Новини от списание Жилища http://www.jilishta.com/news новини, строителство, строителни продукти, архитектура, семинари, конкурси, български закони Thu, 22 Jun 2017 14:55:45 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Подаръци от Roca – 10 % отстъпка за 10 години Експо Баня София http://www.jilishta.com/news/roca-10-godini-expo-bania-sofia/ http://www.jilishta.com/news/roca-10-godini-expo-bania-sofia/#respond Thu, 22 Jun 2017 14:55:45 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11920 От 10 юни до 10 август всички посетители на Експо Баня София получават 10% отстъпка при закупуване на продукт Roca в избрани магазини на дистрибутори на марката Лидерът в обзавеждането за баня Roca навърши 100 години през настоящата 2017 г.. Компанията работи в България от 1999 г., а фабриката й в гр. Каспичан е една…

The post Подаръци от Roca – 10 % отстъпка за 10 години Експо Баня София appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
От 10 юни до 10 август всички посетители на Експо Баня София получават 10% отстъпка при закупуване на продукт Roca в избрани магазини на дистрибутори на марката

Лидерът в обзавеждането за баня Roca навърши 100 години през настоящата 2017 г.. Компанията работи в България от 1999 г., а фабриката й в гр. Каспичан е една от най-модерните фабрики за санитарен порцелан в Европа като продукцията й е позната не само на стария континент, но и в някои страни от Близкия изток.

През юни тази година компанията отбелязва също и 10 години от създаването на изложбената зала на Roca в България на бул. „Мария Луиза“ в столицата, наречена Експо Баня София.

Тя е една от 7-те изложбени зали Roca, разположени в различни градове по света. Компанията има и пет големи галерии Roca (в Барселона, Мадрид, Лондон, Лисабон и Шанхай). Изложбените зали и галерии Roca представят в експозиции най-новите тенденции и продукти на компанията. Те са място за срещи с дизайна и културата. Там се случват различни събития като изложби, конференции, представяния, бизнес срещи, кръгли маси и дори концерти и театрални представления.

В Експо Баня София може да видите най-новите колекции с обзавеждане за банята,създадени от именити световни дизайнери специално за Roca, но също и да откриете практични и красиви продукти (умивалници, тоалетни, смесителни батерии, мебели …), които са по джоба на всеки и с помощта на които може да обзаведете от А до Я, функционално и със стил, дори и най-малката баня.

Новите предложения на Roca за 2017, част от експозицията на Експо Баня София, включват „умни“ тоалетни, смесителни батерии и душ-колони, които пестят вода и енергия благодарение на използвани иновативни технологии, елегантната колекция Inspira от супертънък порцелан, по технология Fineceramic на Roca Group, която представлява нов подход към индивидуализария дизайн на пространството в банята.

По повод 10-тата годишнина на Експо Баня София Roca подарява на посетителите на изложбената зала 10% отстъпка от покупката на продукти Roca.

За да получат отстъпката за желаните продукти Roca, клиентите трябва да посетят Експо Баня София в периода 10 юни – 10 август 2017 год. и да направят покупка до 10 септември 2017 год., в един от посочените в юбилейния списък Roca магазини на партньори на марката.

Списъкът е наличен в изложбената зала на Roca на бул. Мария Луиза 16 в София и е публикуван на интернет страницата на компанията www.bg.roca.com .

 …………………………………….

Експо Баня София

Българската изложбената зала на Roca е част от световната верига изложбени центрове Roca, вдъхновени от една и съща идея – за приемственост и развитие, за традиция и иновация.

През последните години Експо Баня София се утвърди като едно от предпочитаните алтернативни културни пространства в столицата. Това е некомерсиално пространство, в което е организирана постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери и студиа, с които работи компанията Roca.

От своето откриване през 2007 г. изложбената зала на бул. Мария Луиза 16, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Залата е домакин на редица културни събития, изложби графика и живопис, фотоизложби, семинари, форуми за архитектура и дизайн, концерти, театрални представления, както и сцена за новаторски проекти.

За утвърждаване на изложбената зала като алтернативно културно пространство в столицата, БХРА отличи Експо Баня София с традиционната си награда за 2011 г.

Информация за събитията в изложбената зала Roca е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.

http://www.facebook.com/ExpoBathSofia

……………………

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.com

www.bg.roca.com

The post Подаръци от Roca – 10 % отстъпка за 10 години Експо Баня София appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/roca-10-godini-expo-bania-sofia/feed/ 0
Внимание: търсят се грозни ръждясали обекти за обновяване! http://www.jilishta.com/news/obnovi-s-protecta-orgahim/ http://www.jilishta.com/news/obnovi-s-protecta-orgahim/#respond Fri, 16 Jun 2017 11:52:01 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11908 Стартира инициативата на Оргахим  „Обнови с Protecta“ Да подобрим обкръжаващата ни среда като я обновим! Това е посланието на новата инициатива на Оргахим АД – „Обнови с Protecta“, чиято цел е да подобри обкръжаващата среда и да спаси някои от грозните ръждиви обекти, които ни заобикалят. Инициативата дава възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от…

The post Внимание: търсят се грозни ръждясали обекти за обновяване! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Стартира инициативата на Оргахим  „Обнови с Protecta“

Да подобрим обкръжаващата ни среда като я обновим!

Това е посланието на новата инициатива на Оргахим АД – „Обнови с Protecta“, чиято цел е да подобри обкръжаващата среда и да спаси някои от грозните ръждиви обекти, които ни заобикалят.

Инициативата дава възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на проекта потребителите ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите, предизвикани от нея.

Според Световната организация по ръждата (The world corrosion organization), ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има “ръждясването“ на желязото.

В същото време средствата, които се отделят за проблемите свързани с корозията са между 1300 и 1400 милиарда долара. Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита.

Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с Корозията са системите съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя.

Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за средата в която живее или подразнен от неприветливи ръждясали обекти, може да се включи.

В периода 12 Юни – 15 Август  желаещите да участват могат да предлагат снимки на  ръждясал обществен обект за обновяване на www.obnovisprotecta.bg.

Предложилите обект или гласували за такъв, имат възможността да участват и в месечна томбола за награди. След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. През септември-октомври „Оргахим“ АД ще извърши и самото обновяване с продукти на марката Protecta.

Заедно можем да променим средата, в която живеем!

……………………………….

Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа.

Дружеството има над 115 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Компанията има над 2000 продукта, 600 служители, 5 фирмени магазина, 7 дистрибутора и партньори в цялата страна.

 

 

 

 

 

The post Внимание: търсят се грозни ръждясали обекти за обновяване! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/obnovi-s-protecta-orgahim/feed/ 0
100 години Roca – 100 и повече подаръци за участниците в играта! http://www.jilishta.com/news/100-godini-roca-igra-nagradi/ http://www.jilishta.com/news/100-godini-roca-igra-nagradi/#respond Wed, 07 Jun 2017 07:27:12 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11896  Уикенд за двама +2 билета за мач на ФК Барселона и още 100 награди по случай юбилея на компанията Мечтаете  да гледате  на живо един от най-добрите футболни отбори в Европа – „Барселона“, на емблематичния стадион Ноу Камп? Е, сега повече от всякога можете да сбъднете мечтата си, защото можете да получите билетите като подарък…

The post 100 години Roca – 100 и повече подаръци за участниците в играта! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
 Уикенд за двама +2 билета за мач на ФК Барселона и още 100 награди по случай юбилея на компанията

Мечтаете  да гледате  на живо един от най-добрите футболни отбори в Европа – „Барселона“, на емблематичния стадион Ноу Камп?

Е, сега повече от всякога можете да сбъднете мечтата си, защото можете да получите билетите като подарък от компанията ROCA, чиято история започва точно преди 100 години именно от Каталунската столица, за да се превърне днес в марка-еталон за дизайна на пространството на банята и компания, която оперира на 5 континета и 170 пазара.

Как да спечелите Голямата награда или някоя от останалите 100-награди, осигурени от Roca?

Лесно е – отговори вярно на няколко въпроса, регистрирай се и участвай в томболата за една от страхотните награди на Roca.

Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на 24 юли 2017 в присъствието на нотариус и обявени на сайта на Рока България АД.

Наградите:

Голямата награда:
Уикенд за двама в Барселона + 2 билета за мач, което включва: Пътуване със самолет за двама, 2 нощувки със закуски в двойна стая, в хотел 4* в центъра на Барселона, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка, 2 билета за домакински футболен мач на ФК Барселона.

Маршрутът на пътуването е София – Барселона – София. Началната дата на пътуването ще бъде между 1 и 30 октомври 2017г. и ще бъде определена от Рока България, след като стане известна програмата за домакинските мачове на ФК Барселона през сезон 2017/2018.

И още 100 награди:
– 3 броя смесители за умивалник Atlas
– 7 броя душ слушалки Sensum
– 45 тениски Roca
– 45 шапки Roca

Не пропускайте своя шанс да спечелите една от тези страхотни награди на Roca!
Включи се в играта ТУК!
.
……………………………………………..

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.com
www.bg.roca.com

The post 100 години Roca – 100 и повече подаръци за участниците в играта! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/100-godini-roca-igra-nagradi/feed/ 0
С официално награждаване на най-добрите приключи още една студентска инициатива на Ideal Standard http://www.jilishta.com/news/syudentska-rabotilniza-2017-ideal-standard/ http://www.jilishta.com/news/syudentska-rabotilniza-2017-ideal-standard/#respond Fri, 02 Jun 2017 11:53:33 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11887 “Студентска работилница 2017” бе организирана съвместно с VELUX и НБУ Компанията  Ideal Standard – лидер в обзавеждането за баня на нашия пазар, съвместно с водещия производител на покривни прозорци VELUX и Нов български университет (НБУ) организираха поредното начинание в сферата на архитектурата и интериорния дизайн. Заключителното събитие и официално награждаване на победителите в „Студентска работилница…

The post С официално награждаване на най-добрите приключи още една студентска инициатива на Ideal Standard appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
“Студентска работилница 2017” бе организирана съвместно с VELUX и НБУ

Компанията  Ideal Standard – лидер в обзавеждането за баня на нашия пазар, съвместно с водещия производител на покривни прозорци VELUX и Нов български университет (НБУ) организираха поредното начинание в сферата на архитектурата и интериорния дизайн.

Заключителното събитие и официално награждаване на победителите в „Студентска работилница 2017“ се състоя на 1 юни във вдъхновяващата обстановка на TheBathRoom – шоурумът на Ideal Standard в столицата.

В инициативата участваха студенти от програма „Архитектура“ на Нов български университет, които работиха усилено по реализирането на идеен проект за еднофамилна жилищна сграда. Всички те бяха разпределени по групи, водени от специалистите на Ideal Standard, VELUX и преподавателите от НБУ.

В рамките на 10 дни участниците трябваше да работят поетапно – от запознаване с техническите характеристики на продуктите, заложени в спецификацията на заданието, до финализиране на цялостно архитектурно и интериорно решение.

Професионално жури в лицето на утвърдени в бранша имена оцени проектите и избра победителя в работилницата – Денис Чолаков.

За най-успешната реализация на задачата той получи награда в размер на 600 лв. Всички участници бяха удостоени с почетни грамоти, а след края на награждаването обсъдиха подробно работата си на коктейл в приятната атмосфера на TheBathRoom.

Студентска работилница 2017” е част от поредицата работилници, които Ideal Standard стартира с амбицията те да се превърнат в традиционна инициатива. По този начин младите таланти в архитектурния бранш са мотивирани да приложат уменията и да разгърнат въображението си в рамките на една наистина професионална среда, предоставена от Ideal Standard.

The post С официално награждаване на най-добрите приключи още една студентска инициатива на Ideal Standard appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/syudentska-rabotilniza-2017-ideal-standard/feed/ 0
Стартира най-слънчевият етап в надпреварата за „Фасада на годината 2017“! http://www.jilishta.com/news/startira-sezon-lyato-fasada-na-godinata-2017/ http://www.jilishta.com/news/startira-sezon-lyato-fasada-na-godinata-2017/#respond Fri, 02 Jun 2017 06:16:25 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11884 9 сгради ще си оспорват приза за лятна фасада в конкурса на Баумит В деня на най-цветния и изпълнен с детски смях, радост и страхотни положителни емоции – за малки и големи, празник – 1 юни, стартира и новата най-гореща надпревара в конкурса на Баумит. Под лъчите на все по-широко усмихващото се слънце 9 обекта…

The post Стартира най-слънчевият етап в надпреварата за „Фасада на годината 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
9 сгради ще си оспорват приза за лятна фасада в конкурса на Баумит

В деня на най-цветния и изпълнен с детски смях, радост и страхотни положителни емоции – за малки и големи, празник – 1 юни, стартира и новата най-гореща надпревара в конкурса на Баумит.

Под лъчите на все по-широко усмихващото се слънце 9 обекта заявиха своите претенции за най-красива фасада  в етап „Лято“ от  “Фасада на годината 2017”.

Новите фасади, съпроводени от яркото слънце и витаещия във въздуха лек полъх на ваканционно настроение, ви приканват да ги разгледате ТУК.

Категориите, в които са разпределени сградите, са: „Еднофамилни къщи“, „Жилищни сгради“, „Термично саниране“ и „Нежилищни сгради“.

На вас оставяме избора коя е най-красивата. Може да гласувате за нея еднократно до 12:00 часа на 31-ви август 2017 г.

Фасадите, събрали най-много ваши гласове, ще се класират на първо, второ и трето място и ще имат възможността да участват в гласуването на финалния кръг  от конкурса за публиката през март 2018 г.

Ако имате повече от един фаворит, може да изразите своите впечатления тук.

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в нашата сезонна томбола!.

Баумит пожелава успех на участниците във “Фасада на сезона – Лято 2017”!

The post Стартира най-слънчевият етап в надпреварата за „Фасада на годината 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/startira-sezon-lyato-fasada-na-godinata-2017/feed/ 0
Пролетният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ приключи! http://www.jilishta.com/news/final-etap-prolet-2017-baumit/ http://www.jilishta.com/news/final-etap-prolet-2017-baumit/#respond Wed, 31 May 2017 12:48:46 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11881 Жилищна сграда „Даная“ грабна приза в най-зелената надпревара! В последния ден на цветния месец май, малко след еуфорията покрай абитуриентските балове и на прага на лятото, днес точно в 12:00 ч. завърши първият етап от тазгодишния конкурс “Фасада на годината 2017”. В него достойно се бориха седем слънчеви фасади в категории – жилищни, нежилищни и…

The post Пролетният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ приключи! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Жилищна сграда „Даная“ грабна приза в най-зелената надпревара!

В последния ден на цветния месец май, малко след еуфорията покрай абитуриентските балове и на прага на лятото, днес точно в 12:00 ч. завърши първият етап от тазгодишния конкурс “Фасада на годината 2017”. В него достойно се бориха седем слънчеви фасади в категории – жилищни, нежилищни и реновирани исторически сгради.

Журито в конкурса – всички вие, приятелите на Баумит, отредихте три места за  победителките, а именно:

На първо място застана Жилищна сграда с гаражи “Даная”!


Обектът е в категория Жилищни сгради – ново строителство и се намира в град София, ж.к. Младост 4, 440А. Проектанти на обекта са арх. Калин Диков и арх. Галина Стоянова от фирма Елит студио ЕООД. Инвеститор, заявител и изпълнител в конкурса е фирма Ермитаж Класик ЕООД.

Пролетната фасада е осъществена с помощта на Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

На второ място се класира:


Обект 6 от категория „Нежилищни сгради – ново строителство“ – Хотел и конна спортна база в село Житница.Проектанти на обекта са арх. Димитър Ахрянов и арх. Цветелин Цоневски от фирма TSONEVSKI – project & consulting group. Заявител и изпълнител е фирма Ейприлстрой ЕООД, а инвеститор е СК Тракиец ЕООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп.

На трето място се нареди:

Обект 4, от категория „Реновиране на исторически сгради“  – Военноморски клуб в град Варна на бул. Владислав Варненчик 2. Заявител и изпълнител в конкурса е фирма Екса АД, а проектант е арх. Константин Пеев, отново от фирма Екса АД. Инвеститор е ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”.

За възстановяването на тази изключително красива фасада е използвана Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СилконКолор.

Баумит България и ние честитим на победителите! Очаквайте пролетните факади  на големия финал през 2018!

Началото на етап лято стартира утре!

The post Пролетният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ приключи! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/final-etap-prolet-2017-baumit/feed/ 0
Xella България продължава развитието си с инвестиция близо 1 млн. лв. в завода в Добрич http://www.jilishta.com/news/xella-nov-sobstvenik-novi-investizii/ http://www.jilishta.com/news/xella-nov-sobstvenik-novi-investizii/#respond Tue, 23 May 2017 14:26:19 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11872 Xella Group с нов собственик – американската компания Lone Star  „Xella България продължава своето успешно развитие. Именно поради тази причина ние планираме да инвестираме близо 1 млн. лв. в завода ни в Добрич.“ Това заяви г-н Йенс Тиерфелдер, управител на Xella България, фирмата-производител на клетъчен бетон Ytong и минерални топлоизолационни плочи Multipor. От своето създаване…

The post Xella България продължава развитието си с инвестиция близо 1 млн. лв. в завода в Добрич appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Xella Group с нов собственик – американската компания Lone Star 

„Xella България продължава своето успешно развитие. Именно поради тази причина ние планираме да инвестираме близо 1 млн. лв. в завода ни в Добрич.“

Това заяви г-н Йенс Тиерфелдер, управител на Xella България, фирмата-производител на клетъчен бетон Ytong и минерални топлоизолационни плочи Multipor.

От своето създаване през 1994 г. със закупуването на завод в гр. София, досега компанията е инвестирала 80 млн. лв., като значителна част от тези суми е насочена към въвеждане на иновативни технологии и ноу-хау, осигуряващи високо качество на произвежданите материали според всички световни производствени и екологични стандарти.

Вторият завод на Xella България за производство на Multipor и Ytong в гр. Добрич е построен през 2006 г. и е единственият извън Германия в цяла Европа. Заедно тези заводи заемат основен дял в дистрибуцията на Multipor за Европа.

Минералните топлоизолационни плочи Multipor са с много добра якост на натиск, негорими (Клас А1) и притежават „дишаща“ структура, което ги прави уникален продукт за пазара. Произведените материали са от най-високо качество и се изнасят за страни като Албания, Азърбейджан, Полша, Хървaтска и други, а от тази година се включват Гърция, Кипър, Русия, Украйна и Молдова.

От своето построяване досега производствотo на Multipor се е увеличило 3 пъти, което се свързва с новите инвестиции в размер на близо 1 млн. лв. Mатериалът се използва основно за саниране на панелни блокове и за топлоизолиране от вътрешната страна на сгради паметници на културата, чиито фасади трябва да запазят автентичния си вид.

Xella България е част от Xella Group. Годишният оборот на немската компания Xella Group за 2016 г. достигна EUR 1 326 800 000, като реализираният оборот на всеки служител е EUR 221 133. От него 23% са реализирани в Централна и Източна Европа, а най-голямата част – в Германия с 46%.

През месец април тази година собствениците на Xella Group успешно продадоха групата на американската компания Lone Star group. С това придобиване зад Xella Group застава силен собственик. „Ръководството на Xella показва високи резултати. Очакваме да работим усилено с мениджмънта и да продължим по-нататъшното развитие на компанията“, обяви Доналд Куинтин, старши управляващ директор в Lone Star.

За Ксела България

’Ксела България’’ е на българския пазар близо четвърт век. Компанията е дъщерно дружество на Xella Baustoffe GmbH, водещ световен производител на строителни материали като варо-силикатни тела за зидария SILKA, блокове от клетъчен бетон YTONG, минерални топлоизолационни плочи Multipor и много други. Приоритетните направления, в които „Ксела“ работи, са енергийната ефективност, опазването на околната среда и създаването на сгради, които осигуряват високо качество на живот

За Xella

Xella Group е водещ, международно действащ доставчик на строителни материали и свързаните с нея индустрии, с продажби от 1,33 милиарда евро (2016) и над 5,900 служители.

Xella е със седалище в Дуисбург / Германия, притежава 95 завода за производство в 20 държави и търговски организации в повече от 30 страни. На много от пазарите си Xella заема водещи позиции.

Повече информация за Xella Group можете да откриете на интенет сайта:

www.xella.com

 

The post Xella България продължава развитието си с инвестиция близо 1 млн. лв. в завода в Добрич appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/xella-nov-sobstvenik-novi-investizii/feed/ 0
Броени дни остават до финала на на най-зеления етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ http://www.jilishta.com/news/dni-predi-finala-etap-prolet-2017/ http://www.jilishta.com/news/dni-predi-finala-etap-prolet-2017/#respond Tue, 16 May 2017 14:03:10 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11848 Пролетният сезон в конкурса на Баумит приключва на 31 май! Слънцето най-после повярва, че пролетта е тук и широко се усмихна на цветя, ливади, птички и тревички, а най-вече на всички нас! Сред разцъфтелите клони на дърветата и уханни храсти съвсем пролетно надничат и тройката водещи фасади, които вие, уважаемото жури, броени дни преди финала…

The post Броени дни остават до финала на на най-зеления етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Пролетният сезон в конкурса на Баумит приключва на 31 май!
Сезон Пролет

Слънцето най-после повярва, че пролетта е тук и широко се усмихна на цветя, ливади, птички и тревички, а най-вече на всички нас!

Сред разцъфтелите клони на дърветата и уханни храсти съвсем пролетно надничат и тройката водещи фасади, които вие, уважаемото жури, броени дни преди финала сте класирали на челните места в пролетния етап на конкурса на Баумит – „Фасада на годината 2017“

Ако в пролетната суетня, все още не сте успели да разгледате всички потенциални финалисти, можете да го направите ТУК, за да подкрепите с един клик най-допадащото ви пролетно цвете сред букета от красиви фасади! И не забравяйте – можете да гласувате точно до 12.00 часа на 31 май 2017 г.

Към момента на първо място се класира:

Обект 3, категория  Жилищни сгради – ново строителство.

Жилищна сграда Даная - обект 3

Пролетната фасада се намира в град София, ж.к. Младост 4, бл. 440А. Проектанти на обекта са архитектите Калин Диков и Галина Стоянова от фирма Елит студио ЕООД.

Изпълнител, инвеститор и заявител в конкурса е фирма Ермитаж Класик ЕООД. Красивата фасада е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

Второ място във временното класира е за:

Обект 4, от категория „Реновиране на исторически сгради“  – Военноморски клуб в град Варна на бул. Владислав Варненчик 2.

Военноморски клуб в град Варна - обект 4

Заявител в конкурса  и изпълнител  е фирма Екса АД, а проектант е арх. Константин Пеев, отново от фирма Екса АД. Инвеститор е ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”.

За възстановяването на тази изключителна фасада е използвана Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СилконКолор.

На трето място засега се подрежда:

Обект 6 от категория „Нежилищни сгради – ново строителство“ – Хотел и конна спортна база в село Житница.Конна база и хотел - обект 6

Проектанти на обекта са арх. Димитър Ахрянов и арх. Цветелин Цоневски от фирма TSONEVSKI – project & consulting group. Заявител и изпълнител е фирма Ейприлстрой ЕООД, а инвеститор е СК Тракиец ЕООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп.

Чрез гласуване с един клик до 31 май до 12:00 часа на обяд вие можеje  да подкрепите вашата фасада-фаворит. Събралата най-много гласове фасада ще бъде класирана на първо място, следвана от две подгласнички. Всеки сезон ще обявява своите три победителки, които ще отидат на големия финал, който отново ще бъде журиран от публиката през март 2018 година!

 

 

 

The post Броени дни остават до финала на на най-зеления етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/dni-predi-finala-etap-prolet-2017/feed/ 0
„Здравей, бъдеще!“ – мотото на новите колекции на Roca http://www.jilishta.com/news/100-godini-roca-novfsti-hello-future/ http://www.jilishta.com/news/100-godini-roca-novfsti-hello-future/#respond Fri, 12 May 2017 15:05:16 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11815 С впечатляващи новости и бляскаво парти Рока България отбелязва 100-годишния юбилей на компанията Roca  2017 г. е от изключителна важност за лидерът в обзавеждането за баня Roca – през тази година испанската компания празнува своя 100-годишен юбилей! През своите 100 години, компанията Roca има важна роля за еволюцията на пространството на банята по света. Roca e пионер…

The post „Здравей, бъдеще!“ – мотото на новите колекции на Roca appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
С впечатляващи новости и бляскаво парти Рока България отбелязва 100-годишния юбилей на компанията Roca 

01

2017 г. е от изключителна важност за лидерът в обзавеждането за баня Roca – през тази година испанската компания празнува своя 100-годишен юбилей!

Екипът на Рока България

През своите 100 години, компанията Roca има важна роля за еволюцията на пространството на банята по света. Roca e пионер в намаляване на обема на тоалетното казанче до впечатляващите 3,5/2 литра, създава прототипа на най-познатата днес тоалетна тип „моноблок“ и първия едноръкохватков смесител, разработва нови технологии за икономия на вода и енергия в банята и иновации по отношение на материалите и дизайна на продуктите за баня.

Серхио Кастро, изпълнителен директор на Roca за Югоизточна Европа

Непрестанните инвестиции, предприемаческият дух и независимост (компанията остава фамилна собственост), печелят на Roca в световен мащаб признание като компания – еталон в сферата на дизайна и производството на продукти за банята. Със своите 100 години история, Roca уверено стъпва в бъдещето на банята.

Hello Future

Обновената експозиция в изложбената зала Roca на бул. Мария Луиза 16 в София (с много работещи модели) представя най-новите тенденции и продукти на компанията под мотото Hello Future. За Roca, бъдещето на банята включва високи технологии и новаторски подход. Доказателство за това е водещата колекция за баня Inspira.

Inspira

Inspira e нова концепция за банята, създадена e в три варианта – ROUND, SOFT (със заоблени ъгли) и SQUARE. Всеки от тях може свободно да се комбинира с останалите.

Inspira

Mинималистичните  линии прилягат с лекота на решенията и стиловете в различни бани. Умивалниците във всички възможни варианти са деликатни и изключително фини и леки. Създадени са от новия материал Fineceramic®, керамика с 40% по-лека и 30% по-издръжлива от традиционните материали.

Мебелите от колекцията дават повече място за съхранение и екстри като вградено лед осветление. Изборът е между три различни покрития.  Съчетават се с всеки един от умивалниците.

002

Inspira предлага пълна гама санитарен порцелан. Окачените тоалетните са с новата технология Clean Rim, без ринг, а тоалетните казанчета са с двоен бутон 4,5/3 л за икономия на вода. Колекцията включва и „смарт тоалетната“ In-Wash Inspira.

Умните тоалетни (smart toilets) заемат специално място в обновената експозиция Roca. Представени са In-Wash®, нов Multiclean®, In-Tank®, Clean Rim®.

In-Wash

In-Wash® е разработен от международен екип дизайнери и инженери, експерти в продуктите за баня. Адаптира се към индивидуалните нужди на потребителя и дава ново определение за “хигиена” без тоалетна хартия и мокри кърпички, само с вода. Интерфейсът на дистанционното управление е напълно интуитивен.

Продуктът има сензор за засичане на потребителя, който блокира функциите по измиване и подсушаване, когато седалката е свободна. Върховете на дюзите се самопочистват преди и след употреба с филтрирана вода. In-Wash® може да се интегрира във всяка баня и пространство.

Умни тоалетни

Познатите вече уелнес седалки Multiclean® са с нов дизайн и съвместими с различни тоалетни Roca. Технологията Clean Rim® – за тоалетни без ринг, осигурява изключителна хигиена, лесно почистване и икономия на вода. В действащ вариант е представена и първата иновативна тоалетна с вградено казанче In-Tank®.

Новите структури RIS на Roca правят монтажа на стенните тоалетни лесен и надежден.

roca-5

Новото поколение смесители Roca са представени от сериите Atlas, Lanta и Naia със системата Cold Start за икономия на енергия и уникален ограничител на дебита от 5 л/мин., позволяващ пестене на вода.

Stratum

За да осигури достатъчно място за съхранение в банята, Roca продължава да развива гамата от мебели. Сред новите продукти се откроява новият мебел Stratum.

Stratum

Освен с дизайн, Stratum впечатлява с просторни чекмеджета, без изрязване за сифон. Отварят се докрай за по-лесен достъп и имат удобни органайзери. В корпуса му са скрити електрически контакт и дискретни Bluetouth колони.

Stratum

Още новости в света на банята предлага експозицията Hello Future в обновената изложбена зала Roca, включително най-новите модели керамични стенни и подови покрития от Roca. Впечатляващите продукти са резултат на натрупания и развиван 100 години експертен опит на Roca в създаване на пространството на банята.

В Експо Баня София може да се види и юбилейната експозиция 100 години Roca. Тя представя историята на компанията през погледа на рекламните комуникации.

100 години Roca

Много гости уважиха юбилея на компанията. Сред тях бяха дългогодишни партньори, специалисти от строителния бранш, архитектурата и интериорния дизайн, приятели, светски личности и медии.

Веселин Симов и Ники Кънчев

Елегантното събитие бе в Музея за история на София (бившата Централна минерална баня).

001

Втори домакин и водещ на вечерта бе Ники Кънчев. Гостите се насладиха на изпълненията на Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски в съпровод на Венета Нейнска, пиано.

Програмата...

Теодосий Спасов в джаз трио с Мирослав Турийски – клавишни, Начо Господинов – ударни, представиха свои интерпретации, сред които и композицията „Ние сме вода“ на Теодосий Спасов, създадена за международната фондация We Are Water, инициатива на компанията Roca.

Теодосий Спасов

За приятната и елегантна атмосфера допринесоха и дамите от KвартетЪТ в състав Яна Зеленогорска – цигулка, Боряна Кралева – цигулка, Илияна Колева – виола , и Йоанна-Мария Тодорова – виолончело.

Дизайнери от НБУ

Изненадата за гостите беше новият поглед към емблематичните в близкото минало за марката Roca в България ревюта на модни дизайнери  Roca Fashion. Този път, бъдещето на българския моден дизайн, млади дизайнери – дипломанти в специалност Мода, Национална художествена академия представиха своя проект ЕВРОПА – sui generis.

Творбите на Александра Янакиева, Александрина Дерменджийска, Велиана Лобошка, Любомира Пецанова, Петя Стоянова, Радко Стайков, Теодора Лазаров, Християна Димитрова, Цветелина Абаджиева, Мария Далчев, Александра Петрова и Стефани Тодорова, създадени под ръководството на ст. преп. Катерина Цанева, показаха свеж поглед, талант и стил.

Roca – компанията, която подпомага развитието на младите таланти в сферата на архитектурата и интериорния дизайн с инициативата Jumpthegap, пожелава успешно бъдеще на младите български дизайнери.

………………………..

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.bg.roca.com

The post „Здравей, бъдеще!“ – мотото на новите колекции на Roca appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/100-godini-roca-novfsti-hello-future/feed/ 0
Инвестицията в „зелени“ проекти е бъдещето на строителството! http://www.jilishta.com/news/ytong-den-na-zemiata-22-april/ http://www.jilishta.com/news/ytong-den-na-zemiata-22-april/#respond Thu, 20 Apr 2017 15:05:41 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11807  22 април – Денят на Земята обединява 174 държави в кауза за устойчиво развитие и екологични политики Всяка година на 22 април над половин милиард души отбелязват Деня на Земята. Идеята, обединяваща хора от цял свят, е изразена в защита и опазване на общия ни дом – планетата Земя. Международната мрежа за Деня на Земята координира…

The post Инвестицията в „зелени“ проекти е бъдещето на строителството! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
 22 април – Денят на Земята обединява 174 държави в кауза за устойчиво развитие и екологични политики

11

Всяка година на 22 април над половин милиард души отбелязват Деня на Земята. Идеята, обединяваща хора от цял свят, е изразена в защита и опазване на общия ни дом – планетата Земя.

Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Важна кауза за кампанията е и стремежът към максимална подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Строителството като дейност с огромни мащаби трайно променя естествения облик на земната повърхност. Именно поради това се създават концепции за строителство, които опазват околната среда – от добива на суровините и производството, до изпълнението и експлоатацията на сградите.

Експерти, неправителствени организации, медии, политици и др. апелират към екологосъобразителен растеж, представяйки различни аргументи за ползата и необходимостта на всяка държава по света за това. Множество екологични организации определят „зелената икономика“ като икономика на бъдещето. Ето защо еколозите подкрепят устойчивото строителство и инвестициите в „зелени проекти“.

1

Една от основните теми, касаещи строителната индустрия по цял свят, е тази за източниците на радиация в производствения ѝ процес. Естествената радиоактивност е природно явление, както слънчевото греене и смяната на сезоните. Тя се дължи на радиоактивните елементи, разпространени в земната кора, във водата, във въздуха и в телата на живите организми.

Важно е да се отбележи, че радиацията е изцяло физически процес, който не може да бъде предизвикан с химични реакции. Съвременният човек прекарва средно 80% от времето си в сгради, а 20% пребивава на открито, което означава, че естественото външно облъчване при престоя на човек в сгради е доминиращо спрямо облъчването на открито. Ето защо към избора на строителни материали трябва да се подхожда особено внимателно.

Всеки от нас може да допринесе за развитието на „зелената икономика“ като изгради или закупи своя имот, създаден по изискванията за „зелен проект“. Материал, даващ възможност за постигане на устойчиво строителство, покривайки съвременните изисквания за енергийна ефективност, е автоклавният клетъчен бетон YTONG.

YTONG е пример за екологичен продукт на база на оценката на жизнения му цикъл. В Германия Федералната служба за опазване на околната среда е изготвила екобаланс за YTONG (първият такъв баланс за строителен материал). Благодарение на екологичността на продукта, с него могат да се изграждат нискоенергийни и т.н. „пасивни“ сгради.

Друго отличително качество е свойството му да намалява естествения радиационен фон на сградите, правейки го подходящ за изграждане на болници, детски градини, учебни заведения и „зелени“ сгради. Като пример за предимството на YTONG да намалява естествения радиационен фон на сградите служи сравнението между количеството бекерели радий, торий и калий на килограм в клетъчния бетон YTONG, почвите в Софийска област, керамични тухли и бетон.

12

Стойностите са следните:

Материал Радий 226 Торий 228 Калий 40
бекерела на килограм бекерела на килограм бекерела на килограм
клетъчен бетон 15   10   200
почви в Софийска област 16-80   16-186   280-1180
бетон 30   30   450
керамични тухли 50   50   700
гранит 100   120   1000

 

The post Инвестицията в „зелени“ проекти е бъдещето на строителството! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/ytong-den-na-zemiata-22-april/feed/ 0