Спалня в дневна – решение за малък апартамент

33344
Разглеждания
Спалня в дневна – решение за малък апартамент

Не винаги размерите създават проблеми…

Спалня в дневна не е никак нещо изключително рядко срещано явление, по-скоро обратното – в маломерните жилища често това е единственият възможен вариант.

Спалня в дневна

А дали размерите имат толкова голямо значение? Естествено, колкото е по-голяма площта на апартамента, толкова по-лесно би могло да се организира всеки функционален кът и да се обзаведе дадено помещение.

Но има и случаи, когато размерите на малкото жилище не създават чак такъв голям проблем при усвояването на всеки полезен сантиметър, стига да е рационално и пресметливо планирано.

Спалня в дневна

Като в случая с този малък апартамент, който разполага само с една спалня, а в него живее 4-членно семейство.

Напълно логично, още в началото на проектирането дизайнерите от студио 3D постигат договорка с родителите, че компромисът, който трябва да се направи, е за тяхна сметка. Взетото решение е единствената спалня да бъде детска стая да двете деца в семейството, които са и на различна възраст.

Това налага да се отдели кът за сън за родителите в дневната, но и не само – трябва да се организира и втори работен кът за учене на уроци, за да не си пречат взаимно наследниците им през деня, когато възрастните са на работа.

Спалня в дневна

Следващият момент, налагащ прецизно планиране, е наличието на достатъчно мебели за съхранение на дрехи, книги и вещи.

Именно по тази причина своеобразен разделител на функциите в тази спалня в дневна става библиотеката с открити рафтове. Ефирният й дизайн не натоварва с допълнителен обем пространството, а долната й закрита част изпълнява ролята на скрин.

Спалня в дневна

Тапицираното легло осигурява качествен отдих в края на деня, а срещу него е поставен голям гардероб с огледална врата. Окачени стенни шкафове – над леглото и работния кът, предлагат още допълнително пространство за съхранение. Кръгъл плафон и спот лампи осигуряват необходимото осветление вечер в този кът.

Спалня в дневна

В къта за отдих в дневната е избран ъглов диван, 2 малки леки ниски масички, а на отсрещната стена е разположена конфигурация от отново окачени шкафове и телевизор.

Спалня в дневна

Цветовата концепция на мебелите и интериорния текстил в тази спалня в дневна съвсем целенасочено включва светли пастелни тонове и прасковени акценти – за да се създаде усещане за простор и светлина в пространството. Облицовката на стената зад леглото и вратата са от акациево дърво, а подът е ламинат със светъл дъбов декор.

Спалня в дневна

Макар и семпло като цветове и дизайн, пространството на тази спалня в дневна излъчва атмосфера на уют и топлина, а функционалността е доказателство, че при добро планиране, размерите на площта не са от особено голямо значение!

Галерия:

 

Продукти в Магазин Жилища: