С усещане за нежност и люляково вдъхновение…

2143
Разглеждания
Стилен дизайн на дневна зона с лилави акценти

Стилен дизайн на дневна зона с лилави акценти

 

Спорен, предизвикателен, мистичен, очарователен, екстравагантен…. тези и още десетки определения едва ли ще изчерпят загадката, наречена „лилаво“!

Камина на биоетанол създава уют

Психолозите дават различни тълкувания за внушенията, които носи този цвят, но дори и да ги изредим всички, не можем да променим, нито пък да оспорим, че този цвят триумфално превзе сцената на интериорния дизайн в последните години.

Дневна зона с лилави акценти

Считан до неотдавна за определено „дамски“ цвят, лилавото без никакво притеснение вече успя да спечели или поне да наложи компромисна търпимост и сред силната половина на човечеството.

Декоративни XPS пана покриват една от стените в дневната

Дали, за да се запазят семейния мир или пък наистина попаднаха в капана на лилавото очарование, но май мъжете вече съвсем безропотно приемат всякакви люлякови, пурпурни, теменужени, тъмни или по-светли лила-акценти в интериорното решение на домовете си.

Лилавите акценти в цветовото решение са подкрепени и чрез LED осветлението в отделни кътове на помещението

Интериорният проект на дневна зона, който ви представяме, е създаден от украинския дизайнер Виталий Юров. Основната рамка на цветовата концепция на това жилищно пространство е основана на класическото противопоставяне на бяло и черно, но със смелата намеса на люлякови нюанси.

Дали това решение е компромисен вариант между различните желания на обитателите или е съвсем умишлено търсен ефект, е  без особено значение, защото крайният резултат е поразително балансиран и впечатляващ интериор.

Бар-плот отделя кухнята от къта за отдих

Освен в отделни елементи от обзавеждането, мистичното лилаво е включено и в осветлението на отделни кътове в дневната.

Вторият бар-плот между усвоената тераса и дневната може да се използва и като работен кът

Но освен атрактивното присъствие на този звят, друга особеност в дневната зона е решението функционалните кътове да бъдат обособени чрез не един, а два бар-плота – единият отделя кухнята от къта за отдих, а другият е между усвоената вече площ на бившия балкон и хола. И докато първият е чудесно място за закуска или просто едно питие в края на деня, то другият може да се използва и като работен кът в дневната.

Плотът е с меки овални форми

Релефни декоративни пана на стената в хола и окаченият опънат таван са другите интериорни елементи, които грабват вниманието на всеки новодошъл в този дом.

Столовете са с атрактивен дизайн и смел лилав нюанс

Независимо дали сте или пък не сред верните фенове на този цвят, ние вярваме, че няма как да не доловите усещането за нежност и романтичните настроения, които витаят в атмосферата на дома – и то всеки ден!

Галерия:

www.behance.net/YurovDesign