С портокалово ухание и вкус на шоколад

3730
Разглеждания
Интериорен дизайн на дневна в пастелни тонове

Интериорен дизайн на дневна в пастелни тонове

 

Портокал, шоколад – не, не сме решили да ви изненадаме този път с рецепта за нов сладкиш, макар че идеята си я бива, но ще я оставим за друг път! Истината е, че цветовете винаги предизвикват дори и несъзнателна асоциация с нещо, което особено харесваме, независимо дали е нещо вкусно, ароматно или просто радост за окото!

Декоративни пана с флорални мотиви са поставени на стената

В  случая с интериора на дневната зона, която ви представяме, точно уханието на портокал и усещането за натурален шоколад са вкуснотиите, които някак си видяхме през цветовото оформление на помещението!

Окачен таван с геометрична форма

Другият аргумент, поради който решихме да ви представим това интериорно решение е, че пастелната гама и в частност комбинацията топло шоколадово и нежно бежово,  е твърде чест избор заради универсалното си звучене.

А за разкош и ярък, притеглящ погледа  фокус, дизайнерите от студио “Gradiz” са заложили на портокалов нюанс – оранжевите табуретки сияят като малки слънца на фона на шоколадово кафявото обзавеждане.

Холът е решен в шоколадово кафяво и ярки портокалово оранжеви акценти

Но стига кулинарни отклонения, защото интериорът на това помещение има редица други достойнства – модерен изглед и максимална функционалност, в която се отличават и атрактивни декоративни тактитически ходове.

Имитираща камък мазилка е поставена на стената край къта с камина на биоетанол

Точно такъв е и изборът на форма на окачен таван, който маркира зоните на отделните кътове – за отдих, за хранене и кухнята.

Но и не само – имитиращата каменна облицовка мазилка край камината, която продължава по тавана и свършва точно над голямата трапезарна маса, изпълнява подобна роля.

Кът за хранене с голяма маса

От едната страна на  стената, която частично разделя хола от трапезарията, е поставена камина, а от другата – TV-композиция.

Слънчев нюанс внася жълтият гръб на кухнята

Заслужава внимание и решението бар-плотът с високи столчета, който отделя кухненския кът от останалите зони в дневната, да бъде своеобразно продължение на работната кухненска повърхност. Оцветеният в жълто гръб на кухнята не само придава цветна свежест на пространството, но и хармонира на част от висящите осветителни тела.

Бар-плотът е като продължение на работната повърхност

И последно,  „летящите“ врати от матирано стъкло, които водят от трапезарията към хола, погледнати и от двете зони, изглеждат като оригинални декоративни пана, поставени едва ли не само за украса.

Конзолна масичка и голямо огледало над нея в къта за хранене

Всички тези стратегически интериорни ходове водят до създаването на една наистина модерна и функционална дневна зона, която крие редица оригинални решения – или по-точно, с удоволствие ги разкрива!

 

Галерия:

 

 

www.gradiz.ru

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….