Новини от списание Жилища http://www.jilishta.com/news новини, строителство, строителни продукти, архитектура, семинари, конкурси, български закони Thu, 19 Oct 2017 10:50:05 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 3 български проекта ще участват в надпреварата на международния конкурс Wienerberger Brick Award 2018 http://www.jilishta.com/news/balgarsko-u4astie-wienerberger-brick-award-2018/ http://www.jilishta.com/news/balgarsko-u4astie-wienerberger-brick-award-2018/#respond Wed, 11 Oct 2017 14:51:33 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=12025 38 проекта на водещи архитекти от цялата страна се включиха в предварителния етап Церемонията по награждаването на победителите в българската селекция за Wienerberger Brick Award 2018 се състоя неотдавна – на 5-ти октомври в Гранд Хотел София, зала Триадица. Организаторът на световния архитектурен конкурс Винербергер АГ (Виена) отличава най-креативните керамични решения в архитектурата, като вчера се проведе…

The post 3 български проекта ще участват в надпреварата на международния конкурс Wienerberger Brick Award 2018 appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
38 проекта на водещи архитекти от цялата страна се включиха в предварителния етап
Церемонията по награждаването на победителите в българската селекция за Wienerberger Brick Award 2018 се състоя неотдавна – на 5-ти октомври в Гранд Хотел София, зала Триадица.
Организаторът на световния архитектурен конкурс Винербергер АГ (Виена) отличава най-креативните керамични решения в архитектурата, като вчера се проведе церемония по награждаване на победителите в българската селекция.
Награждаването е резултат от предварителния етап, в който участие взеха над 38 проекта на водещи архитекти от цялата страна. Те представиха своите реализации, в които водещият критерий е приложението на керамиката като строителен материал.
Сред гостите на събитието имаше редица уважавани от сферата професионалисти, медии и специални гости. Всички бяха приветствани от управителя на Винербергер – инж. Цанко Миланов. В своя поздрав той не пропусна да отбележи:
„Модерността на архитектурата не се свежда само до употреба на иновативни материали и оборудване, но и най-вече до това сградата да се вписва в заобикалящата среда и по възможност да бъде съобразена с контекста на материалите, от които е изградена. Керамиката без съмнение ще остане основен строителен материал, а примерите от България и от света ни показват, че тя е не само традиционен, но и много модерен материал, който само въображението може да ограничи!“
Инж. Петър Петров – Мениджър продукти и продажби във фирмата добави:
Две са отличителните черти на този конкурс. Първо – за разлика от повечето комерсиални конкурси, тук няма условие това да са продукти произведени от организатора на конкурса, в случая Винербергер. Второто е пълната независимост на журито от организаторите.“
Накрая архитект-консултантът на фирмата – арх. Николай Иванов, връчи наградите на победителите и изрази надеждата за още по-големи успехи:
„През годините в Brick Award често е имало българско участие на финала. Вярвам, че и занапред ще спазим тази традиция и ще имаме представители в архитектурния алманах „Brick“, а защо не и победители. Повишаването на качеството на проектите в България e тенденция, така че се очаква да сме все по-конкурентоспособни.“
Тримата победители бяха удостоени със статуетки, грамоти и специални награди.
Третата награда тази година беше отредена за проекта „Разширяване на туристически комплекс – “Лифт – гр. Сопот” на арх. Невена Русева и арх. Пламен Русев. Те получиха рядка колекция от пълния комплект с книги Brick Award, издавани от началото на конкурса до сега.
Втората награда отличи проекта „Ресторант в Белоградчик“ на арх. Ивайло Петков със СПА уикенд за двама в хотел Дипломат Плаза.
А големият победител – проектът „Къщата и планината“ на арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев от студио Миодизайн получи и голямата награда Уикенд във Виена на стойност 1 000 лв.
Освен наградите от локалния конкурс Wienerberger Brick Award, победителите получават и възможността да представят България в международния конкурс, който ще се проведе във Виена догодина.
Още снимки от събитието можете да видите ТУК!

The post 3 български проекта ще участват в надпреварата на международния конкурс Wienerberger Brick Award 2018 appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/balgarsko-u4astie-wienerberger-brick-award-2018/feed/ 0
Компанията Чех Пласт обнови и разшири производствената си база с инвестиция близо 3.5 млн. лв. http://www.jilishta.com/news/chehplast-obnovi-proizvodstenata-si-baza/ Wed, 20 Sep 2017 14:55:30 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=12001 Инвестицията, направена със собствен и банков ресурс, е най-голямата в частния сектор за региона Високо европейско качество и производство според най-актуалните европейски изисквания – това е резултатът от вложените в обновяването и разширяването на производствената база на компанията Чех Пласт. Направената инвестиция със собствен на фирмата и банков ресурс за над 3.4 милиона лева е…

The post Компанията Чех Пласт обнови и разшири производствената си база с инвестиция близо 3.5 млн. лв. appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Инвестицията, направена със собствен и банков ресурс, е най-голямата в частния сектор за региона

Високо европейско качество и производство според най-актуалните европейски изисквания – това е резултатът от вложените в обновяването и разширяването на производствената база на компанията Чех Пласт.

Направената инвестиция със собствен на фирмата и банков ресурс за над 3.4 милиона лева е най- голямата в частния сектор за региона.

Откриването на модернизираната база, включваща новото хале за стъклопакети,обновени производствени линии, складове и прилежаща инфраструктура на Чех Пласт, се състоя на един от най-важните християнски празници Голяма Богородица.

Преди церемонията гостите имаха възможност да обиколят цеховете на фирмата и да се запознаят с машините.

На тържеството присъстваха Негово Високо Преосвещенство Митрополит Григорий, който извърши водосвет, а г-н Калин Каменов, кмет на община Враца пожела успехи на фирмата.


Инж. Димитър Иванов, управител на Чех Пласт ООД, припомни на служителите на фирмата желанието си за участие в проект по модернизирането на машините  и цялостното производство още през  далечната 2006 г., на  ежегодните семинари.

Тогава приоритетно производство са били PVC прозорците и с цел разширяване именно на този цех през 2007 г. фирмата започва да изкупува парцелите срещу своята базата и да подготвя изпълнението на му, но с настъпването на световната криза строителството намалява, с което идва и  забавяне на плановете за увеличаване на производствената база.


Сега, 10 години по-късно, това разширение вече е факт, а към него е добавена и модернизирана линия за производство на AL дограма, реализирани по проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, процедура „Подобряване на производствения капацитет на предприятията“.

Фирмите УРБАН БИ България и KLAES доставят машините и софтуера за управлението им и именно така Чех Пласт повишава производителността си съответно  1,7 пъти за цех Алуминий  и 2,5 пъти за цех PVC.

Строителството, започнало от кална площадка преди месеци, бе доведено до край с нанасянето на асфалт и озеленяване на тревните площи.

След като приключи официалната част, гостите опитаха от разнообразните напитки и мезета, а за доброто им настроение се погрижи ансамбъл „Мездра“.

Цялата церемония по откриването можете да видите в клипа по-долу:

За Чех Пласт

Чех пласт ООД е сертифициран производител и оторизиран Rehau партньор. Чех-пласт предлага производство и монтаж на алуминиева дограма, немска PVC дограмаокачени фасадивентилируеми фасади с композитен панел ( бонд ), керамика, HPL и етернит, стъклени врати и витринизимни градинищорипокривни конструкции с поликарбонат.

Фирмата е създадена през 2000 г. и се управлява от инж. Димитър Иванов. В предприятието в момента работят 61 специалисти и работници.

Дейността се развива на 12100 кв.м. собственост с 2900 кв.м. застроена площ и e съсредоточена в 4 цеха за PVC дограма, алуминиева дограма, стъклопакети и металозаваръчен цех. Фирмата работи с PVC профили  REHAU – Германия и алуминиева дограма на фирмите ETEMSCHUCOREYNAERS и ALUMIL.

За изработването на окачени фасади се използват SCHUCO и ETEM профили. От 2004 г. „Чех- Пласт” внедри изработка и монтаж на вентилируеми фасади от композитен материал (ALPOLIC и ETALBOND), керамика, HPL и дърво, като облицовка на сградите, както и покривни конструкции от стъкло и поликарбонатни плоскости.

Това са продукти, които се наложи да внедрим, за да изпълним изискванията на клиентите за комплексно затваряне на сградите. В началото на 2006 г. заработи цех за стъклопакети оборудван с нови машини на италианските фирми Poliglas и Z.Baveloni, който произвежда стъклопакети за собствени нужди и продажба, като оборудването позволява работа с нискоемисийно стъкло – мека емисия. През 2016 г. фирмата изцяло преоборудва цеховете за производство на алуминий и ПВЦ с машини със CNC управление, което увеличи двойно производствения капацитет на компанията. Оборудването е основно на германски производители URBANGRAULE, ROTOX и ELUMATEC, както и на италианската ITALMAC.

Галерия:

The post Компанията Чех Пласт обнови и разшири производствената си база с инвестиция близо 3.5 млн. лв. appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Стартира стажантска програма в проекта Визия за София http://www.jilishta.com/news/stajantska-programa-vizia-za-sofia/ Thu, 14 Sep 2017 10:29:47 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11997 Oбявени са 6 стажантски позиции в специалностите: Мениджмънт, PR и Комуникации, Устройствено планиране и ГИС, Социология, Екология и Правно – нормативни аспекти Проектът Визия за София е инициатива на Столична община и ще послужи за основа на всички бъдещи стратегии за развитие на града до 2050 г. В тази връзка Екипът на Визия за София обявява стажантска…

The post Стартира стажантска програма в проекта Визия за София appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Oбявени са 6 стажантски позиции в специалностите: Мениджмънт, PR и Комуникации, Устройствено планиране и ГИС, Социология, Екология и Правно – нормативни аспекти

Проектът Визия за София е инициатива на Столична община и ще послужи за основа на всички бъдещи стратегии за развитие на града до 2050 г.

В тази връзка Екипът на Визия за София обявява стажантска програма с 6 стажантски позиции в следните специалности: Мениджмънт, PR и Комуникации, Устройствено планиране и ГИС, Социология, Екология и Правно – нормативни аспекти.

Програмата ще даде възможност за пряко и активно участие в координацията на процеса на създаване на споделена платформа на диалог и консенсус за бъдещото развитие на града. Други знания и умения, които стажантите ще натрупат и развият в практическото си обучение са уменията за работа в иновативна и динамична среда, знания за фундаментални процеси и тенденции в съвременното общество, и умения за работа в мултидисциплинарен екип с натоварена програма.

Работното време на стажантите e гъвкаво и ще бъде съобразено със задачите, свързани с процеса и учебните занимания за студента. Работното място e oфиса на Визия за София в A hub на ул. Христо Белчев 3.

Програмата предвижда ежемесечно заплащане на граждански договор, както и допълнителна стипендия за кандидатите, регистрирани в уебсайта Студентски практики. Всички стажанти, успешно приключили участието си в проекта, ще получат сертификат за участие в проекта и препоръка от ментор. Повече информация за всяка от стажантските позиции и начина за кандидатстване, е достъпна тук: https://vizia.sofia.bg/2017/09/01/internship_program/.

Съвсем скоро успешно приключи и процедурата за избор на експертни организации, които ще станат част от следващия етап от създаването на Визия за София. Избрани са мониторинг експерти, които ще следят работата на екип Визия, създатели на комуникационна стратегия, сайт и медийна агенция, както и експерти, които да работят по обобщаване и анализ на информация в седемте тематични групи на Визия за София: “Хора”, “Идентичност и култура”, “Транспорт”, “Околна среда”, “Градска среда”, “Икономика” и “Управление”.

Информация за организациите, които се включват в експертната работа по този етап от инициативата можете да видите тук: https://vizia.sofia.bg/2017/09/04/winners_open_calls/.

The post Стартира стажантска програма в проекта Визия за София appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Есента наближава, но преди нейното идване стартира етап „Есен“ на конкурса „Фасада на годината 2017“ http://www.jilishta.com/news/start-etap-esen-fasada-2018/ Tue, 05 Sep 2017 14:16:23 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11992 8 фасади ще премерят сили в поредния етап на конкурса на Баумит  Леко, леко, всеки ден слънцето все повече отпуска жарката си прегръдка и особено сутрин на всички ни става ясно – есента скоро ще бъде официално тук! Но малко преди нейното идване стартира поредният етап в конкурса на Баумит “Фасада на сезона – етап…

The post Есента наближава, но преди нейното идване стартира етап „Есен“ на конкурса „Фасада на годината 2017“ appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
8 фасади ще премерят сили в поредния етап на конкурса на Баумит 

Леко, леко, всеки ден слънцето все повече отпуска жарката си прегръдка и особено сутрин на всички ни става ясно – есента скоро ще бъде официално тук!

Но малко преди нейното идване стартира поредният етап в конкурса на БаумитФасада на сезона – етап Есен”.

След красивите слънчеви фасади е време да ви представим и есенните претендентки в конкурса, които може да разгледате тук.

В този етап ще премерят сили по хубост цели 8 фасади, подредени в различни категории и изпълнени с материали на Баумит.

Разгледайте ги и подкрепете своя фаворит еднократно до 30.11.2017г. до 12:00 ч. на обяд. Ако имате повече от един фаворит, може да изразите своите впечатления на нашата фейсбук страница тук.

Според регламента първите три обекта се класират за участие в големия финал на конкурса през март 2018 г. Там те ще имат възможност да премерят сили с победителките от Пролет, Лято и предстоящия сезон Зима.

Повече за регламента може да видите ТУК!

Всеки гласувал участва в нашата сезонна томбола, където вероятността да спечели награда е голяма!

Екипът на Баумит пожелава успех на фасадите!

The post Есента наближава, но преди нейното идване стартира етап „Есен“ на конкурса „Фасада на годината 2017“ appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
И кралица на лятото е фасадата на къща в с. Борики! http://www.jilishta.com/news/final-i-pobediteli-sezon-liato-baumit-2018/ Mon, 04 Sep 2017 14:08:50 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11985 След оспорвана надпревара приключи най-горещият етап от конкурса “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”! Всяко състезание все някой ден приключва – така след тримесечна надпревара за гласовете на онлайн публиката в етап Лято от конкурса на Баумит на финала достигнаха успешно три фасади. Деветте претендента събраха общо над 120 гласа. На 31-ви август точно в…

The post И кралица на лятото е фасадата на къща в с. Борики! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
След оспорвана надпревара приключи най-горещият етап от конкурса “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”!

Всяко състезание все някой ден приключва – така след тримесечна надпревара за гласовете на онлайн публиката в етап Лято от конкурса на Баумит на финала достигнаха успешно три фасади.

Деветте претендента събраха общо над 120 гласа.

На 31-ви август точно в 12:00 ч. по традиция затворихме формата за гласуване в етап Лято 2017 г., за да обявим дългоочакваните победители.

Първо място:

На първо място с 40 гласа на публиката се класира Обект 6еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, общ. Габрово.

Заявители в конкурса са инвеститорите Георги и Дарина Иванови. Проектант на тази слънчева фасада е арх. Иван Узунов, фирма „Узунов Проект“ ООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.

Равни резултати за второ и трето място:

На втора и трета позиция с по 32 гласа се подредиха два обекта – обект 9 и обект 2.

Обект 9„Търговска, складова и офис сграда“ в гр. Хасково, ул. „Генерал Радецки“ 33 е подадена за участие от инвеститора – фирма „LORD“. Проектант на тази фасада е арх. Мария Нешева, фирма ТЕПРО ООД.

Изпълнители са фирма ЕТ „Стройтекс – Д.Захариева – П. Иванов“, които са вложили във фасадата Баумит топлоизолационна система опън с крайно покритие КреативТоп.

Обект 2 –  „Параклис “Свети Димитър”“ в гр. Ихтиман на ул. „Цар Освободител“, който също зае второто място, е с инвеститор община Ихтиман.

Заявител на фасадата в конкурса е проектантът арх. Светлана Аракийска. Фирма „Билдинг 58“ ЕООД е изпълнила  фасадата с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и новата премиум фасадна боя Баумит ПураКолор.

Честито на победителите! Баумит благодари на всички гласували, които се включиха и в този сезон!
Трите фасади получават възможността да участват във финалния кръг на онлайн конкурса през март 2018 г., а вие, скъпи приятели, не забравяйте за нашата сезонна томбола, където Ви очакват нашите награди!

The post И кралица на лятото е фасадата на къща в с. Борики! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Да създадем своето място за живот – за всичко, което е наистина важно за нас! http://www.jilishta.com/news/nov-katalog-ikea-2018/ Wed, 30 Aug 2017 15:21:39 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11975 Новият управител на ИКЕА България Никос Ифантидис представи пазарния ръст на компанията и новия катaлог на ИКЕА   Управителят на ИКЕА България Никос Ифантидис представи резултатите на компанията от изминалата каталожна година по време на специалното ежегодно събитие за представянето на новия каталог на ИКЕА, състояло се на 30-ти август. Компанията продължава да регистрира растеж…

The post Да създадем своето място за живот – за всичко, което е наистина важно за нас! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Новият управител на ИКЕА България Никос Ифантидис представи пазарния ръст на компанията и новия катaлог на ИКЕА

 

Управителят на ИКЕА България Никос Ифантидис представи резултатите на компанията от изминалата каталожна година по време на специалното ежегодно събитие за представянето на новия каталог на ИКЕА, състояло се на 30-ти август.

Компанията продължава да регистрира растеж и отбелязва 14% ръст на посетителите по всички търговски канали, 11% ръст на продажбите и 13% повече клиенти в сравнение с предходната каталожна година.

Трите търговски канала на бранда в България отчитат oбщ оборот от 103 млн. лв. Компанията регистрира общо 2,8 млн. посетители и 1,1 млн. клиенти. Тези резултати са oтражение на цялостното представяне на ИКЕА в България, включително магазин ИКЕА в София, онлайн магазина и двата центъра за поръчки във Варна и Бургас.

ИКЕА Каталог 2018

Новият каталог на ИКЕА ни кани в дневната – събирателно място за семейството и приятелите и сцена на нашия живот у дома. В днешно време, когато животът става все по-динамичен, новият каталог ни показва как нашият дом може да следва начина ни на живот и да се адаптира към промените в него.

Затова тази година ИКЕА ни приканва да създадем #мястозаживот – за всичко, което е наистина важно за нас. Решенията в каталога са фокусирани върху това как да направим повече място вкъщи за дейностите и нещата, които обичаме – независимо от размера на бюджета и квадратурата, с която разполагаме.

Разпространението на новия каталог започва в София на 1 септември. Налични са също дигитална версия и мобилно приложение, които ще позволят на всички в България да имат достъп до съдържанието на каталога.

Нови колекции

 Една от предстоящите през есента лимитирани колекции, представена в новия каталог, е YPPERLIG, създадена в колаборация с датската дизайнерска компания HAY. Отличава се със своите скандинавски ценности и идентичност, съчетани с най-новите производствени техники. Колекцията включва 35 нови продукта, обединени от апетитни нюанси, линеен дизайн и висококачествени материали с една цел – да ни помогнат да създадем по-уютно споделено пространство за живот.

Другата голяма новина е сътрудничеството с британскaта дизайн звезда Том Диксън, резултатът от което oчакваме в магазините в началото на 2018 г. Оспорвайки принципите на традиционното производство на мебeли, Диксън и ИКЕА създават един свеж прочит на меката мебел чрез колаборативна платформа, която позволява на всеки желаещ да се включи в процеса на дизайн.

 Български дизайн по цeлия свят

През новата каталожна година очакваме и VÄSSAD – първата колекция на ИКЕА, изцяло произведена в български фабрики, както и плюшена играчка, нарисувана от българско дете. Летящият дакел Мури, създаден от десетгодишната Мира от София, ще бъде в продажба в магазините на марката в 49 държави от месец ноември като част от ежегодната кампания с добра кауза на ИКЕА, в която деца помагат на деца по целия свят.

Тазгодишният каталог идва в 328 страници, преведен на 35 езика и се разпространява по цeлия свят. От излизането на първия ИКЕА каталог през 1951 г. до днес каталогът на ИКЕА е сред изданията с най-голям тираж по света.

 Следете всички новини, свързани с ИКЕА и Каталог 2017 на:

Уебсайта на ИКЕА

Facebook страницата на ИКЕА

YouTube канала на ИКЕА

и в Instagram с #мястозаживот, #КаталогИКЕА2018

……………………………

 За ИКЕА:

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 400 магазина в 49 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез франчайз договор на House Market S.A, която управлява общо 7 магазина на ИКЕА в Гърция, Кипър и България.

 

 

 

 

 

 

The post Да създадем своето място за живот – за всичко, което е наистина важно за нас! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Приключи покупката на сегмента за строителни материали на групата Витерсдорфер http://www.jilishta.com/news/wopfinger-baumit-kema/ Wed, 23 Aug 2017 14:29:13 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11970 Групата Вопфингер придобива 27 фирми в 14 държави, както и пълните права на марките „Baumit“ и „KEMA“   Пет месеца след подписването на договора на 22 август групата Вопфингер придоби 100 процента от сегмента за строителни материали на групата Витерсдорфер. По този начин всички седалища на фирмите и техните части, както и правата върху марките…

The post Приключи покупката на сегмента за строителни материали на групата Витерсдорфер appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Групата Вопфингер придобива 27 фирми в 14 държави, както и пълните права на марките „Baumit“ и „KEMA“

 

Пет месеца след подписването на договора на 22 август групата Вопфингер придоби 100 процента от сегмента за строителни материали на групата Витерсдорфер.

По този начин всички седалища на фирмите и техните части, както и правата върху марките Baumit и Kema, които са свързани с Витерсдорфер и Пегау Баущофе ГмбХ преминават към Баумит Бетайлигунген ГмбХ.

В този сегмент на концерна Витерсдорфер са заети 650 сътрудници, от които 225 работят в Австрия. Те произвеждат и дистрибутират широка гама продукти като мазилки, разтвори, замазки, топлоизолационни системи и лепилни и шпакловъчни смеси. За цената на сделката и двете страни се съгласиха да запазят мълчание.

Партньорът в притежаването на марката е новият собственик

През 1988 г. Дитер Керн от страна на „Витерсдорфер“ и Фридрих Шмид от страна на „Вопфингер“ основаха общата марка Баумит. Тяхната първостепенна цел бе да дистрибутират под общата марка Баумит висококачествени строителни продукти. В изследователската и развойната дейност се планираше да бъдат използвани синергии, за да могат  продуктите в областта на фасадите, мазилките и замазките да се произвеждат на еднакво ниво на качеството и по единни стандарти. Самостоятелността на двата семейни концерна беше запазена до днес.

Баумит остава австрийска семейна фирма

„Заедно с Витерсдорфер успяхме за почти 30 години да изградим иновативна и надеждна марка. Промяната на стратегията на Витерсдорфер, които в бъдеще ще преориентират фокуса на своите интереси към други растящи пазари, доведе до обединението чрез продажба.

Така Баумит остава силна австрийска семейна фирма, която от сигурна позиция може да действа равнопоставено с мултинационалните концерни.“, каза маг. Роберт Шмид, управител на „Баумит Бетайлигунген“ ГмбХ.

„С продажбата на нашия сегмент  за строителни материали в бъдеще ние ще се концентрираме в пазарите B2B. Например в областта на производството на тръби, където благодарение на нашите дъщерни фирми HOBAS и POLOPLAST сме много добре представени в международен аспект.“, допълни д-р Михаел Юнгханс, управител на Витерсдорфер Холдинг ГмбХ.

За Баумит Бетайлигунген ГмбХ (състояние март 2017)

Баумит Бетайлигунген обхваща всички фирми на Баумит групата,  Вопфингер Транспортбетон и участията във фирми, занимаващи се с производство на вар и пълнители. Понастоящем портфолиото на Баумит Бетайлигунген ГмбХ обхваща около 70 фирми в Европа и Китай, които се занимават с производството и дистрибуцията на варовик, вар, цимент, сухи смеси, пастообразни продукти (мокри продукти и бои), транспортиран бетон, чакъл и пълнители от вар и талк.

Баумит Бетайлигунген ГмбХ е част  от Шмид Индустри Холдинг ГмбХ със седалище във Валдег/Вопфинг (Австрия), който отговаря за управлението и стратегическото ориентиране на концерна.

С 5 100 служители Шмид Индустри Холдинг постигна през 2016 г. оборот от 1,4 милиарда евро.

 

 www.baumit.com 

 

The post Приключи покупката на сегмента за строителни материали на групата Витерсдорфер appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Любопитно разкритие – динозаври са обитавали терен на завод на Винербергер! http://www.jilishta.com/news/lubopitno-ot-wienerberger/ Fri, 18 Aug 2017 14:44:53 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11959 Тревопасният вид Орнитопод е живял във Великобритания преди 132 милиона години! Една случайност води до интересно откритие в района на завод на Винербербер във Великобритания. По време на посещение в завода през февруари тази година, палеонтолозите Джейми и Сара са открили блок глина, образувал твърд камък. Вътре намират слоеве от свързани кости и решават, че…

The post Любопитно разкритие – динозаври са обитавали терен на завод на Винербергер! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Тревопасният вид Орнитопод е живял във Великобритания преди 132 милиона години!

Една случайност води до интересно откритие в района на завод на Винербербер във Великобритания.

По време на посещение в завода през февруари тази година, палеонтолозите Джейми и Сара са открили блок глина, образувал твърд камък. Вътре намират слоеве от свързани кости и решават, че има още какво да се намери.

Винербергер Великобритания е уведомен за откритието и дава разрешение на палеонтолозите да разкопаят костите и да започнат процеса по разкриване на вида и историята на създанието.

Екипът разкопава седем блока, пълни с кости. След по-задълбочено изследване се потвърждава, че костите са останки от тревопасния вид Oрнитопод.

„Инди“, както нарича динозавъра, е живяла преди 132 милиона години и е била около три метра висока, 10 метра дълга и 4,5 тона тежка – колкото един африкански слон.

Джейми Джордан споделя:

„Процесът на извличане не беше лесен. Инди беше скрита в огромни уплътнени глинени блокове и беше на склон, което направи процеса по-труден.

Въпреки това, благодарение и на усилената работа на доброволците, успяхме да извлечем и транспортираме останките в нашата лаборатория. Наистина сме много развълнувани от това, което тези открития могат да ни разкажат за нашата история.
Благодарни сме на екипа на Винербергер за цялата подкрепа, която ни предоставиха по време на този проект.

Стефани Палмър, мениджър „Устойчивост“ във Винербергер Великобритания, коментира:

Това откритие е изключително вълнуващо за всички. Намирането на скелет като Инди може да хвърли повече светлина върху съществата, които са обикаляли земята преди милиони години. Екипът ни се ангажира да запази наследството на света, затова с удоволствие подкрепи тази изключителна находка.

Какви ли още тайни ще разкрият кариерите на Винербергер в бъдеще?

The post Любопитно разкритие – динозаври са обитавали терен на завод на Винербергер! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Лятна жега и на финала на „Фасада на сезона – Лято 2017“! http://www.jilishta.com/news/broeni-dni-do-finala-na-sezon-liato/ Fri, 18 Aug 2017 14:20:46 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11949 Броени дни остават до края на летния етап на конкурса на Баумит Лято, ваканция, романтика, горещи страсти…Но не само навън по плажовете и улиците емоциите са с висок градус – и на финала на летния етап „Фасада на годината 2017“ става все по-горещо. Само след няколко дни ще обявим най-слънчевата фасада на сезон Лято 2017г.,…

The post Лятна жега и на финала на „Фасада на сезона – Лято 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Броени дни остават до края на летния етап на конкурса на Баумит

Лято, ваканция, романтика, горещи страсти…Но не само навън по плажовете и улиците емоциите са с висок градус – и на финала на летния етап „Фасада на годината 2017“ става все по-горещо.

Само след няколко дни ще обявим най-слънчевата фасада на сезон Лято 2017г., следвана от две подгласнички, а изборът никак не е лесен!

Не забравяйте, скъпо жури, че резултатите могат да бъдат променени всеки момент. Бъдете активни и продължавайте да гласувате до 31.08.2017г., 12:00 часа на обяд!

Ето и временното класиране преди края на конкурса:

На първо място засега с 38 гласа на публиката се класира Обект 6 – еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, общ. Габрово.

Заявители в конкурса са инвеститорите Георги и Дарина Иванови. Проектант на тази приказна къща е арх. Иван Узунов, фирма „Узунов Проект“ ООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.

На втора позиция с 26 гласа на публиката се подрежда обект 2 – параклис “Свети Димитър” в гр. Ихтиман, ул. „Цар Освободител“.

Инвеститор на обекта е община Ихтиман. Заявител в конкурса е проектантът арх. Светлана Аракийска. Фирма „Билдинг 58“ ЕООД е изпълнила  фасадата с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и новата премиум фасадна боя Баумит ПураКолор.

На трета позиция с разлика от четири гласа във временното класиране е обект 9 – „Търговска, складова и офис сграда“ в гр. Хасково, ул. „Генерал Радецки“ 33.

Заявлението за участие в конкурса е подадено от инвеститора – фирма „LORD“. Проектант на тази фасада е арх. Мария Нешева, фирма ТЕПРО ООД. Изпълнители са фирма ЕТ „Стройтекс – Д.Захариева – П. Иванов“, които са вложили във фасадата Баумит топлоизолационна система опън с крайно покритие КреативТоп.

Всички фасади, участващи в лятната надпревара можете да разгледате ТУК!

Гласувайте за любимата си фасада еднократно до 31 август 2017 г., 12:00 ч. на обяд. Фасадите, събрали най-много ваши гласове, ще се класират на първите три места и ще участват в големия финал на конкурса през март 2017 г.

Ако имате повече от един фаворит може да дадете израз на своето впечатление на фейсбук страницата  тук!

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в нашата сезонна томбола!

Баумит пожелава успех на участниците във “Фасада на сезона – Лято 2017” !

 

 

The post Лятна жега и на финала на „Фасада на сезона – Лято 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Все още можете да спечелите уикенд за двама + 2 билета за мач на ФК Барселона от играта на Roca! http://www.jilishta.com/news/igra-roca-posledni-dni/ Tue, 18 Jul 2017 14:37:22 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11933  Roca подарява още 100 награди по случай своя 100-годишен юбилей Почти не остана време – имате последен шанс да се включите в томболата за страхотните награди на Roca, като се регистрирате до неделя, 23 юли, в онлайн играта, организирана от най-големия производител за обзавеждане за баня в света! Можете да се насладите на специален уикенд…

The post Все още можете да спечелите уикенд за двама + 2 билета за мач на ФК Барселона от играта на Roca! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
 Roca подарява още 100 награди по случай своя 100-годишен юбилей

Почти не остана време – имате последен шанс да се включите в томболата за страхотните награди на Roca, като се регистрирате до неделя, 23 юли, в онлайн играта, организирана от най-големия производител за обзавеждане за баня в света!

Можете да се насладите на специален уикенд в Барселона – с приятел или любим човек, който изберете, и да гледате на живо един от най-добрите футболни отбори в Европа – Барселона, на емблетичния стадион Ноу Камп!

И всичко това – подарък от компанията ROCA, чиято история започва точно преди 100 години именно от Каталунската столица, за да се превърне днес в марка-еталон за дизайна на пространството на банята и компания, която оперира на 5 континета и 170 пазара.

Как да спечелите Голямата награда или някоя от останалите 100 награди, осигурени от Roca?

Лесно е – отговорете вярно на няколко въпроса, регистрирайте се и участвайте в томболата за една от страхотните награди на Roca. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на 24 юли 2017 г. в присъствието на нотариус и обявени на сайта на Рока България АД.

Наградите:

Голямата награда:

Уикенд за двама в Барселона + 2 билета за мач, което включва:

Пътуване със самолет за двама, 2 нощувки със закуски в двойна стая, в хотел 4* в центъра на Барселона, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка, 2 билета за домакински футболен мач на ФК Барселона. Маршрутът на пътуването е София – Барселона – София. Началната дата на пътуването ще бъде между 1 и 30 октомври 2017 г. и ще бъде определена от Рока България, след като стане известна програмата за домакинските мачове на ФК Барселона през сезон 2017/2018.

И още 100 награди:

– 3 броя смесители за умивалник Atlas,

– 7 броя душ слушалки Sensum,

– 45 тениски Roca,

– 45 шапки Roca.

Не пропускайте своя шанс да спечелите една от тези страхотни награди на Roca!

Включи се в играта ТУК!

………………………………….

За Roca:

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.com

www.bg.roca.com

The post Все още можете да спечелите уикенд за двама + 2 билета за мач на ФК Барселона от играта на Roca! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>