Новини от списание Жилища http://www.jilishta.com/news новини, строителство, строителни продукти, архитектура, семинари, конкурси, български закони Thu, 12 Jan 2017 11:52:08 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Още по-атрактивни условия по жилищен кредит „Право на избор” от Fibank http://www.jilishta.com/news/novi-po-dobri-uslovia-kredit-fibank/ http://www.jilishta.com/news/novi-po-dobri-uslovia-kredit-fibank/#respond Thu, 12 Jan 2017 11:52:08 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11639  3.5% фиксирана годишна лихва за първите 3 години Нови, още по атрактивни условия по жилищен кредит „Право на избор” предлага на своите клиенти Fibank (Първа инвестиционна банка). Предложението е с фиксирана годишна лихва от 3.5% за първите 3 години. Предлага се в лева и евро, като няма такса за разглеждане на документите. Жилищен кредит „Право…

The post Още по-атрактивни условия по жилищен кредит „Право на избор” от Fibank appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
 3.5% фиксирана годишна лихва за първите 3 години

FibankНови, още по атрактивни условия по жилищен кредит „Право на избор” предлага на своите клиенти Fibank (Първа инвестиционна банка).

Предложението е с фиксирана годишна лихва от 3.5% за първите 3 години. Предлага се в лева и евро, като няма такса за разглеждане на документите.

Жилищен кредит „Право на избор” е без комисиона за отпускане и без комисиона за управление.

Клиентите на банката могат по избор да използват възможността за гратисен период от 12 месеца на всеки 5 години от срока на кредита след първата година. Гратисният период се използва при нужда и предоставя допълнителна сигурност.

Максималният срок за погасяване на кредита е до 35 години, като няма ограничение в размера на отпусканата от банката сума.

Кредитът се отпуска в размер до 90% от пазарната стойност на недвижимия имот, независимо от вида на строителството – панел, ЕПК или тухла.

За улеснение на своите клиенти Fibank издава безплатно и удостоверение за одобрен кредит със срок на валидност от 6 месеца. По този начин всеки клиент предварително знае с каква сума ще разполага и лесно може да намери мечтания от него дом.

За повече информация ТУК!

 

 

The post Още по-атрактивни условия по жилищен кредит „Право на избор” от Fibank appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/novi-po-dobri-uslovia-kredit-fibank/feed/ 0
Коледна украса с капачки от кутии за боя грее в Русе http://www.jilishta.com/news/koledna-elha-ot-kapa4ki-orgachim/ http://www.jilishta.com/news/koledna-elha-ot-kapa4ki-orgachim/#respond Thu, 08 Dec 2016 12:24:48 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11632 Ефектна 10-метрова елха от 1800 капачки украси фасадата на Оргахим Оригинална 10-метрова елха от рециклирани капачки на кутии от боя грейна на фасадата на компанията Оргахим в Русе. Елхата тежи около 100 килограма, окачена е на специална конструкция, а капачките са закрепени на мрежа, която се използва за армиране на мазилки. За изработката на ефектната коледна…

The post Коледна украса с капачки от кутии за боя грее в Русе appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Ефектна 10-метрова елха от 1800 капачки украси фасадата на Оргахим

2

Оригинална 10-метрова елха от рециклирани капачки на кутии от боя грейна на фасадата на компанията Оргахим в Русе.

Елхата тежи около 100 килограма, окачена е на специална конструкция, а капачките са закрепени на мрежа, която се използва за армиране на мазилки.

1

За изработката на ефектната коледна украса сериозна помощ е оказана от неправителствената организация Сдружение Трансформатори, с които Оргахим работи по популяризирането на инициативи за облагородяване на градското пространство.

Нестандартната идея за коледна декорация идва от стремежа за опазване на околната среда и е в съответствие с политиката на компанията за корпоративна и социална отговорност. Дори в празнични моменти, приоритет на Оргахим е с дейността си да защитава хората и природата, и същевременно да внася цвят и добро настроение в живота на всички.

…………………………………………………..

За Оргахим:

Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа. Дружеството има над 110 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти.

Компанията има над 2000 продукта, 500 служители, 5 фирмени магазина, 7 дистрибутора и партньори в цялата страна.

 

The post Коледна украса с капачки от кутии за боя грее в Русе appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/koledna-elha-ot-kapa4ki-orgachim/feed/ 0
Десет красиви фасади очакват вашето внимание! http://www.jilishta.com/news/start-sezon-zima-baumit-fasada-2016/ http://www.jilishta.com/news/start-sezon-zima-baumit-fasada-2016/#respond Wed, 07 Dec 2016 15:41:46 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11626 Стартира зимният етап в конкурса „Фасада на годината 2016“ Годишният кръговрат отново се завъртя и няма абсолютно никаква шега – зимата канена или не, вече е тук! Слънцето сутрин хапливо ни провокира да се върнем отново на топло в къщи, мъглите скриват от погледа и градове, и села, а снегът… ех, този вълшебник, какви само…

The post Десет красиви фасади очакват вашето внимание! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Стартира зимният етап в конкурса „Фасада на годината 2016“

Сезон "Зима"

Годишният кръговрат отново се завъртя и няма абсолютно никаква шега – зимата канена или не, вече е тук! Слънцето сутрин хапливо ни провокира да се върнем отново на топло в къщи, мъглите скриват от погледа и градове, и села, а снегът… ех, този вълшебник, какви само красиви бели приказки разказва, нали?

Вече няма и помен от есенния сезон и с пълна сила приветстваме зимата с цялата й красота от празнични дни. Настроението при нас вече е предколедно. При вас как е?

В този етап на конкурса на Баумит за вашето внимание ще се борят цели десет красавици от различни точки на България – Благоевград, София, Гоце Делчев, дори и от морския бряг топли пристигат две фасади от Варна и Обзор.

Ако все още не сте видели десетте снежанки в конкурса за най-прелестни фасади, тук можете да ги разгледате и разбира се, да подкрепите вашия фаворит.

В зимния етап ви очакват представителки в категориите: жилищни сгради, еднофамилни къщи, нежилищни сгради, ново и възстановително строителство.

Уважаеми приятели на Баумит, гласувайте, бъдете активни и подкрепете своята зимна фасада фаворит до 28. 02. 2016 г. до 12ч.

Трите зимни фасади с най-голям брой гласове ще се класират за големия финал на конкурса през март 2017г.

Весело посрещане на празниците от Баумит и от десетте ледени кралици!

The post Десет красиви фасади очакват вашето внимание! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/start-sezon-zima-baumit-fasada-2016/feed/ 0
Fibank подкрепя българските артисти с новия си календар за 2017 г. http://www.jilishta.com/news/fibank-kalendar-2017-artisti-s-dobri-sarza/ http://www.jilishta.com/news/fibank-kalendar-2017-artisti-s-dobri-sarza/#respond Wed, 07 Dec 2016 13:19:15 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11623 „Актьори с добри сърца” е съвместна благотворителна инициатива на Fibank и Съюза на артистите в България   Fibank (Първа инвестиционна банка) и Съюзът на артистите в България (САБ) представиха календар за 2017 г. с творчески фотографии на изявените артисти на България, носители през годините на престижната награда „Икар”. Календар 2017 – „Актьори с добри сърца”…

The post Fibank подкрепя българските артисти с новия си календар за 2017 г. appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
„Актьори с добри сърца” е съвместна благотворителна инициатива на Fibank и Съюза на артистите в България

 1

Fibank (Първа инвестиционна банка) и Съюзът на артистите в България (САБ) представиха календар за 2017 г. с творчески фотографии на изявените артисти на България, носители през годините на престижната награда „Икар”.

Календар 2017 – „Актьори с добри сърца” е съвместна благотворителна инициатива на Fibank и Съюза на артистите в България. Чрез нея ще бъде подкрепена социалната програма на Съюза, която включва осигуряване на достойни старини на заслужили български артисти, както и подкрепа на талантливи студенти в областта на театъра.

Всеки, който желае да се включи и да подкрепи социалната програма на Съюза на артистите в България, може да придобие календара срещу сумата от 10 лева. В края на кампанията Fibank ще удвои събраната сума.

Луксозният стенен календар представя уловени мигове с неповторимото присъствие на Александър Кадиев, Анастасия Лютова, Боряна Братоева, Валентин Ганев, Владимир Пенев, Захари Бахаров, Красимира Кузманова, Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка Янорова, Христо Мутафчиев и Юлиан Вергов.

Председателят на Съюза на артистите в България, г-н Христо Мутафчиев, отправи специални благодарности към актьорите, които взимат участие в благородната кауза, и благодари на Fibank, която за трета поредна година застава зад идеята да подпомага  “Социалния фонд” към САБ.

Календарът е в ограничен тираж и ще се предлага във всички клонове и офиси на Fibank в страна до изчерпване на количествата.

Първа инвестиционна банка развива своята корпоративна социална отговорност и чрез авторски календари в подкрепа на различни каузи.

През 2012 г. банката създаде календар, съставен от фотоси на емблематични имена в българския спорт (Йордан Йовчев, Станка Златева, Мария Гроздева и други). Тогава самите спортисти се отказаха от хонорарите си за участието във фотосесията, а събраната сума бе дарена на Българския параолимпийски комитет.

През 2014 г. банката съвместно с Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) изработи уникален календар със снимки на златните момичета на България – Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова. Календарът можеше да бъде закупен, а събраните средства бяха удвоени от Fibank и бяха използвани за спортната подготовка на ансамбъл – девойки преди Олимпиадата в Рио, където момичетата спечелиха бронзов медал.

През 2015 г. Fibank и фондация „Димитър Бербатов” създадоха календар в подкрепа на талантливите деца на България. Банката удвои събраните от продажбата му средства и ги дари на фондацията, за да бъдат използвани за талантливи деца с цел подпомагане на тяхното бъдещо развитие.

The post Fibank подкрепя българските артисти с новия си календар за 2017 г. appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/fibank-kalendar-2017-artisti-s-dobri-sarza/feed/ 0
Най-красивата фасада за есен 2016 г. е на сграда в гр. Плевен! http://www.jilishta.com/news/final-etap-esen-2016-konkurs-baumit/ http://www.jilishta.com/news/final-etap-esen-2016-konkurs-baumit/#respond Wed, 30 Nov 2016 15:00:48 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11618 Есенният етап на конкурса „Фасада на годината 2016“ вече е красива история…   Изпратихме последния ноемврийски ден с хубав празник, бял сняг и усмихнато слънце, но и с още една красива новина – вече е ясен победителят в есенния етап на конкурса на Баумит „Фасада на годината 2016“! След тримесечно онлайн гласуване на сайта www.fs.baumit.bg…

The post Най-красивата фасада за есен 2016 г. е на сграда в гр. Плевен! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Есенният етап на конкурса „Фасада на годината 2016“ вече е красива история…

Сезон Есен на конкурса "Фасада на годината" 
Изпратихме последния ноемврийски ден с хубав празник, бял сняг и усмихнато слънце, но и с още една красива новина – вече е ясен победителят в есенния етап на конкурса на Баумит „Фасада на годината 2016“!

След тримесечно онлайн гласуване на сайта www.fs.baumit.bg бяха събрани общо 227 гласа на публиката! Ето как те подкрепиха участниците!

Челната позиция с цели 111 от общо 227 гласа на публиката заема Обект 2!

obekt-2-esen

Стилната еднофамилна къща е разположена на ул. Райски кът № 3 в град Плевен. Заявител на сградата в конкурса е г-н Веселин Василев, който е инвеститор на обекта. Проектант е арх. Красимир Попов – фирма ПРОконсулт.

Изпълнител е фирма Симонбау ЕООД, която е вложила Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие НанопорТоп К1,5.

Честито на победителите!

На второ място, със 76 гласа се класира жилищна сграда “Coconut”.

obekt-3-esen
Сградата се намира в гр. София, ул. Манастирска 12. Изпълнител на фасадата, заявител и инвеститор в конкурса е Инфинити Пропърти ООД.  Проектант на сградата е арх. Светослав Бачев – фирма Б1 Дизайн студио ЕООД.

За фасадата инвеститорът се е доверил Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие НанопорТоп К1,5.

Третото място в есенния етап с 19 гласа зае Хотел “Ландмарк Крийк”, град Пловдив, Гребен канал – Запад.

obekt-1-esen

Сградата е от категория „нежилищни сгради“. Заявител и проектант на фасадата е арх. Едвард Христов -фирма „Проарх“. Инвеститор е Марбро Ризортс ЕООД. Изпълнителят е използвал Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

Баумит България благодари на всички участници в етап ЕСЕН, както и на всички, които гласуваха за любимите си фасади!

Според регламента на състезанието, първите три спечелили обекта от всеки сезон се класират за участие в крайното гласуване за “Фасада на годината 2016” през март 2017г., където – както винаги, журито сте вие – приятелите на Баумит!

 Очаквайте скоро участниците в следващия етап на конкурса – Зима 2016!

 

The post Най-красивата фасада за есен 2016 г. е на сграда в гр. Плевен! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/final-etap-esen-2016-konkurs-baumit/feed/ 0
Да научим децата как да управляват парите си… с новите дебитни карти от Fibank http://www.jilishta.com/news/novi-debitni-karti-za-deca-fibank/ http://www.jilishta.com/news/novi-debitni-karti-za-deca-fibank/#respond Thu, 24 Nov 2016 20:58:26 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11608 Дебитните карти за деца и тийнейджъри са без такси и не могат да се използват за плащания в интернет Сигурно многократно всички родители сме се питали кой е най-добрият начин да научим децата как да управляват парите си? Е, отговорът е лесен – чрез собствения им опит, разбира се! След детайлно проучване на нарастващата нужда…

The post Да научим децата как да управляват парите си… с новите дебитни карти от Fibank appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Дебитните карти за деца и тийнейджъри са без такси и не могат да се използват за плащания в интернет

3Сигурно многократно всички родители сме се питали кой е най-добрият начин да научим децата как да управляват парите си? Е, отговорът е лесен – чрез собствения им опит, разбира се!

5След детайлно проучване на нарастващата нужда от създаване на финансова култура в детска възраст, Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага нови дебитни карти, специално разработени за деца и тийнейджъри от 7 до 18 години.

Целта на картите е да подпомогне финансовото им образование – да се научат да наблюдават бюджета си, направените разходи и как да спестяват. Колкото по-рано децата свикнат да управляват джобните си пари и да носят отговорност за тях, толкова по-успешни ще бъдат след това в живота.

1 Именно за тази цел дебитните карти на Fibank са създадени с възможно най-нисък риск и най-висока степен на контрол от страна на родителите – всяка карта има лимит, съобразен с личните нужди на подрастващите и семейния бюджет.

Картите са освободени от такси за издаване, поддръжка,  теглене на банкомат и плащане на ПОС-терминал и не могат да се използват за плащания в интернет. Родителите могат да следят направените разходи от децата си като изберат да получават e-mail известия или използват системата за електронно банкиране „Моята Fibank”. По този начин те имат пълен отчет къде и за какво детето харчи парите си.

2

Дебитните карти за деца и тийнейджъри се издават в две възрастови категории:

– деца от 7 до 14 години – Debit MasterCard PayPass Kids;

– деца от 14 до 18 години – Debit MasterCard PayPass Teen.

Атрактивните дизайни на картите също са създадени от деца след проведен конкурс и оценка от компетентно жури. Всеки клиент има възможност да избере между 3 варианта на дизайн, които са направени специално за всяка възраст.

4

Първите отзиви сред родителите са изключително положителни. Според резултатите от фокусните групи, те най-високо ценят сигурността на картата, възможността да определят лимитите и да наблюдават къде и кога е направено всяко теглене от ПОС-терминал или плащане.

6

Допълнителна информация за дебитните карти за деца и тийнейджъри, издавани от Fibank, можете да получите във всеки клон на банката, на тел. *2265 или чрез сайта на банката:

http://www.fibank.bg/bg/debitni-karti-za-detsa-i-tiyneydjari/page/4203#nasheto-predlojenie

 

 

 

The post Да научим децата как да управляват парите си… с новите дебитни карти от Fibank appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/novi-debitni-karti-za-deca-fibank/feed/ 0
Наближава финалът в есенния етап на конкурса „Фасада на годината 2015“ http://www.jilishta.com/news/10-dni-do-finala-etap-esen-fasada-2016-baumit/ http://www.jilishta.com/news/10-dni-do-finala-etap-esen-fasada-2016-baumit/#respond Mon, 21 Nov 2016 15:04:16 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11605 След 10 дни есента ще научи кои са нейните фаворити в конкурса на Баумит! Обичайно улисани в ежедневния си маратон в преследване и надбягване със задачи от всякакво житейско естество, може и да пропускаме да се насладим на есенното великолепие на природата, но сутрешният скрежец тук и там ни напомня – зимата не е далеч!…

The post Наближава финалът в есенния етап на конкурса „Фасада на годината 2015“ appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
След 10 дни есента ще научи кои са нейните фаворити в конкурса на Баумит!

Сезон Есен на конкурса "Фасада на годината"

Обичайно улисани в ежедневния си маратон в преследване и надбягване със задачи от всякакво житейско естество, може и да пропускаме да се насладим на есенното великолепие на природата, но сутрешният скрежец тук и там ни напомня – зимата не е далеч!

Да, както намаляват все повече листата по дървета и храсти, така намаляват и дните до финала на етап Есен 2016 от “Фасада на годината”.

Първите три обекта, събрали най-много от вашите гласове, ще се класират в крайното гласуване за “Фасада на годината 2016”. Не пропускайте да подкрепите любимия си кандидат до 30.11.2016г., 12:00 часа, защото всеки глас може да се окаже от решаващо значение!

И ето, 10 дни преди финала ви представяме седемте красиви фасади  и ви каним да ги разгледате тук.   

Първото място до момента заема:

Обект 2 в категория Еднофамилна къща – ново строителство, находяща се в град Плевен, ул. Райски кът №3.

obekt-2-esen

Среброто за момента отива при:

Обект 3, в категория Жилищни сгради – ново строителство, жилищната сграда с най-вкусното име – сграда “Coconut” в град София.

obekt-3-esen

На трета позиция във временното класиране се намира:

Обект 1, в категория Нежилищни сгради – ново строителство, а именно –  Хотел “Ландмарк Крийк”, град Пловдив.

obekt-1-esen

Открийте няколко свободни минути в последните броени дни преди финала и ги посветете на любимия си претендент. В случай, че имате повече от един фаворит, можете да споделите своя коментар и на фейсбук страницата тук.

Чрез вашия глас не просто давате шанс на вашия фаворит да отиде на големия финал през март 2017 г., но и вие самите може да спечелите награда в томболата на Баумит!

The post Наближава финалът в есенния етап на конкурса „Фасада на годината 2015“ appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/10-dni-do-finala-etap-esen-fasada-2016-baumit/feed/ 0
Sofia Ring Mall отбелязва втория си рожден ден с големи изненади и подаръци http://www.jilishta.com/news/sofia-ring-mall-2-rojden-den-19-11/ http://www.jilishta.com/news/sofia-ring-mall-2-rojden-den-19-11/#respond Wed, 16 Nov 2016 12:43:50 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11595  Молът кани всички на незабравим празник на 19 ноември! Sofia Ring Mall ще посрещне с чаша шампанско и вкусен шоколад своите гости на 19 ноември – така, както подобава на рожден ден! Приятните изненади продължават с томболи на всеки кръгъл час между 12:00 и 18:00 ч. с хиляди атрактивни подаръци: телевизор, таблети, диван, маркови дрехи,…

The post Sofia Ring Mall отбелязва втория си рожден ден с големи изненади и подаръци appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
 Молът кани всички на незабравим празник на 19 ноември!

2

Sofia Ring Mall ще посрещне с чаша шампанско и вкусен шоколад своите гости на 19 ноември – така, както подобава на рожден ден!

Приятните изненади продължават с томболи на всеки кръгъл час между 12:00 и 18:00 ч. с хиляди атрактивни подаръци: телевизор, таблети, диван, маркови дрехи, луксозни парфюми и козметика, ваучери за пазаруване и специални намаления, страхотни детски играчки и много, много други големи изненади!

И за най-малките гости рожденикът е подготвил забавна програма. Между 11:00 и 15:30 часа всяко дете ще може да допринесе за създаването на най-голямата поздравителна картичка. Малчуганите могат да се впуснат и в търсене на любими анимационни герои из коридорите и да си спечелят награда. Разбира се, ще има и специални подаръци.

Една от големите атракции за деня ще бъде най-мащабното пускане на балони. Те са направени от специален биоразградим материал, за да не замърсяват природата. Всеки посетител ще може да надпише на балоните своите пожелания, които ще полетят в небето точно в 16:00 часа.

За втория си рожден ден Sofia Ring Mall ще направи опит да постави и национален рекорд за най-голям колаж със снимки на посетители. Така гостите ще станат съпричастнии и към благотворителна кауза, защото за всяка направена снимка молът ще дари по 1 лев на SOS Детски селища.

За доброто настроение на празника ще се погрижат Митко Павлов, който ще е водещ на събитието, известен DJ, талантливите деца от Highlight Singing Studio и танцьорите от VS Dance. Целодневното тържество ще завърши с грандиозна празнична заря в 19:00 часа в полите на Витоша.

1

Празненството по случай втория рожден ден на Sofia Ring Mall затвърждава мисията му да организира ексклузивни събития и да предоставя неповторими преживявания за своите клиенти.

Следвайки концепцията за “one-stop-shop” – с едно идване посетителите да задоволят всичките си нужди за пазаруване, с обогатения избор от ресторанти и първокласни магазини, предлагащи огромно разнообразие от модни предложения на топ брандове, Sofia Ring Mall се налага като абсолютната дестинация за добър начин на живот и за перфектно прекарване на времето на цялото семейство.

The post Sofia Ring Mall отбелязва втория си рожден ден с големи изненади и подаръци appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/sofia-ring-mall-2-rojden-den-19-11/feed/ 0
„Мостът на влюбените“ се превърна в международна архитектурна изложба под небето http://www.jilishta.com/news/izlojba-wienerberger-brick-award-sofia-11-2016/ http://www.jilishta.com/news/izlojba-wienerberger-brick-award-sofia-11-2016/#respond Tue, 15 Nov 2016 21:14:09 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11573 60 пана с проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 представят постиженията на съвременната архитектура с акцент върху керамиката Днес, 15 ноември, „Мостът на влюбените“ на пешеходния надлез зад НДК в столицата официално се превърна в изложба под открито небе! До 28 ноември  столичани и гостите на София ще могат да разгледат…

The post „Мостът на влюбените“ се превърна в международна архитектурна изложба под небето appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
60 пана с проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 представят постиженията на съвременната архитектура с акцент върху керамиката

wb_pana_60_page_01
Днес, 15 ноември, „Мостът на влюбените“ на пешеходния надлез зад НДК в столицата официално се превърна в изложба под открито небе!

6

До 28 ноември  столичани и гостите на София ще могат да разгледат 60 пана с архитектурни проекти на участници и победители от Wienerberger Brick Award 2016 – един от най-големите световни архитектурни конкурси.

2

На изложбата, организирана от „Винербергер България“, посетителите ще могат да се насладят на иновативни и креативни решения за еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, курортни селища, жилищни комплекси и ниско енергийни жилищни и обществени сгради. Архитектурата е подбрана от целия свят и представя изключителни постижения при приложението на строителната керамика.

3

Изложбата, която официално бе открита от главния архитект на София Здравко Здравков, се провежда под патронажа на Столична община. На откриването присъства и кметът на столицата г-жа Йорданка Фандъкова.

5

На всеки две години над 300 архитекти от цял свят се състезават за награден фонд в размер над 30 000 евро в 5 категории – жилищни сгради, обществени сгради, реконструкция, градски решения и специални решения, устойчивост и интеграция.

wb_pana_60_page_26

Конкурсът има за цел да отличи най-добрите постижения на съвременната архитектура с акцент върху един от най-дълготрайните строителни материали – керамиката. Във всяко издание престижно международно жури определя победителите. През 2012 в него участваше и български архитект – арх. Пламен Братков.

wb_pana_60_page_06

В България Винербергер стартират т.нар. национална селекция. Право на участие в националната надпревара има всеки, който е подал нужната информация за номинирания проект и е спазил изискванията на конкурса. В него могат да участват всички сгради, завършени през последните 2 години.

112

До края на календарната и четна 2016 г. се приемат заявки и информационни материали за кандидатстващия проект. В началото на следващата 2017 (нечетна) година независимо жури избира победителите в националния конкурс, които ще продължат надпреварата и ще представят България на международно ниво.

Event Brick Award 16

Още информация за конкурса и изискванията за участие ТУК!

……………………………

За Винербергер:

Винербергер е най-големият международен производител на тухли, керемиди, керамични и бетонни павета и тръбни системи с общо 204 завода в 30 страни и експортни пазари. Компанията е най-големият производител на тухли в света и номер едно на пазара на керамични керемиди в Европа. Има водещи позиции на пазара на тръбни системи в Европа и бетонни павета в Централна източна Европа.

 

 

The post „Мостът на влюбените“ се превърна в международна архитектурна изложба под небето appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/izlojba-wienerberger-brick-award-sofia-11-2016/feed/ 0
Нова специална настилка за обществени и бизнес-сгради от Оргахим http://www.jilishta.com/news/deko-di-marmo-nov-produkt-orgachim/ http://www.jilishta.com/news/deko-di-marmo-nov-produkt-orgachim/#respond Tue, 15 Nov 2016 15:00:30 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11567 DEKO di marmo е иновативна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола DEKO di marmo е нов иновативен продукт за нашия пазар продукт на Оргахим. Специалната настилка има малко аналози в чужбина и представлява декоративна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола. Покритието е с подчертани естетически, дрениращи, противохлъзгащи…

The post Нова специална настилка за обществени и бизнес-сгради от Оргахим appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
DEKO di marmo е иновативна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола

1

DEKO di marmo е нов иновативен продукт за нашия пазар продукт на Оргахим. Специалната настилка има малко аналози в чужбина и представлява декоративна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола.

Покритието е с подчертани естетически, дрениращи, противохлъзгащи и звукопоглъщащи функции. Настилката е без аналог на българския пазар и съчетава елегантността на италианския мрамор с функционалността на чистата епоксидна смола, като придава естествен стил и комфорт на зоните в които е положена настилката.

2

Съставът и външният вид на покритието го прави особено подходящо при изграждането на: алеи и велоалеи; тротоари; зони около фонтани и басейни; подходи към гаражи и паркинг зони; СПА центрове;  изложбени зали  и шоуруми;  магазини и офиси; фоайета, входни пространстви и др.

DEKO di marmo се добива от естествен италиански мрамор, като всички камъчета са гладки и със заоблени ръбове, което придава приятно усещане при допир с настилката.

Клиентите имат възможност за избор измежду  14 цвята, като те могат да се комбинират за достигането на множество различни естетически решения. Смолата, която се използва, подсилва естествения цвят на мраморните частици и им придава постоянен гланцов (мокър) ефект.

Според нуждите на клиента, настилката DEKO di marmo може да бъде с отворена или със затворена структура.

При отворената структура, освен естетическата и противохлъзгащата функция, водеща е и дренажната способност на настилката. Този вариант е особено подходящ за приложения около басейни, алеи, фонтани, паркинг зони и др.

Затворената структура се получава чрез добавяне на допълнително количество прозрачна смола, което придава водоплътност на настилката (не позволява преминаването на течности). Това спомага за лесната и поддръжка и почистване, особено при разливи.  При този вариант водеща е декоративната функция на настилка (търсена в заведения за обществено хранене: барове, ресторанти, кафенета, сладкарници и др.)

И при двете структури покритието е и химически и механично устойчиво с противохлъзгащ ефект.

 

The post Нова специална настилка за обществени и бизнес-сгради от Оргахим appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/deko-di-marmo-nov-produkt-orgachim/feed/ 0