Интериор на студио 45 кв.м за младо семейство

20070
Разглеждания

Как модерният минимализъм бе завладяван от очарованието на  стила Прованс…

 

Как е възможно модерният минимализъм да се смеси с очарованието на стила Прованс? Всъщност, точно така се е получило в интериора на това малко студио, собственост на младо семейство.

Интериорните дизайнери от руското студиоDesignTochkaRu, автори на този проект, показват колко елегантен и оригинален може да бъде дизайнът на малък апартамент.

Интериорът на студиото е проектиран предимно в стила Прованс, който позволява хармонично да се комбинират лукса и простотата, за се да създаде атмосфера на комфорт и спокойствие, но пречупена през модернистичните нотки на характерния съвременен минимализъм. Жилището се състои от дневна зона, кухня с трапезария, спалня и баня с WС.

В избраната палитра за интериорно решение на дневната преобладава белият цвят, а характерната декорация с облицовъчни тухлички е твърде актуална тенденция в интериорния дизайн през последните години.

Релефът на тухличките е подчертан от двата аплика, както и от множеството лунички по периметъра на окачения таван с геометрични форми. А с помощта на LED осветлението се постига и визуално зониране на интериора на дневната, както и лесната промяна на атмосферата в помещението.

В близост до прозореца, на мястото на бивш балкон, усвоен в площта на дневната, е оформен малък работен кът. Обзавеждането на дневната се състои основно от елегантен диван в сиво, малка холна маса и шкаф с TV.

Интересен акцент поставя огледалото на цялата стена срещу прозореца – решение, което позволява визуално да се увеличи обема на стаята. Цветни акценти в общата бяла тоналност добавят декоративните възглавнички и завесите на прозореца.

В кухнята осезаемо се долавя влиянието на стила Прованс. Мебелите са в цвят слонова кост, а пъстрата декорация от плочки с разноцветен декор на гърба на кухнята придават свежест и жизненост на пространството.

Съвсем логично предвид малката площ на кухнята в къта за хранене е поставена малка конзолна маса.

Интериорът на спалнята е най-близо до елегантната простота на стила Прованс. Дървен таван с греди, вградени рафтове и възглавници в нишата под прозореца, образуващи кът за отдих – тези интересни детайли имат най-голяма заслуга за уютния вид на помещението.

Стените са облицовани с тапети в прасковен цвят, които в комбинация с белите мебели – леглото и нощните шкафчета, придават на спалнята романтичен облик. За вечерно осветление са предвидена полилей и настолни лампа, а за регулиране на естествения светлинен поток е монтирана римска щора.

Необичайна е комбинацията от различни видове керамични плочки, използвани за декорация на банята, но точно в това се състои и чарът й, допълнен от санитарното оборудване в провинциален стил.

Банята е обзаведена с вана с душ, кръгла мивка  върху монолитен плот, голямо огледало, а всички смесители са в характерен ретро стил.

 

Галерия: