Слончетата – нашите добри приятели!

739
Разглеждания
Интериорен дизайн на дневна с етно мотиви

Интериорен дизайн на дневна с етно мотиви

 

Вероятно сте усетили вече, че решихме да отправим шеговита закачка към заглавието на един доста стар, за по-младата ни аудитория – направо древен, индийски филм, ама нямаше как да не направим подобна асоциация!

И слончетата ни дойдоха на гости!

Защото изгледът на стадо слонове, което бодро пристъпва в хола на жилището вероятно на мнозина ще се стори твърде ексцентрично решение, ама всъщност, защо пък не?

Едни хора си падат по кучета, други по коне, трети по всякакви пернати сладурковци, а собствениците на този дом пък са фенове на своите гигантски приятели – слоновете. И точно затова са си ги поканили и у дома!

Подът и таванът са облицовани с дърво

Стига шеги и закачки, но в основата на интериорния дизайн на този хол застават предпочитанията на обитателите към етно мотивите в съвременния интериор. Придържайки се към етническия стил, дизайнерите от студио “Gradiz” предлагат тези  идеи.

Дизайн с етно мотиви в хола на модерно жилище

Необичайният вид на тавана в дневната се дължи на използваните плоскости от шперплат – всъщност таванът изглежда като огледално отражение на пода, изработен  от естествено дърво.

Кътът за отдих е обзаведен с удобна кожена мебел, а желанието на собствениците да имат атрактивно пано на стената в помещението води до появата на стадото африкански слончета, които сякаш излизат иззад дивана.

Подобна перспектива е в състояние да разшири оптически пространството – на практика такъв ефект се получава и тук. И за да се подчертае принадлежността на интериора към етно стила, са поставени още и декоративни възглавнички с шарки тип “зебра”.

Ярък акцент поставя в дневната камината с интересен дизайн

Камината с оригинален дизайн, разположена на стената срещу къта за отдих,  е другият ярък акцент в дневната зона. Част от стените са облицовани с декоративни тухлички, боядисани в бяло.

Доста дръзко ще се стори това интериорно решение на някои от вас, но със сигурност няма как да ви остави безразлични – независимо дали ще се присъедините към групите “за” или “против”! Нали?!

 

Галерия:

 

www.gradiz.ru

 

……………………………………….