация на кухненското обзавеждане и се изважда на показ едва, когато е необходимо.

Плотът се използва при необходимост като допълнителна работна повърхност или като място за бърза закуска
Плотът се използва при необходимост като допълнителна работна повърхност или като място за бърза закуска

Дали като допълнително пространство при кухненски операции или като място за бърза закуска, плотът е еднакво функционален.

Идеите са наистина чудесни и ако няма как да се снабдим с тях направо от Италия, то със сигурност родните мебелни фирми, работещи по индивидуални поръчки, могат да ги пресъздадат – стига да им подскажем какво точно ни е необходимо.