Интериорен дизайн – списание Жилища http://www.jilishta.com/interior_design Интериорен дизайн на жилища Wed, 13 Dec 2017 08:56:49 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Само за заклети почитатели на романтиката! http://www.jilishta.com/interior_design/interior-na-spalnia-v-tamno-lilavo-i-beli-tuhli4ki/ http://www.jilishta.com/interior_design/interior-na-spalnia-v-tamno-lilavo-i-beli-tuhli4ki/#respond Wed, 07 Jun 2017 14:58:45 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2465 Интериор на спалня в тъмно лилави тонове

Колкото цветове се срещат в необятната палитра на природата, толкова и за всеки един от тях ще има заклети фенове по широкия свят, които твърдо ще отстояват позициите си защо точно този или онзи им е любим!

Иначе казано, всички хора сме различни и различни са вкусовете ни, няма как вкупом да харесваме едно и също – обратното би ни обрекло на абсолютна скука!

Защо правим тези уговорки, вероятно вече се питат някои от вас? Защото този интериор на спалня, създаден от руския дизайнер Lubov Маlенкinа представя една картина, изтъкана от тежък лукс, тъмни лилави нюанси и декорация с облицовъчни тухлички, която може и да не допадне на всички, но не и задължително…

Психолозите твърдят, че хора, избрали цветова схема в лилаво за интериора на спалнята си, са непоправими романтици!

Е, ние не познаваме собствениците на това помещение, единственото което ни е известно е, че са млада двойка – а накъде без романтика в началото на съвместния път по трънливата магистрала на ежедневието и живота?!

Помещението не е голямо, но към него принадлежи и остъклен балкон, който дизайнерът обзавежда като частен кът за отдих на семейството в аналогични цветове и стил.

Модерен интериор с елементи на Арт Деко и цветово оформление в тъмно, почти патладжанено лилаво е кратката характеристика на тази спалня.

Стената до входната врата е облицована с бели декоративни тухлички, което балансира тъмното излъчване на лилавото в текстурираните тапети, покрили останалите стени и премахва опасността от мрачна и депресираща атмосфера.

Над таблата на леглото е поставен фото-тапет с черно-бяло изображение на роза, а от двете му страни, над нощните шкафчета са монтирани големи огледала, които оптически уголемяват помещението. Комбинация от три вида завеси украсяват прозореца – ефирни бели, златисти и тежки кадифени завеси с щампован рисунък.

На стената срещу леглото, решена в тъмно лилаво, в центъра на бяло декоративно пано, наподобяващо рамка на картина, е поставен телевизор.

На остъкления балкон, изпълнен с необходимата топло и хидро изолация, както и подово отопление, са намерили своето място гардероб и малка масичка за кафе, край която може да се поседне на голям пуф.

Окаченият таван с геометрични форми и множество вградени лунички създават илюзията за нощно небе. Стенни аплици, скрито Led  и настолна лампа допълват системата за осветление в спалнята, в която вероятно винаги ще витае усещане за нежност и романтика! Или поне до някой следващ ремонт?

 

Галерия:

 

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/interior-na-spalnia-v-tamno-lilavo-i-beli-tuhli4ki/feed/ 0
Когато детството е на път да си тръгне… http://www.jilishta.com/interior_design/36-idei-za-stai-na-porasnali-momi4eta-i-mom4eta/ http://www.jilishta.com/interior_design/36-idei-za-stai-na-porasnali-momi4eta-i-mom4eta/#respond Thu, 23 Mar 2017 16:05:44 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2417 36 идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

 

Кога точно свършва детството? Въпрос, който няма точен отговор, защото никой не би могъл да каже точно в кой ден и час детството си отива и довчерашните сладки дечица се превръщат в млади дами и господа.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Е, вярно е, че всички завинаги оставаме деца за своите родители и на тях все им се струва, че не сме пораснали достатъчно, че все още имаме необходимост от напътствия, че не сме съвсем съзрели, за да поемаме отговорностите, които животът ни вменява…

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Така е било и така ще бъде – дори и когато децата сами станат родители!

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Но все пак има белези, по които, колкото и да не ни се ще да признаем, че дечицата ни вече са на път да кажат „довиждане“ на детските си години и съвсем нямаме предвид физическите им  промени, а по-различни, отнасящи се за обзавеждането на собствената им стая.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Когато все по-често чуваме коментари, че тази, до вчера любима обител, е вече твърде бебешка, че принтовете и плакати с любими анимационни герои загадъчно започват да изчезват от стените, които красят, а количките, конструкторите  и сладките плюшки също вече не се виждат наоколо – явно, време е за промяна!

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Време е детската стая също да порасне, защото нейният собственик вече има други вкусове и приоритети.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

И в унисон с новите желания на порасналите момичета и момчета лека-полека ярките цветове в обзавеждането започват да отстъпват назад, а на преден план излизат по-универсалните пастелни тонове.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Детското кокетно легло се оттегля от полето на стаята, а на негово място се появява или разтегателен диван, или легло с по-големи габарити.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Бюрото пък разменя ролята си с нова работна маса, масичката за рисуване – с холна маса, а  пъстрите завеси – с щори, и още, и още… Във всички случаи необходимостта от повече свободно пространство е осезаема, което изисква обзавеждането да бъде максимално компактно.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Няма как – съвременният свят поставя много изисквания към младите хора. Като се започне от правилния избор на дрехи, съобразени вече с новото им амплоа, та се стигне до дизайна на стаите, които обитават.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Всяко пораснало момиче или момче прекарва повечето от времето си именно тук, а не в дневната, където е запазената територия на родителите. Тук кани приятелите си, тук се подготвя за уроци или лекции и упражнения, тук развива и хобито си, в много случаи – повече от едно…

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Ето защо дизайнът на стаята за всеки млад човек трябва да съчетава стил, комфорт и нова функционалност.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

Това не означава, че в предишния си по-детски вид стаята не е била функционална, а че изискванията на собствениците вече са по-различни, защото съвсем скоро ще се причислят към групата на възрастните.

Идеи за стаи на пораснали момичета и момчета

И бившите шарени и кокетни  детски стаи вече съвсем логично започват да наподобяват в голяма степен дневната в жилището – в галерията ни с идеи ще имате възможност да се уверите, че е така и сами!

 

Галерия:

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/36-idei-za-stai-na-porasnali-momi4eta-i-mom4eta/feed/ 0
Гурме идеи за лято на балкона http://www.jilishta.com/interior_design/28-gurme-idei-za-letni-kuhni-na-balkona/ http://www.jilishta.com/interior_design/28-gurme-idei-za-letni-kuhni-na-balkona/#respond Wed, 15 Feb 2017 16:30:10 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2362 28 идеи за мини-лятна кухня и в апартамента

Много е вероятно тези наши идеи да ви сторят твърде екстравагантни на фона на скромните по размери жилища, които масово обитаваме, но все пак решихме да ви ги подскажем…

Идеи за лятна кухня на балкона

А може и да ви допадне идеята да си имате малък мини кухненски кът на балкона, макар обичайната практика е площта му да се усвои за други полезни цели – например, за организирането на същинска кухня?

Идеи за лятна кухня на балкона

Но в истинската кухня барбекюто не би било толкова лесна за постигане цел, а на балкона – е, да, и тук има риск, но най-вече от неочаквани гости, подмамени от изкушаващи аромати!

Идеи за лятна кухня на балкона

Защото какво друго, ако не кътче за барбекю, малка мивка и маса за хранене, включва обикновено лятната кухня?

Идеи за лятна кухня на балкона

Да, да – може и хладилник, може и зидана камина с пещ, може и електрическа печка или поне котлони, но хайде да укротим все пак мечтите и бляновете си – става въпрос за балкона, не за двор или градина…

Идеи за лятна кухня на балкона

А балконът за голяма част от нас е точно тази, макар и откровено казано, твърде малка площ за допир с околния свят, слънцето, небето и звездите…

Идеи за лятна кухня на балкона

Първото условие, за да разгледате нашите идеи, е да имате на разположение балкон – и остъкленият би свършил добра работа, защото времето не винаги е особено благоприятно за барбекю-вечери дори и през лятото, нали?

Идеи за лятна кухня на балкона
След това да прецените дали има възможност за поставянето на малка мивка, а и някой и друг шкаф, също не би бил излишен. За масата и столовете се разбира от само себе си – че кой би искал да хапва на крак на собствения си балкон?

kuni-balkon-25

Дали ще изберете най-лесният вариант като се спрете на обикновена електрическа скара или на истинско барбекю на дървени въглища, ако не зидано, то преносимо, е въпрос на предпочитание и на сговорчиви съседи!

Идеи за лятна кухня на балкона

Защо нарекохме идеите си за летни кухни на балкона с френската дума гурмѐ (gourmet) ли?

Идеи за лятна кухня на балкона

Ами защото само ценителите на добрата храна, унищожена в приятна компания и с голяма доза добро настроение, биха проявили специално старание и творчество в създаването на своя лятна кухня… на балкона!

Идеи за лятна кухня на балкона

И винаги си имайте едно наум колко неканени гости бихте могли още да съберете на тази малка територия, посветена на лятото и хубавите емоции!

 

Галерия:

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/28-gurme-idei-za-letni-kuhni-na-balkona/feed/ 0
Здравей, слънце – какво да сготвим днес? http://www.jilishta.com/interior_design/35-idei-za-kuhni-sas-skoseni-tavani/ http://www.jilishta.com/interior_design/35-idei-za-kuhni-sas-skoseni-tavani/#respond Wed, 08 Feb 2017 14:36:21 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2319

35 идеи за кухни със скосени тавани

Слънцето е мил и драг гост във всеки дом и всяка кухня, но особено скъпоценно е неговото присъствие в жилищата със скосени тавани, нали? Както и да ги наричаме – мансарди, ателиета, подпокривни пространства, винаги става въпрос за едни и същи рожби на модерната архитектура и строителство…

Идеи за кухни със скосени тавани

Очарователни или не толкова, подпокривните жилища са факт и мнозина са имали и ще имат „удоволствието“ да се преборят с интериорното решение и обзавеждане на своя дом в близост до слънцето, облаците и звездите…

Идеи за кухни със скосени тавани

Дали те биха дали съвет какво точно да бъде менюто за обяд или вечеря, което да се приготви в кухня със скосени тавани е малко вероятно, макар близостта им да е особено полезна и ефектна, но е факт, че и кухня с нестандартни стени също може да бъде функционална и добре организирана, макар усилията да са малко повече.

Идеи за кухни със скосени тавани

И все пак нека погледнем на проблема като предизвикателство – подобни помещения предразполагат към голям размах и полет на фантазията, водеща до гъвкави интериорни решения и уникалност в дизайна на кухнята.

Идеи за кухни със скосени тавани

Организиране на кухня в подпокривно пространство е трудно, наклонът на стените изисква доста еквилибристики за привличане на всеки слънчев лъч и оползотворяване на всяко ъгълче, но не е и невъзможно.

Идеи за кухни със скосени тавани

Дали под прозореца ще бъде разположен ред кухненски шкафове с плот за готвене и мивка или те ще заемат централна позиция, а под прозореца ще се постави кът за хранене, е въпрос на избор и планиране, защото съществуват толкова варианти, колкото са и видовете подпокривни пространства, т.е., твърде много…

Идеи за кухни със скосени тавани

Ние считаме, че такива кухни е добре да бъдат решени в светли тонове, което оптически ще хармонира и изпълва с обем всяко кътче, но ако харесвате тъмни цветове или натурално дърво, изборът също ще бъде добър – това, все пак, е вашата кухня и вие трябва да се чувствате там уютно и комфортно, нали?

Идеи за кухни със скосени тавани

Стилът на кухненските мебели и цялостния интериор също са въпрос на предпочитание – модерен минимализъм, класически или с рустикални нотки, важното е обитателите и най-вече шеф-готвачът в кухнята да се доверят на собствения си вкус.

Идеи за кухни със скосени тавани

Декорацията с камък и облицовъчни тухлички си е съвсем допустима, независимо че кухнята е малко по-различна от стандартните си посестрими между 4 прави стени.

Идеи за кухни със скосени тавани

За още повече свежест и настроение могат да се изберат и ярки акценти или тапети с флорални мотиви.

Идеи за кухни със скосени тавани

Въпросът с осветлението обаче тук е от особена важност, защото слънцето все пак по някое време решава да се оттегли там нейде зад хоризонта – вградено, LED ленти, окачени осветителни тела и амплици са винаги добре дошли..

Идеи за кухни със скосени тавани

Все пак мансардните жилища не винаги са с твърде ограничени размери – кухненски остров би намерил добър прием в някои от тях, а бар-плотът – особено!

Идеи за кухни със скосени тавани

Малка или по-голяма, кухнята под покрива може да бъде и красива, и функционална, въпреки малко по-сложното й планиране – нашите идеи в галерията са на път да го докажат!
……………………………………….

Свързани продукти

……………………………………….

Галерия:

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/35-idei-za-kuhni-sas-skoseni-tavani/feed/ 0
Как от едно да направиш… поне две! http://www.jilishta.com/interior_design/interior-na-studio-s-lilavi-akzenti-46kv-m/ http://www.jilishta.com/interior_design/interior-na-studio-s-lilavi-akzenti-46kv-m/#respond Thu, 19 Jan 2017 15:06:07 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2285 Сиво, бяло и лилави акценти в интериора на малко студио

Да разделиш 1 на 2 в математиката е лесно, но когато става въпрос за жилищна площ не винаги това се случва без компромиси, нали?

Телевизорът е окачен със специална поставка към тавана

Е, вярно е, че когато налице е домашен гений с добър поглед върху геометрията и математиката, в прекрояването на жилището може от едностаен да се получи и 3-стаен апартамент, но в това малко студио не се е стигнало чак дотам…

Кът за отдих с мека мебел
Малкият апартамент с обща площ едва 46 кв.м е първото самостоятелно жилище на младо семейство, но в такова малко пространство е доста трудно да се създаде необходимата функционалност и удобство, необходими на всеки модерен човек.

Кът за хранене
Все пак руските дизайнери Юрий и Яна Волкови  са успели да се справят блестящо със задачата да обособят всички функционални зони и да създадат уютно жилищно пространство в тази скромна квадратура.

План на жилището

По план студиото се състои от едно общо отворено пространство, антре, баня и килер. Разделяйки го на 2, но не равни части, дизайнерите обособяват и малка спалня, отделена със стъклени плъзгащи се двете посоки прегради, което осигурява лесен достъп до леглото.

Спалнята е решена в сиво и лилави акценти
Бившият вече килер превръщат в гардеробно помещение, защото в къта за сън няма никакво място за гардероб, а са поставени два високи шкафа от двете страни, изпълняващи ролята и на нощни шкафчета чрез дизайна си.

Вратата към гардеробното помещение
След това вече определят и останалите зони. Трапезарията разполагат в центъра на апартамент,а  кухнята по протежение на стената като хладилникът скриват в ниша в непосредствена близост.

Масата за хранене се разтяга до 160 см
Под прозореца поставят голям удобен диван, две кресла и две малки масички – тази композиция маркира рамките на къта за отдих. Телевизорът на пръв поглед виси във въздуха, но на практика е монтиран на специална поставка към тавана.

Големи стъклени плъзгащи се прегради отделят мястото за сън от дневния кът

Скрито LED осветление по периметъра на тавана, стилни полилеи и стенни аплици визуално зонират отделните функционални кътове в студиото.

Банята е решена в почти същите цветове както и дневната зона – бяло за стените, лилаво и венге за мебелите.

Лилави акценти и в банята

Бели релефни стенни плочки създават интересен ефект в помещението, обзаведено с вана, душ, шкаф с мивка, WC с вградена арматура и висок шкаф за съхранение на вещи и аксесоари.

Шкаф за съхранение на аксесоари

Голямото огледало оптически увеличава пространството, отразявайки светлината и от двете окачени лампи. Стъклена преграда отделя ваната с душа от шкафа с мивка.

Банята е оборудвана с вана и душ

В цветовата концепция на студиото е заложено на сиво в различни негови нюанси, бяло и меки  люлякови акценти – комбинация, която освен свежест,  създава усещане и за повече простор в малкото пространство.

 

Галерия:

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/interior-na-studio-s-lilavi-akzenti-46kv-m/feed/ 0
Как ателието се превърна в уютно жилище… http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-malak-apartament-49kv-m/ http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-malak-apartament-49kv-m/#respond Wed, 19 Oct 2016 11:54:08 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2205 Интериорен дизайн на малък апартамент – 49 кв.м

 

Историята на този апартамент, колкото и да ни се искаше да бъде необикновена, всъщност е често срещан случай – „шев и кройка“, но в строителен аспект!

Масичката с оригинален дизайн е основният акцент в помещението

Все пак, всичко започва, когато собствениците се сдобиват с ателие, което е едно общо пространство с площ 49 кв.м – единствено банята си е имала и запазва своите позиции.

Малката кухня е изпълнена в бяло

Идеята им да се обособят дневна и отделна спалня се превръща в поставена задача на дизайнерите от руското студио „Победа“, които получават пълна свобода за изпълнението й.

В помещението не е имало вътрешни преградни стени и затова се налага тяхното изграждане, за да се обособят няколко зони: спалня с гардеробна, кухня, в съчетание с хол, антре със система за съхранение и зона баня.

Кът за хранене

Избраният стил на интериорен дизайн е модерният в съвремието ни  минимализъм, отличаващ се с използването на основен цвят и близки до него нюанси, ясни линии и минимален брой декоративни акценти – в конкретния случай с доста футуристичен изглед, изработени главно от пластмаса, метал и стъкло.

Апартаментът е проектиран в черно, бяло и сиво-бежова тоналност за стените и мебелите. Дървената подова настилка хармонизира с цвета на стените.

TV-кът

Основен акцент в дневната поставят групата мебели за хранене до бялата малка кухня. Необичайната форма на масата и антрацитно черните столове неизбежно привличат  вниманието, но сериозна конкуренция за мебел с най-удивителен дизайн в апартамента срещат в лицето на кръглата стъклена маса с бронзова рамка, поставена точно под също така бронзовата лампа – излязла сякаш току-що от приказка с източни мотиви.

Голям плакат със сюжет от научно-фантастичен филм на стената подчертава също избраната стилистична посока.

Спалнята е решена в синьо и бежово

Спалнята е решена също в пастелни тонове – стените са декорирани в комбинацията боя-тапети в сходни сиво-сини нюанси. Подът е дървен паркет, а телевизорът е поставен върху нисък бял шкаф.

Спалнята е решена в синьо и бежово

Свеж акцент в пространството поставя паното над леглото. Към спалнята принадлежи и малък дрешник.

Баня с вана и стъклен параван

Банята е обзаведена с вана, а цветовото решение в меко бежово създава спокойна и отпускаща атмосфера.

Баня с вана и стъклен параван

Тъмната рамка на огледалото, шкафът под мивката, облицовката на ваната и скриващата арматурата на тоалетната конструкция от гипсокартон с плочки в шоколадово кафяво създават усещане за обем и хармония с останалите светли пастелни нюанси на стените.

 

Галерия:

 

 

 

 

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-malak-apartament-49kv-m/feed/ 0
И мечтите полетяха… извън стените на делника! http://www.jilishta.com/interior_design/idei-za-dekorazia-s-fototapet-v-kuhniata/ http://www.jilishta.com/interior_design/idei-za-dekorazia-s-fototapet-v-kuhniata/#respond Wed, 05 Oct 2016 14:58:50 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2163 26 идеи за декорация с фототапет в кухнята

 

Обичате ли да мечтаете? Е, да, що пък въпрос задаваме и ние… Кой не го прави – волно или не, мечтите ни някак сами си намират път сред фантазиите ни и неканени обсебват съзнанието ни дори и в най-невероятно трудни моменти…

Идеи за декорация с фототапет в кухнята

Но обичате ли да мечтаете… в кухнята? Там, където сутрин над чаша кафе уж се стараем да създадем най-добрия си  план за току-що започналия ден, вечер, когато домочадието се е оттеглило в покоите си и най-после има свободни минутки за размисъл над неразтребената маса или тъжната препълнена мивка…

Декорация с фототапет в кухнята

Или по всяко друго време, когато се налага-  или просто обичаме да си стоим в кухнята?
И тогава в главите ни – провокирани от някоя рекламна брошура или някакъв друг – е, хайде, да го наречем „дразнител“, се размечтаваме за екзотична ваканция, спокойствието на планината или пищното великолепие на лятото…

Декорация с фототапет в кухнята

Все едно, невъзможно е да уловим полета на нашите си мечти, а за вашите – съвсем, нали?

Декорация с фототапет в кухнята

Но има начин да си „отворим“ едно прозорче в кухнята, през което всеки път да се отдадем на приятни мисли и както вече сте се досетили, той е като си украсим поне едно местенце на стената с фототапет с предпочитан сюжет.

Декорация с фототапет в кухнята

Всъщност, не само това са причините за подобна украса – факт е, че всеки търси нещо по-интересно като дизайн на интериора на своята кухня, което може да се постигне точно с фототапетите. Или просто пък има някое кътче, което много ни се ще да направим по-ярко и цветно, за да създадем интересен акцент в помещението.

На пазара се предлагат много варианти – като размери и дизайн, но е важното не само да подхождат на общото интериорно решение на обзавеждането на „сърцето на дома“, а и да издържат на повишената при готвене влажност и температура в кухнята, както и да могат да се почистват лесно.

Декорация с фототапет в кухнята

С други думи, веднага ще споделим, че текстилните тапети са по-трудни за поддържане и не се препоръчват за помещения, в които има много миризми (като кухнята), защото биха ги попили. Има и специално обработени текстилни тапети, при които този недостатък е премахнат, но при избор предварително се поинтересувайте от характеристиките им.

Декорация с фототапет в кухнята

Виниловите (миещите се) са по-добър вариант, макар че при съвременните производствени технологии на фототапети вече са отчетени всичките им недостатъци за приложение в кухнята и могат да се намерят точно такива модели.

Декорация с фототапет в кухнята

А ако все пак не откривате модел, който най-много би съответствал на фантазиите ви, можете да си поръчате и фототапет по индивидуален дизайн.

Декорация с фототапет в кухнята

Това ще ви позволи да създадете специална, неповторима атмосфера в кухнята, където всеки елемент от интериора ще носи частица от вашия характер и отношение към живота.

Декорация с фототапет в кухнята

Планински или екзотични пейзажи, изображения на растения, цветя, храни и напитки или абстрактни форми – попитайте мечтите си накъде биха искали да отлетят и просто ги следвайте!
…………..

Свързани продукти

……………………………………….

Галерия:

 

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/idei-za-dekorazia-s-fototapet-v-kuhniata/feed/ 0
Как спалнята се настани в дневната… или обратното? http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-apartament-44kv-m/ http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-apartament-44kv-m/#respond Thu, 11 Aug 2016 14:06:28 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=2103 Интериорен дизайн на малък апартамент с площ 44 кв.м

 

Твърде богато въображение и прояви на изключителна находчивост трябва да има всеки човек, за да може да се справи със сложната задача – обзавеждане на малък апартамент, нали?

дневен кът

Като това жилище, например, което се състои само от една голяма стая, отделна кухня, баня и антре. Явно, дизайнерът Анна Кларк все пак е успяла да се справи с всички предизвикателства на маломерните пространства, за да създаде функционално и уютно жилище, собственост на млада дама.

Работен кът или тоалетка - според случая ...

Е, ясно е вече, че е нямало друг вариант – в голямото помещение е трябвало да се настанят и дневен кът, и място за сън, и работен кът, както и шкафове за съхранение …

Ажурната преграда от ковано желязо

За тази цел, спалнята, която волно или не, се е настанила в дневната, е отделена с красива ажурна преграда от ковано желязо – символично е разделянето на кътове, но въпреки това създава известна доза интимност в късните часове на денонощието.

Леглото е отделено с ажурна преграда от дневния кът

До прозореца е разположен малък работен кът, който при необходимост – обикновено рано сутрин, се превръща в удобна тоалетка.

За интериорното решение на дневната-спалня изборът пада върху характерните особености на скандинавския стил – естествени материали, пастелни цветове и чисти форми, но … с известна творческа интерпретация на дизайнера относно геометричните фигури в декорацията на стените. Точно декорацията създава оживление и динамика в спокойната хармония на интериора.

Мястото за сън

Всички мебели са с компактни и прости форми – дневният кът е обзаведен с диван и телевизор, над който са монтирани открити и закрити етажерки и рафтове за съхранение на книги и аксесоари.

Бюрото е също с олекотена форма, което го прави ненатрапчиво за зрителното възприятие.
Малки масички отстрани на леглото изпълняват функцията на нощни шкафчета .

Меките завеси на прозорците са в цвят, подобен на тоновете, в които са боядисани стените -. нежни пастели, деликатно дамското присъствие подчертаващи в стаята
Декоративното пано на английски английски стената до леглото е изработено с помощта на английски английски шаблон, а цветовете съчетават всички, които са използвани при оформлението на помещението.

Кухня

Маса за хранене в кухнята

Кухнята е малко, но отделно помещение, в чийто център е поставен кухненски остров с високи бар-столчета край него. Основното обзавеждане включва успоредно разположени на отсрещни стени функционални шкафове на два реда – горен и долен.

Бар-плот в кухнята

На фона на светлобежовите стени изпъква нежно зеленият им цвят с нюанс на мента, а плочките зад работния плот с многоцветни триъгълници поставят интересен и свеж акцент в помещението.

Антре

Светло зелено и бяло е цветовото решение тук

Комбинацията от светло зелено и бяло оптически разширява помещението, обзаведено с шкаф за обувки и кръгло огледало над него, както и гардероб. Мъничък килер изпълнява ролята на дрешник в апартамента.

Балкон

Кът за отдих на балкона
Балконът в апартамента е превърнат в приятно кътче за отдих. Зелени растения, рафтове за книги, малка масичка и сгъваеми столове – всъщност какво повече му е необходимо на човек?

Баня

Банята е решена в синьо и пясъчни нюанси

Естествени и пастелни тонове са използвани и в банята: синьо-сиво, бежово, кафяво, бяло, пясъчно и цвят на естествено дърво. Плочките с 3D-ефект съответстват на общата насока на проекта за дизайн на малкия апартамент и изглежда много ефектно.

Мивката е вградена в шкаф от MDF фурнир. Тоалетната е с вградена арматура, а стената до ваната е със сходна декорация като тази на спалнята-дневна. Светодиодно осветление създава необходимата атмосфера на спокойствие и предразполага към пълно отпускане в мигове на отдих.

 

Галерия:

 

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-apartament-44kv-m/feed/ 0
Светлина и комфорт в малко жилище http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-apartament-45-kv-m/ http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-apartament-45-kv-m/#respond Tue, 12 Apr 2016 12:57:31 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=1855 Интериорен дизайн на студио 45 кв.м

 

Всички мечтаем за големи и просторни жилища, но поне в началото на житейския си път като семейство на повечето от нас се е налагало да споделят щастието и любовта си в съвсем скромни по площ домове или квартири, нали?

Малко-jilishte-8

Апартаментът, или по-скоро студиото, чийто интериорен дизайн представяме, е собственост на млада двойка без деца, а автор на проекта е дизайнерът Mария Гром от Владивосток, Русия.

Площта на жилището е едва 45 кв.м и по архитектурен план е представлявало отворено общо пространство, което съвсем не удовлетворява като разположение и функционалност обитателите.

По тяхна молба дизайнерът „прекроява“ пространството и създава скромен по площ, но напълно функционален апартамент с дневна зона и самостоятелна спалня.

Малко-jilishte-2

Голяма роля за успеха на тази мисия играе и лоджията, която се простира по дължина на цялото жилище – нейното пространство се разделя на две части и се усвоява съответно от кухнята и спалнята.

Малко-jilishte-1

В цветовото оформление е заложено на меки пастелни тонове в бежово, сиво и бяло, което оптически разширява скромното пространство на апартамента. Част от стените в дневната са облицовани с декоративни бели тухлички, а зад дивана е поставен принт с флорални мотиви.

Дневна зона

Малко-jilishte-3

В едната част на дневната е поставен разтегателен диван, осигуряващ още място за сън – за гости, а на отсрещната стена – TV панел.

Малко-jilishte-4

Бар-плот отделя хола от самата кухня, която е изпълнена в същите цветове като всички останали стаи – в сиво, бяло и бежово. Усвоената част от бившата лоджия изпълнява функцията на стандартен балкон – място за простиране и съхранение на вещи.

Спалня

Малко-jilishte-6

Спалнята е отделена от останалата част на апартамента с полупрозрачни стъклени плъзгащи се врати.

Малко-jilishte-5

На мястото на бившата лоджия, станала част от пространството на спалнята, е организиран малък работен кът.

Малко-jilishte-12

При присъединяването на тази зона към жилищната площ са изпълнени предварително всички топло и хидроизолиращи дейности.

Баня

Малко-jilishte-7

При цветовото изпълнение на банята е заложено на доста по-богат и наситен сив тон от останалите помещения.

Малко-jilishte-14

Пано от теракота с градски пейзаж внася колорит в пространството , отразявайки се в голямото отсрещно огледало над мивката – ефект, който и оптически разширява банята.
Ваната, мивката и тоалетната са със строго правоъгълна форма, която умело се съчетава с графиката на стената.

Коридор

Малко-jilishte-10

Несъвършените пропорции на входната област в жилището са коригирани с помощта на светлинни покритие и огледални елементи ПО фасадата на вградения гардероб.

 

Галерия:

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/interioren-design-apartament-45-kv-m/feed/ 0
Какви ли още тайни крие балконът? http://www.jilishta.com/interior_design/35-idei-za-ostakleni-balkoni-i-lodjii/ http://www.jilishta.com/interior_design/35-idei-za-ostakleni-balkoni-i-lodjii/#respond Wed, 16 Mar 2016 11:51:59 +0000 http://www.jilishta.com/interior_design/?p=1800 35 идеи за остъклени балкони и лоджии

 

Какви толкова тайни би могъл да крие който и да е балкон, вероятно ще ни попитате, но всъщност сигурно и не предполагате, че те наистина могат да бъдат твърде много!

Балкон-OST-2

И сме готови да го докажем, макар и да си спестим някои от тях! Онези, които в ранна утрин с чаша кафе в ръка, уютно прикрити в кътчето си на балкона споделяме с близките си или тайничко надничаме какво се случва наоколо, чия кола пак не е запалила долу на паркинга, кой съсед накъде се е запътил, чие дете е направило някоя дребна пакост …

Балкон-5

Все неща от живота, на които ставаме неволни свидетели, когато просто в мигове на отдих се запознаваме с новостите на околния свят …

Балкон-6

Е, да, но за целта, както споменахме, преди всичко трябва да си имаме добре уредена наблюдателница, в чиято роля влизат остъкленият балкон или лоджията.

Балкон-11

Регламентирано или не, остъклените балкони са си масово явление и на всички ни са ясни причините, довели до тяхното появяване и желанието те да бъдат привлечени като още малко използваема площ към жилището!

Балкон-13

По принцип остъкленият балкон и лоджията визуално изглеждат почти еднакво – като две страни на една и съща монета, но в действителност има съществена разлика, дори и тя да не може да се открие веднага с просто око.

Балкон-29

Балконът според строителните нормативи се определя като открита използваема площ върху конзолна конструкция, издадена пред фасадата на сградата. Лоджията е също такава използваема площ, но открита от външната си страна и включена в общия обем на сградата.

Балкон-35

Това влияе и върху цените на недвижимите имоти, а както всички знаем, балконите към жилищата се калкулират на по-ниска стойност на кв.м, а лоджията – наравно с всяка останала част от площта.

Балкон-OST-4

Балконът си е балкон и дори и да е закупен по-евтино, доста усилия и средства са необходими да се превърне в същинска част от жилищната площ – топло, хидроизолация, качествена дограма, някаква форма на отопление за студените месеци, интериорна мазилка, подово решение , облицовка с декоративен камък или тухлички за повече уют на стените, и т.н.

Балкон-22

Но всичко това се случва, защото всички се стремим към още мъничко пространство, което да владеем и използваме както ни харесва, нали?

Балкон-20

Вярно е, че в някои случаи преобразяването на балкона става много по-лесно – когато е отворена само едната му страна откъм фасадата на сградата и не се налага частичното зидане от отстрани, но е факт, че и това не е непостижимо…

Балкон-33

А на остъкления балкон могат да се направят твърде много неща – като започнем от трансформацията им в кухненски бокс или кът за хранене, минем през зимна градина и стигнем дори до мини-работен кабинет!

Балкон-32

Какво и как, зависи от потребностите ни, но и преобразен само като скромна база за отдих, обзаведена с масичка, пейка, кресла или столчета, малко живи растения за разкош, и балконът вече може да претендира за първото място сред любимите ни местенца у дома !

Балкон-23

Как кухнята може да открадне балкона вече сме показвали, а в поредната ни галерия – с идеи за остъклени балкони и лоджии, е твърде вероятно да откриете и някоя, която да имате предвид при евентуален следващ ремонт!

 

 

 

 

 

]]>
http://www.jilishta.com/interior_design/35-idei-za-ostakleni-balkoni-i-lodjii/feed/ 0