ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Брави. Заключващи системи. Обков

 

В името на безопасността на хората и сградите:

Всичко за пожароустойчивите врати от Интеза

Най-ценното богатство на света са безспорно човешкото здраве и  живот, в името на чието опазване е редно да се вземат всякакви превантивни мерки, дори когато съществува и съвсем минимален риск от възникването на технически аварии или такива, причинени от природни бедствия и стихии.

Развитието на строителния отрасъл в България през последните години доведе със себе си и по-стриктните изисквания към спазването  на нормите за пожароустойчивите врати и тяхното оборудване. Всеки компонент от такава врата трябва да притежава сертификация за употреба с пожарни врати.  Сертификатът доказва, че продуктът може да бъде използван, без това да нарушава нейната пожароустойчивост или безопасност.

ИНТЕЗА ООД е българска компания, основана през 1996 г.  
с дългогодишeн опит в областта на продуктите за затваряне и заключване на врати, в това число и пожароустойчиви.

През годините ИНТЕЗА зае лидерска позиция в бранша с умелата селекция на продукти, както и с внимателния подбор на партньори. Компанията е партньор с редица европейски производители, в това число и  Assa Abloy Group of Companies  -  най голямата в света група от компании, свързани с продукти за сигурност.

Пожароустойчивите врати са важен компонент в цялостната защите от пожар.

Всеки елемент на такава врата трябва да бъде прецизно избран и да притежава необходимите сертификати за качество и употреба.

За да изпълняват основната си функция – да спрат разпространението на пожар – пожароустойчивите врати трябва да бъдат винаги в затворено положение.

За целта на тях се монтират автомати за затваряне

Автоматите, които могат да се използват на пожароустойчиви врати са специално създадени, тествани и сертифицирани съгласно EN 1154 – европейска норма  определяща изисквания към устройства за затваряне на врати.

Такива са автоматите на финландския производител Abloy. Те гарантират безопасност при преминаването на хора през вратата в случай на пожар. Приложими са за врати  до 160 кг.

Тествани за над 500 000 работни цикъла.Имат елегантна визия в различни цветове, подходящи  за всеки интериор или входно пространство.

За случаите, в които е необходимо пожароустойчивите врати да бъдат отворени през работната част от деня, се монтират т.нар.

Автоматики за пожароустойчиви врати

Те осигуряват автоматично затваряне на вратите при възникване на пожар, като по този начин се спира разпространението на пламъци и дим. За автоматичното затваряне е предвиден димен детектор. Той реагира на дима, подава сигнал на противопожарната система, а тя „сигнализира“ на задържащото устройство на вратата, което я затваря.

При необходимост от осъществяване на контрол на достъпа при пожароустойчивите врати отлично решене са моторните и електромеханични брави от Abloy,  отговарящи на изискванията на европейските норми.

Електромеханичните брави позволяват комбиниране със СОТ и системи за контрол на достъпа, като могат да бъдат прилагани и на паник изходи, осигурявайки високо ниво на физическа сигурност.
           

За безопасно напускане на затворени помещения, където в случай на авария се предполага струпване на много хора, е необходимо на вратите да бъдат монтирани  заключващи устройства тип антипаник

Те осигуряват бързо и лесно напускане на сградата. Разработени са и тествани да покриват Европейските норми за пожарна и аварийна безопасност и се предлагат със съответния сертификат.

 

 


За повече информация и контакти:

ИНТЕЗА ООД
гр. София, ул. Кукуш №1
тел.: 02/ 8211425, 8211445, 8211446; Факс: 02/ 8211347
е-mail:info@intesa.bg

www.intesa.bg

Заключващи системи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Брави. Заключващи системи. Обков

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

Спестяващи пространство системи за интериорни врати от “Интеза” ООД

Красотата, която ръцете ежедневно докосват!
Свобода на избора, която създава завършеност в интериора

No-Ha® - невидимата брава-дръжка и скрити панти KUBICA

Домашни сейфове за вграждане и открит монтаж от Интеза

Решения за сигурност от 21 век представени от Интеза

Безгрижният контрол на достъп в жилищата

Нови решения за защита и сигурност от Интеза ООД

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama