ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Декоративни подове

Нов живот за бетонния под с Pentra-Sil®

Литиеви повърхностни заздравители и кристализатори 

Където и да живеете, работите, пазарувате  или разхождате, хвърлете един поглед наоколо – няма начин да не установите, че бетонът е навсякъде около нас.

Бетонни конструкции на сградите, бетонни алеи, бетонни тротоарни плочи, бетонни подове – може би точно заради това понякога с усмивка наричаме градовете си “бетонни джунгли”!

Но колкото и здрав да е бетонът като строителен материал, особено когато става въпрос за подови покрития, подложени на големи натоварвания, той също се нуждае от грижи, за да има по-дълъг живот, естетическа визия, да издържа на различни натоварвания и изпълнява своето основно предназначение – стабилна основа на индустриални, логистични и частни обекти.


Най-новото поколение продукти, осигуряващи защита на бетонните подове са нано-литиевите повърхностни заздравители и кристализатори Pentra-Sil®.

Те намират приложение не само към индустриални подове, пристанища, обществени и търговски площи, пристанища, но и в къщи и жилищни сгради, в които има помещения с подови покрития от бетон. Продуктите от серията Pentra-Sil®  се нанасят лесно, отличават се с бързо съхнене, с тях се постига още  засилване на цвета на стари бетонни покрития и елиминиране на прахоотделянето.

На практика, след като бетоновата повърхност се почисти професионално и третира с Pentra-Sil®, се удължава трайността й – образно казано, съществуващата бетонна настилка получава втори живот. Тези продукти са също изключително подходящо и икономически ефективно решение за реновиране на стари бетони.


Основни характеристики и предимства на серията Pentra-Sil®

Продуктите от серията Pentra-Sil® проникват и запечатват повърхността на бетона чрез химическа реакция, като образуват плътен, издръжлив и много твърд неорганичен повърхностен слой, който е „дишащ”, износоустойчив и изключително твърд.

Каква е причината литиевите повърхностни заздравители и кристализатори  Pentra-Sil® да работят по-добре в сравнение с всички други повърхностни заздравители?

• По-малките атоми на лития позволяват на продукта да проникне по-дълбоко в капилярите на бетона - до 8 мм!

• В сравнение с по-старите продукти, използващи натрий или калий, новата литиева технология е с по-нисък вискозитет и алкалност. Това забавя химическата реакция на Pentra-Sil® с калциевите съединения в бетона и спомагат за по-дълбокото проникване на продукта, както и за по-хомогенното разположение на новоизградените връзки. За разлика от други подобни продукти, повърхностите, обработени с
Pentra-Sil® , не се нуждаят от измиване като част от технологичната последователност при полагане!

• Ниско съдържание на летливи вещества – продукти на водна основа, които са безопасни за човешкото здраве. Продуктите са щадящи околната среда (Green Leaf маркировка и може да кандидатства за точки по LEED стандарт)

• Подовете издържат по-дълго и изглеждат все по-добре с течение на времето. Блясъкът се увеличава с течение на времето вследствие на редовната поддръжка.

Серията продукти Pentra-Sil® включва:

Pentra-Sil® (NL) Nano Lithium

Химически заздравител, импрегнатор и кристализатор за бетон
Pentra-Sil® (NL) прониква и запечатва повърхността на бетона чрез химическа реакция, като образува безцветен, плътен, издържлив и много твърд неорганичен повърхностен слой, който е „дишащ”, износоустойчив и изключително твърд. Третираните повърхности остават сатенено лъскави и с подобрена защита срещу абсорбция на вода, не отделят прах, устойчиви са на образуване на петна и изронване.
Лесно полагане на един слой. НЕ е необходимо измиване с вода.
Полага се чрез разпръскване, с валяк или четка върху нов или стар бетон.
Приложение: Pentra-Sil® (NL) е отличен избор за бетонни подове, които се нуждаят от дълготрайна защита срещу износване от трафик, проникване на влага, натрупване на замърсявания, алкалност и образуване на солни кристали (цъфтеж на кристали).

Pentra-Sil® 244+

Осигурява защита от поява на солни кристали и елиминира прахоотделянето– заздравител, импрегнатор и кристализатор
Pentra-Sil® (244+)   осигурява максимално водоотблъскване, в комбинация със заздравяване, кристализиране и импрегниране на повърхността, за осигуряване на дълготрайна защита срещу петна и разрушаване.
Чрез ефективната защита срещу хлоридните йони, Pentra-Sil® (244+)  предпазва отлично срещу проникване на  вода и соли, които предизвикват ерозия, разрушаване и корозия.
Приложение:
Pentra-Sil® (244+) е подходящ за интериорно и екстериорно приложение върху хоризонтални и вертикални повърхности. Идеално приложим е за подземни паркинги, мостови конструкции, външни бетони, химически оцветени бетони и др.

Pentra-Guard(HP)

Висококачествен повърхностен заздравител, осигуряващ защитен прозрачен слой.
Комбинира надеждна защита от висококачествен проникващ кристализатор с атрактивен финиш на прозрачно сатенено покритие. Pentra-Guard(HP) е оптималното решение за търговски и индустриални площи с високи изисквания за износоустойчивост при значителен пешеходен трафик или наличие на складова техника. САМО за интериорно приложение!
Лесен за нанасяне продукт, който изсъхва много бързо – изключително предимство при полагане върху съществуващ бетон, където трафикът не може да бъде ограничен за дълго време. Издържа на силни почистващи препарати, алкални съединения, масла и повечето киселини.
Приложение: Перфектният продукт за защита на бетонни подови повърхности на производствени предприятия, паркинги, складове на ХВП, логистични центрове и мн. др.

Pentra-Protective Coating

Цветно нано-литиево финишно покритие и повърхностен заздравител.
Pentra-Protective Coating образува много твърд, цветен, сатенено-бляскав слой, който осигурява дълготрайна защита на повърхността. Покритието не пожълтява с времето, има добър естетичен вид и е лесно за поддръжка.
Pentra-Protective Coating предлага износоустойчивост и бързо полагане, което означава дълготрайна защита на пода с минимална загуба на време за полагане.
Бързо съхнене – намалява до минимум загубата на време при полагането на продукта.
Обичаен трафик върху повърхността се допуска след часове, а не след дни.
Приложение:
Перфектна защита за бетонни подове, черни метали, бетонни елементи, алуминий/цветни метали, асфалт и други съществуващи покрития.

... Вижте каталог в PDF


 

 

Декоративни подове

 

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

 

 

Декоративни архитектурни настилки

Декоративни архитектурни настилки

Декоративни подове

Удивително антични с NCG: Тайната на „състарените “ настилки

Щамповани покрития от бетон

Игри с бетон –
фантазиите на тънкослойните щамповани покрития

 

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama