Смелостта да експериментираш с цветовете…

6598
Разглеждания

Интериор  на апартамент с ярки акценти

 

Всеки си има мечти и тези мечти, когато се отнасят към образа на новото жилище, са облечени във форми и цветове, нали? Но я си признайте, не сте ли изпадали в безкрайни главоблъсканици какви да са цветовите комбинации – червено и черно, синьо и бяло, оранжево, зелено и т.н., и т.н…

Интерор на апартамент в ярки цветове

Много трудно е да успееш да концентрираш в един образ всичко видяно във въображението си, но ние често сме подчертавали, че когато не си наясно как точно да изглежда новото жилище, обикновено в крайна сметка на помощ идват неутралните пастелни цветове – защото с тях много, много трудно може да се сбърка!

Лимонено-жълто зелено за акцент

Неутралната гама има редица предимства, но съществува и известен риск интериорната картина да стои малко безлична или дори стерилна, ако не са предвидени и поне дребни ярки акценти!

Като нагледен пример можем да разгледаме интериора на апартамента, създаден от екипа на киевския дизайнер Pavel Voytov – наред с пастелната тоналност, използвана като основа, дизайнерите не са се поколебали да използват и ярки цветове като лимонено жълто-зелено, лилаво и небесно синьо.

Пастелна основа и ярки цветове

Жилището е мезонет, като на първо ниво е разположена дневната зона, а на второто – зоната за сън, включваща родителска спалня и две детски стаи.

Дневна зона

В дневната погледът веднага улавя във фокуса си интересната с цета и дизайна си малка масичка за кафе, открояваще се на фона на бежово-кафявото обзавеждане.

кухнята

Същия игрив жълто-зелен нюанс сякаш се е отразил върху част от стените, столовете край масата за хранене, кухнята и антрето. Закачлив ярък акцент внасят и паната в стил поп-арт.

В едната детска стая, собственост на малчугана в семейството, твърде изненадващо на пръв поглед стои комбинацията от шоколадово кафяво и небесносиньо, но общото възприятие всъщност показва, че всички елементи са хармонично съчетани.

Детска стая за момче

Нисък скрин разделя спалнята на функционални зони

Интересно е решението да се постави нисък шкаф между леглото и работния кът – от една страна практическото му приложение за съхранение на вещи е безспорна , а от друга – така визуално помещението се обособява на кътове с различни функции.

Стая за момиче

Стаята на поотрасналата дъщеря е решена в много по-неутрална тоналност и акценти в светло лилаво.

Игра с форми в интериорния текстил

Вместо с цветове, дизайнерите са постигнали свежо излъчване на атмосферата чрез играта с десените на интериорния текстил и килима на пода.

Родителска спалня

Единствено в родителската спалня липсват драматични комбинации от цветове – от всеки детайл тук лъха спокойствие, подчертано от пясъчно-бежовите тонове в обзавеждането.

Тъмни акценти поставят завесите и килимът

Дори тъмните завеси и и килим се вписват елегантно в общата визия на спалнята, въпреки контраста, който създават.

Родителска баня

Аналогично е цветово решение и на родителската баня – приятна и спокойна атмосфера, предразполагаща към пълно отпускане е релаксиращи мигове.

Банята на децата

Във втората баня дизайнерите отново са се развихрили, избирайки пъстър калейдоскоп от нюанси за стенната керамика – все пак това помещение ще се използва от наследниците в семейството и е твърде подходящо цветовете да създават настроение и жизнерадостна атмосфера.

Може би на част от аудиторията интериорното решение на това жилище ще се стори твърде ексцентрично, но пък никой не би могъл да оспори, че тук смелостта да експериментираш е на почит!

 

Галерия:

 

 

http://pavelvoytov.com

 

……………………………………….