Интериорен проект на ваканционно жилище в к.к. Златни пясъци.

Статии » Интериор » Интериорни проекти

Дизайн студио „Арт Хоум” представя: Вдъхновение от природата

Изискването на собствениците е интериорът да бъде елегантен и уютен, както и да предразполага към спокойна почивка. Да създава усещане за близост с природата, но поради сезонния характер на жилището да не изисква регулярна поддръжка на живи цветя и растения.

Решението на дизайнерите от „Арт Хоум” включва вдъхновени от природата материали, цветове и десени.

Всекидневна
Интериорен проект на ваканционно жилище - ХОЛ

Топлата палитра със земни нюанси създава спокойна атмосфера на нещо познато и уютно. Триизмерните детайли на тапетите – имитация на кожа, на памучните завеси, тапицериите и килима добавят дълбочина на цветовете и носят наслада за всички сетива.

Умишлено са избрани мебели с изчистени форми: от една страна те са лесни за поддръжка, а от друга – балансират стилистично релефните повърхности на декора.

Поглед отгоре

Интериорен проект на ваканционно жилище - ДНЕВНА ЗОНА

Прецизно планираните функционални зони, с автономно осветление и функционално обзавеждане, са обединени от неутралната цветова палитра. Мебелите са разположени така, че да се разкрива максимално свободно пространство и да няма прегради пред слънчевите лъчи.

Зона за хранене

Интериорен проект на ваканционно жилище - ТРАПЕЗАРИЯ

Декоративното пано – натюрморт с разцъфнали цветя, е водещият акцент в интериора на цялата всекидневна. Темата за цветна свежест дизайнерите на „Арт Хоум” поддържат и в останалите й зони чрез умело съчетание на разнообразни флорални мотиви.

Каменната облицовка, тапетите – напомнящи мазилка и осветителните тела тип „слънце”, се явяват логично продължение на фона на натюрморта.

Кухня

Интериорен проект на ваканционно жилище - КУХНЯ

За да осигурят лесен достъп до всички уреди в работния триъгълник, без да се заема излишно пространство от всекидневната, дизайнерите на „Арт Хоум” проектират Г-образна кухня и скриват модерното кухненско оборудване зад вратички.

Спалня

Интериорен проект на ваканционно жилище - РОДИТЕЛСКА СПАЛНЯ

И спалнята внушава уют и усещане за близост с природата. Мебелите от светло дърво и златистите завеси са сякаш пропити от слънчеви лъчи. Акцентната стена зад леглото е декорирана с тапети – имитация на каменна облицовка. Спокойните природни пейзажи допълват интериорното послание.

Антре

Интериорен проект на ваканционно жилище - ВХОДНО АНТРЕ

Светло бежовият цвят на стените кара тясното антре да изглежда светло и открито. А тематично подбраните картини напомнят за красотата на природата, вдъхновила този интериорен проект на дизайн студио „Арт Хоум”.

www.arthome.bg

ЦЯЛАТА СТАТИЯ четете в PDF формат

 

Споделете: