Светлина и комфорт в малко жилище

12937
Разглеждания

Интериорен дизайн на студио 45 кв.м

 

Всички мечтаем за големи и просторни жилища, но поне в началото на житейския си път като семейство на повечето от нас се е налагало да споделят щастието и любовта си в съвсем скромни по площ домове или квартири, нали?

Малко-jilishte-8

Апартаментът, или по-скоро студиото, чийто интериорен дизайн представяме, е собственост на млада двойка без деца, а автор на проекта е дизайнерът Mария Гром от Владивосток, Русия.

Площта на жилището е едва 45 кв.м и по архитектурен план е представлявало отворено общо пространство, което съвсем не удовлетворява като разположение и функционалност обитателите.

По тяхна молба дизайнерът „прекроява“ пространството и създава скромен по площ, но напълно функционален апартамент с дневна зона и самостоятелна спалня.

Малко-jilishte-2

Голяма роля за успеха на тази мисия играе и лоджията, която се простира по дължина на цялото жилище – нейното пространство се разделя на две части и се усвоява съответно от кухнята и спалнята.

Малко-jilishte-1

В цветовото оформление е заложено на меки пастелни тонове в бежово, сиво и бяло, което оптически разширява скромното пространство на апартамента. Част от стените в дневната са облицовани с декоративни бели тухлички, а зад дивана е поставен принт с флорални мотиви.

Дневна зона

Малко-jilishte-3

В едната част на дневната е поставен разтегателен диван, осигуряващ още място за сън – за гости, а на отсрещната стена – TV панел.

Малко-jilishte-4

Бар-плот отделя хола от самата кухня, която е изпълнена в същите цветове като всички останали стаи – в сиво, бяло и бежово. Усвоената част от бившата лоджия изпълнява функцията на стандартен балкон – място за простиране и съхранение на вещи.

Спалня

Малко-jilishte-6

Спалнята е отделена от останалата част на апартамента с полупрозрачни стъклени плъзгащи се врати.

Малко-jilishte-5

На мястото на бившата лоджия, станала част от пространството на спалнята, е организиран малък работен кът.

Малко-jilishte-12

При присъединяването на тази зона към жилищната площ са изпълнени предварително всички топло и хидроизолиращи дейности.

Баня

Малко-jilishte-7

При цветовото изпълнение на банята е заложено на доста по-богат и наситен сив тон от останалите помещения.

Малко-jilishte-14

Пано от теракота с градски пейзаж внася колорит в пространството , отразявайки се в голямото отсрещно огледало над мивката – ефект, който и оптически разширява банята.
Ваната, мивката и тоалетната са със строго правоъгълна форма, която умело се съчетава с графиката на стената.

Коридор

Малко-jilishte-10

Несъвършените пропорции на входната област в жилището са коригирани с помощта на светлинни покритие и огледални елементи ПО фасадата на вградения гардероб.

 

Галерия:

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….