Под знака на аквамарина

8409
Разглеждания
Интериор на дневна зона с морско сини акценти

Интериор на дневна зона с морско сини акценти

Едва ли има човек на света, който да не обича морето и нежното му сияние под ласките на кротко застаналото в небосвода слънце, нали?

Всеки нюанс на синьото носи  частица от посланието за безкрайна романтика, ваканция и лято, но може би най-голям дял е отреден  на аквамариненото на морската вода.

Аквамаринени акценти носят усещане за море и свежо настроение

Името на цвета, на който е наречен и скъпоценен камък, произхожда от латинското аqua marina – морска вода. Според различни легенди, камъкът с този цвят има силата да укротява морските урагани и бури, както и да е талисман за вечна вярна любов!

И защо се отклонихме чак толкова встрани от темата, ще се питат вероятно някои от вас?!

Висящите осветителни тела са с атрактивен дизайн

Защото в интериора на тази дневна зона, създаден от младия дизайнер Rafael Khalilov от Азербайджан, погледа привличат точно декоративните акценти с цветови нюанс, напомнящ за море.

Дневната зона е отворено пространство, в което са ситуирани отделните функционални зони – за отдих, за хранене и кухня.

Кът за хранене

На фона на общата пастелна хармония, в която  си партнират успешно бежово, бледо сиво и бяло, живо изпъкват детайли в морско синьо като декоративни възглавнички, вази, килим и съдове за хранене.

Интерес предизвиква и мозаечният гръб на кухнята, решена в бяло и дървесен натюрел.

Кухнята е решена в бяло и светло дърво

Дървена е и масата за хранене, а меката мебел в къта за отдих е в бледо сиво-лилава тоналност.

Висящите осветителни  тела, монтирани на декоративни греди, създават определено динамика в пространството, а към цялата система за осветяване на помещението са включени още вградени на тавана лунички и насочени тела над трапезарията.

Ъглов диван е поставен срещу ТV-къта

Свежа атмосфера с дъх на море – това е посланието на този интериор, в който всеки детайл е конфигуриран на точното му място!

 

Галерия:

 

www.rafael-kh.com

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….