Камък и светлина в елегантен съюз

2890
Разглеждания

Интериорен дизайн на модерно жилище в Словакия

Хладен като камък – този израз много често сме използвали всички, описвайки нечие емоционално състояние, нали?

Но въпреки привидната достоверност на това качество на истинския камък, всъщност този естествен материал е в състояние да създаде много уют, когато става въпрос за жилищен интериор!

Дневната зона е обзаведена с ъглова бяла кожена мебел

Или едно от доказателствата, в подкрепа на тази теза, можем да видим всички в интериорния разказ за модерно жилище, който ни представят чрез този свой проект дизайнерите от словашкото студио Neopolis interior design.

Апартаментът, включващ антре, просторна дневна зона с кухня и трапезария, и една спалня, е разположен на приземен етаж в нова жилищна кооперация в гр. Lucenec.

Антре

Закачалка с оригинален дизайн

Това, което грабва погледа още от първите няколко стъпки в модерното жилище е, разбира се, декорацията с изкуствен камък на стената още в антрето.

Антрето също е с частична каменна облицовка

Голямо огледало е поставено в антретоЕлегантна композиция от оцветено в бяло и натурално дърво и голямо огледало дооформят визитната картичка на дома, каквато е ролята на антрето.

Хол

Голямо огледало на стената в дневната създава интересни визуални ефекти

Луксозна ъглова мека мебел, тапицирана с бяла кожа, и масичка от тъмно дърво са разположени срещу облицованата отново с камък стена с TV-къта в дневната.

Декорацията с камък създава индивидуалнония характер на дневната

Голямото огледало, поставено зад мебелната конфигурация, визуално увеличава пространството и създава интересни декоративни ефекти.

Кът за четене край камината

Камина с тристранно затворена със стъкло горивна камера отделя хола от обособеното пространство за работен кът с голяма библиотека. Удобни кресла осигуряват необходимия комфорт за четене в уютна атмосфера.

Цветовата концепция на дневната е основана на пастелни земни тонове. Завършеност на интериорното пространство придава и формата на окачения таван с вградено скрито осветление.

Трапезария

Голяма квадратна маса и бели столове в трапезарията

Трапезарията е обзаведена с голяма квадратна дървена маса и бели столове.

Дървеното пано на стената повтаря дизайна на масата

Това, което задължително прави впечатление в помещението, е квадратното дървено пано на стената, повтарящо дизайна на повърхността на масата.

Кухня

Бар-плот с високи столчета за бърза закуска или вечеря

Кухнята е с П-образна форма, решена в бяло и топло кафяво, всички уреди са вградени.

Кухнята е решена в бяло и цвят на натурално дърво

Кухненски остров осигурява допълнително работна площ, а бар-плотът с високи столчета – място за бърза закуска или вечеря.

Кухненските уреди са вградени

Спалня

Окаченият таван е с правоъгълна форма и вградени лунички

Топло шоколадово кафяво е изборът на дизайнерите за спалнята – решение, осигуряващо необходимата за спокойна почивка атмосфера.

Основният цвят в спалнята е топло шоколадово кафяво

Окаченият таван с правоъгълна геометрична форма, вградени лунички, полилей с интересна форма и декоративни пана с флорални мотиви са акцентите, създаващи индивидуалния облик на това пространство.

Декоративни пана с флорални мотиви украсяват спалнята

Потоци от естествена светлина, предимно  бели мебели, натурални земни тонове в цветовата концепция и интригуваща декорация с изкуствен камък – всички тези елементи, умело вплетено в цялостния дизайн на това модерно жилище, изграждат неговия забележителен дух и характер.

 

Галерия:

 

www.neopolis.eu

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….