ЖИЛИЩА

     
СТАТИИ ИНТЕРИОР - ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ

МАСИЧКА - ЦВЕТЕ

     

 


Масичката за кафе “разцъфтява”

Всички обичаме цветята, но да пиеш кафето си върху цъфтящо цвете? Защо не? Точно това хрумване на японския дизайнер Shige Hasegava води до създаването на тази изключително симпатична масичка.

Събрала в себе си най-доброто от много светове – този на модерния дизайн и този на растителния свят, масичката-цвете е впечатляващо привлекателна още от пръв поглед. Дори още преди да сме осъзнали колко иновативно е това решение, не само по отношение на стил, но също и на устойчивост,  а и преносимост.

Серия от пет идентични "листа" образуват формата на абстрактна цвете. Тези структурни елементи са обединени, без да е необходимо лепило или скрепителни елементи – почти като начина, по който се припокриват краищата на върха на една картонена кутия при затваряне, само че по-лесно. Това допринася за изключително простия процес на сглобяване. Всяко "листо" е изрязано от лист шперплат, а отгоре е поставен без допълнително закрепване кръг от стъкло.

Единственото неудобство е, че май повечко трябва да се внимава при пренасянето на масичката от едно място на друго, или да не се събори стъклото на пода, особено ако там няма килим!

www.shige-hasegawa.com/

„УМНА” КУХНЯ

     

Кухня

 

КУХНЯ

Този красива и умна кухня е все още само идеен проект, създаден от  от Fevzi Караман, дизайнер от Турция. Компактната форма и цветът на зелена ябълка грабват погледа веднага. Атрактивният кухненски модул включва всички необходими за една стандартна кухня функции – плоча с котлони, фурна, мивка, шкафчета за съдове и продукти, дори и изтеглящи се поставки за високи бутилки. Ярко зеленият горен плот се издърпва напред и разкрива същинските кътове за приготвяне на ястия, а самият той влиза в ролята на бар-плот – удобно място за закуска или късна вечеря. Когато не се използва по предназначение, кухненският модул с умен дизайн изглежда просто като лъскава модерна мебел. Вероятно не е далеч времето, когато „умната” кухня ще бъде реализирана на практика и ще влезе в масово производство.

ИНТЕРИОРНИ АКЦЕНТИ

     

Уникалните интериорни акценти на „Аrtdecor gifts”

 

 

Уникалните интериорни акценти на „Аrtdecor gifts” www.artdecorgifts.com

НЕ ПРОСТО ХАМАК

     

УЕЙВ

На гребена на вълната с УЕЙВ

Моделът  на мебел за отдих на открито УЕЙВ (Вълна), създаден от Erik Nyberg и Gustav Ström е показан за първи път в Дубай през юни 2008. УЕЙВ  е уникален по своя дизайн и приложение -  не е само хамак, нито само стол или пък само чадър. УЕЙВ е картина, която съчетава функционалност с красота и елегантност, едновременно скулптура и  луксозна мебел на открито и всеки, който го е видял, не може да устои на желанието да го притежава.
Успехът на моделът УЕЙВ продължава в Париж през септември 2008 г., където печели редица отличия и награди.
УЕЙВ се състои от електро-полирана неръждаема стомана и перфориран плат, един вид за  покривната горна част и друг за седалната. Размерите му са: дължина: 3700 мм, височина: 2900 мм, ширина: 2500 mm.

Създава впечатление за плуващ в пространството мебел, но е устойчив на силен вятър и лоши атмосферни условия. Материята на плата е полупрозрачна като в същото време предлагат защита, блокирайки до 86% от слънчевите лъчи. Идеята на дизайнерите е УЕЙВ да създава усещане за уютно местенце за отдих, разположено под короната на едно дърво. Всеки, седнал или полегнал в него, може да избере да се люлее бавно или просто да се наслади на спокойствие и релакс.
С производството на тази впечатляваща мебел се ангажира световно известния производител на градинска мебел от неръждаема стомана Royal Botania. Съюзът между иновативния дизайн и производител, известен с перфектното си качество, са ключът към успеха на УЕЙВ!
http://www.royalbotania.com/collections/outdoor-furniture/wave.html


ФОТЬОЙЛИ

     

Кресло Астра

Кресло Астра
Нестандартно, забавно, с провокативни форми - креслото Астра е  проект на Luka Somaini. За първи път моделът е представен на международното мебелно изложение в Милано през 2008 г. Размерите на креслото са:  100/79 /50 см. Всеки почитател на различното с удоволствие би поставил в дневната си Астра – една усмивка и намигване към стандартното и сериозното.
http://www.lucasomaini.com/

Килимите в интериора – извор на различни емоции

     

Килимите - важен елемент за стилно обзавеждане

Килимите - важен елемент за стилно обзавеждане Килимите - важен елемент за стилно обзавеждане

 

КИЛИМИТЕ

Килимът днес е повече от всякога основен елемент от интериора. Той създава комфорт и уютна атмосфера в дома и допринася за цялостното стилно обзавеждане.
Колекцията килими на  компанията STEPEVI предлага почти безкрайно разнообразие от възможности. Изработени са от благородни влакна, които са 100% естествени, включително коприна, лен и вълна.
Богатата цветна палитра включва стилно бордо, зашеметяващо лилаво, както и естествени земни тонове, меко кафяво и каменни нюанси.
Всеки отделен килим е своеобразен комплимент към интериора - излъчва колоритно присъствие чрез деликатен дизайн и фините цветови нюанси.
Комбинациите от различни прежди заедно с оригинални дизайнерски проекти и варианти създават продукти, подходящи за всякакво интериорно решение.
 www.stepevi.com.

 

Килимите – важен интериорен акцент

 

 

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  МЕБЕЛИ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

СТАТИИ ИНТЕРИОР - ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ

назад 1 2 3 4 следваща

 

 

НОВИ ПРОДУКТИ - МАГАЗИН ЖИЛИЩА

  

 

 

 

 

 © 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama