Комфорт с усещане за сигурност и непреходна хармония

2623
Разглеждания
Интериорен дизайн на дневна зона в провинциален стил

Интериорен дизайн на дневна зона в провинциален стил

Да живееш в хармония със себе си далеч от градската суета някъде в спокойната прегръдка на провинцията, в което времето сякаш е спряло – това е мечта на голяма част от нас, нали? Но има и хора, чиито мечти са вече реалност…

Камината е изградена в класически традиционен стил

Интериорният проект, който представяме, е на първото ниво от крайградска къща, включващо просторна дневна зона с кухня и трапезария.

Поглед отгоре към първото ниво

Стилът, предпочетен от собствениците за новата им вила, носи всички характерни белези на класическия провинциален стил, а автори на проекта са руските дизайнери от “Архитектурно бюро Алексей Сухов”.

Хол

Кътът за отдих е разположен край камината

Вероятно ще се съгласите, че в интериорното решение на тази дневна зона няма никакви излишни елементи,  концепцията и стилистичните решения са по-скоро лаконични и прости, но в същото време създават усещане за непреходна хармония и спокойствие.

Интериорът е решен в класически стил

Основното предимство на хола е двойната височина на помещението – резултат от обединяването на  двете нива на къщата.

Тук е разположено и вътрешното дървено стълбище, което заедно с раменната структура от дървени греди на тавана създават впечатляваща характерна динамика на пространството.

Дървено стълбище отвежда до второто ниво

Полилеите от ковано желязо, декоративна мазилка по стените, завесите с украшения в унисон с тапетите – всички тези детайли създават завършеност на пространството на дневната.

Акцент поставя големият полилей

Голям диван с декоративни възглавнички е разположен край камината в класически стил – тук всеки с удоволствие би се наслаждавал на палавия танц на огнените пламъци и на приятна почивка в уютна атмосфера.

Поглед към емпорето

Топлите контрастиращи тонове в цветовата концепция на помещението и интериорния текстил, както и изобилието от светлина подчертават класическия облик на дневната зона.

Кухня и трапезария

Кухнята е с вградени уреди и прилежащ остров

Съвсем не е случайно решението в обзавеждането на тези помещения да се заложи на естественото дърво при избора на подовата настилка и мебелите.

Полилеят над масата за хранене е идентичен с този в къта с меката мебел

Комбинацията от топли цветове, изчистени линии и ефектна декорация придават необходимото чувство за комфорт и сигурност.

Дървените греди на тавана придават рустикален изглед на помещението

Голяма маса за хранене, надеждни тапицирани столове, добро осветление, достатъчно работна площ за приготвяне на храна и модерно оборудване – в тази кухня всеки  с удоволствие би отделил от времето си, за да да приготвя кулинарни изкушения за любимите си хора.

Кухненският остров е с интегрирана мивка

Едновременно удобен, модерен и стилен  е интериорът на дневната зона на тази къща – точно каквото е било изискването на щастливите по наше мнение собственици.

Вярно е, че не ги познаваме, но едва ли има друг вариант, ако живееш в такова чудесно място!

 

Галерия:

 

 

www.arch-buro.com

 

……………………………………….