Новини от списание Жилища http://www.jilishta.com/news новини, строителство, строителни продукти, архитектура, семинари, конкурси, български закони Fri, 18 Aug 2017 14:56:44 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Любопитно разкритие – динозаври са обитавали терен на завод на Винербергер! http://www.jilishta.com/news/lubopitno-ot-wienerberger/ http://www.jilishta.com/news/lubopitno-ot-wienerberger/#respond Fri, 18 Aug 2017 14:44:53 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11959 Тревопасният вид Орнитопод е живял във Великобритания преди 132 милиона години! Една случайност води до интересно откритие в района на завод на Винербербер във Великобритания. По време на посещение в завода през февруари тази година, палеонтолозите Джейми и Сара са открили блок глина, образувал твърд камък. Вътре намират слоеве от свързани кости и решават, че…

The post Любопитно разкритие – динозаври са обитавали терен на завод на Винербергер! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Тревопасният вид Орнитопод е живял във Великобритания преди 132 милиона години!

Една случайност води до интересно откритие в района на завод на Винербербер във Великобритания.

По време на посещение в завода през февруари тази година, палеонтолозите Джейми и Сара са открили блок глина, образувал твърд камък. Вътре намират слоеве от свързани кости и решават, че има още какво да се намери.

Винербергер Великобритания е уведомен за откритието и дава разрешение на палеонтолозите да разкопаят костите и да започнат процеса по разкриване на вида и историята на създанието.

Екипът разкопава седем блока, пълни с кости. След по-задълбочено изследване се потвърждава, че костите са останки от тревопасния вид Oрнитопод.

„Инди“, както нарича динозавъра, е живяла преди 132 милиона години и е била около три метра висока, 10 метра дълга и 4,5 тона тежка – колкото един африкански слон.

Джейми Джордан споделя:

„Процесът на извличане не беше лесен. Инди беше скрита в огромни уплътнени глинени блокове и беше на склон, което направи процеса по-труден.

Въпреки това, благодарение и на усилената работа на доброволците, успяхме да извлечем и транспортираме останките в нашата лаборатория. Наистина сме много развълнувани от това, което тези открития могат да ни разкажат за нашата история.
Благодарни сме на екипа на Винербергер за цялата подкрепа, която ни предоставиха по време на този проект.

Стефани Палмър, мениджър „Устойчивост“ във Винербергер Великобритания, коментира:

Това откритие е изключително вълнуващо за всички. Намирането на скелет като Инди може да хвърли повече светлина върху съществата, които са обикаляли земята преди милиони години. Екипът ни се ангажира да запази наследството на света, затова с удоволствие подкрепи тази изключителна находка.

Какви ли още тайни ще разкрият кариерите на Винербергер в бъдеще?

The post Любопитно разкритие – динозаври са обитавали терен на завод на Винербергер! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/lubopitno-ot-wienerberger/feed/ 0
Лятна жега и на финала на „Фасада на сезона – Лято 2017“! http://www.jilishta.com/news/broeni-dni-do-finala-na-sezon-liato/ http://www.jilishta.com/news/broeni-dni-do-finala-na-sezon-liato/#respond Fri, 18 Aug 2017 14:20:46 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11949 Броени дни остават до края на летния етап на конкурса на Баумит Лято, ваканция, романтика, горещи страсти…Но не само навън по плажовете и улиците емоциите са с висок градус – и на финала на летния етап „Фасада на годината 2017“ става все по-горещо. Само след няколко дни ще обявим най-слънчевата фасада на сезон Лято 2017г.,…

The post Лятна жега и на финала на „Фасада на сезона – Лято 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Броени дни остават до края на летния етап на конкурса на Баумит

Лято, ваканция, романтика, горещи страсти…Но не само навън по плажовете и улиците емоциите са с висок градус – и на финала на летния етап „Фасада на годината 2017“ става все по-горещо.

Само след няколко дни ще обявим най-слънчевата фасада на сезон Лято 2017г., следвана от две подгласнички, а изборът никак не е лесен!

Не забравяйте, скъпо жури, че резултатите могат да бъдат променени всеки момент. Бъдете активни и продължавайте да гласувате до 31.08.2017г., 12:00 часа на обяд!

Ето и временното класиране преди края на конкурса:

На първо място засега с 38 гласа на публиката се класира Обект 6 – еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, общ. Габрово.

Заявители в конкурса са инвеститорите Георги и Дарина Иванови. Проектант на тази приказна къща е арх. Иван Узунов, фирма „Узунов Проект“ ООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.

На втора позиция с 26 гласа на публиката се подрежда обект 2 – параклис “Свети Димитър” в гр. Ихтиман, ул. „Цар Освободител“.

Инвеститор на обекта е община Ихтиман. Заявител в конкурса е проектантът арх. Светлана Аракийска. Фирма „Билдинг 58“ ЕООД е изпълнила  фасадата с Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и новата премиум фасадна боя Баумит ПураКолор.

На трета позиция с разлика от четири гласа във временното класиране е обект 9 – „Търговска, складова и офис сграда“ в гр. Хасково, ул. „Генерал Радецки“ 33.

Заявлението за участие в конкурса е подадено от инвеститора – фирма „LORD“. Проектант на тази фасада е арх. Мария Нешева, фирма ТЕПРО ООД. Изпълнители са фирма ЕТ „Стройтекс – Д.Захариева – П. Иванов“, които са вложили във фасадата Баумит топлоизолационна система опън с крайно покритие КреативТоп.

Всички фасади, участващи в лятната надпревара можете да разгледате ТУК!

Гласувайте за любимата си фасада еднократно до 31 август 2017 г., 12:00 ч. на обяд. Фасадите, събрали най-много ваши гласове, ще се класират на първите три места и ще участват в големия финал на конкурса през март 2017 г.

Ако имате повече от един фаворит може да дадете израз на своето впечатление на фейсбук страницата  тук!

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в нашата сезонна томбола!

Баумит пожелава успех на участниците във “Фасада на сезона – Лято 2017” !

 

 

The post Лятна жега и на финала на „Фасада на сезона – Лято 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
http://www.jilishta.com/news/broeni-dni-do-finala-na-sezon-liato/feed/ 0
Все още можете да спечелите уикенд за двама + 2 билета за мач на ФК Барселона от играта на Roca! http://www.jilishta.com/news/igra-roca-posledni-dni/ Tue, 18 Jul 2017 14:37:22 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11933  Roca подарява още 100 награди по случай своя 100-годишен юбилей Почти не остана време – имате последен шанс да се включите в томболата за страхотните награди на Roca, като се регистрирате до неделя, 23 юли, в онлайн играта, организирана от най-големия производител за обзавеждане за баня в света! Можете да се насладите на специален уикенд…

The post Все още можете да спечелите уикенд за двама + 2 билета за мач на ФК Барселона от играта на Roca! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
 Roca подарява още 100 награди по случай своя 100-годишен юбилей

Почти не остана време – имате последен шанс да се включите в томболата за страхотните награди на Roca, като се регистрирате до неделя, 23 юли, в онлайн играта, организирана от най-големия производител за обзавеждане за баня в света!

Можете да се насладите на специален уикенд в Барселона – с приятел или любим човек, който изберете, и да гледате на живо един от най-добрите футболни отбори в Европа – Барселона, на емблетичния стадион Ноу Камп!

И всичко това – подарък от компанията ROCA, чиято история започва точно преди 100 години именно от Каталунската столица, за да се превърне днес в марка-еталон за дизайна на пространството на банята и компания, която оперира на 5 континета и 170 пазара.

Как да спечелите Голямата награда или някоя от останалите 100 награди, осигурени от Roca?

Лесно е – отговорете вярно на няколко въпроса, регистрирайте се и участвайте в томболата за една от страхотните награди на Roca. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на 24 юли 2017 г. в присъствието на нотариус и обявени на сайта на Рока България АД.

Наградите:

Голямата награда:

Уикенд за двама в Барселона + 2 билета за мач, което включва:

Пътуване със самолет за двама, 2 нощувки със закуски в двойна стая, в хотел 4* в центъра на Барселона, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка, 2 билета за домакински футболен мач на ФК Барселона. Маршрутът на пътуването е София – Барселона – София. Началната дата на пътуването ще бъде между 1 и 30 октомври 2017 г. и ще бъде определена от Рока България, след като стане известна програмата за домакинските мачове на ФК Барселона през сезон 2017/2018.

И още 100 награди:

– 3 броя смесители за умивалник Atlas,

– 7 броя душ слушалки Sensum,

– 45 тениски Roca,

– 45 шапки Roca.

Не пропускайте своя шанс да спечелите една от тези страхотни награди на Roca!

Включи се в играта ТУК!

………………………………….

За Roca:

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.com

www.bg.roca.com

The post Все още можете да спечелите уикенд за двама + 2 билета за мач на ФК Барселона от играта на Roca! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Тропическа жега може да бъде победена – от изолацията и стената http://www.jilishta.com/news/%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b6%d0%b5%d0%b3%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b0/ Wed, 05 Jul 2017 08:42:41 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11928 С изолация ще Ви бъде и прохладно. При тропически жеги над 30° C изолираните домове поддържат температурата на вътрешния въздух около 25° C. Масивното строителство подсилва ефекта на охлаждане. Това показаха дългосрочните измервания в изследователския парк Вива на Баумит. Елин Пелин, 26. юни 2017. В световен мащаб се харчи много повече енергия за охлаждане, отколкото…

The post Тропическа жега може да бъде победена – от изолацията и стената appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
С изолация ще Ви бъде и прохладно. При тропически жеги над 30° C изолираните домове поддържат температурата на вътрешния въздух около 25° C.

Масивното строителство подсилва ефекта на охлаждане. Това показаха дългосрочните измервания в изследователския парк Вива на Баумит.

Елин Пелин, 26. юни 2017. В световен мащаб се харчи много повече енергия за охлаждане, отколкото за отопление. При постоянни високи температури над  30° C  дори и в нашите ширини все по-често се задава въпросът „Как мога да охлаждам своя дом изгодно и същевременно да опазвам околната среда?“

 

В изследователския парк Вива на Баумит  се измерват и записват от две години и половина външната и вътрешната температура на десет различни изследователски къщи. Резултатите са съвсем ясни: Изолацията предпазва от лятно прегряване. Така при външни температури до 36°C вътрешната температура на изолираните къщи бе поддържана около 25° C, докато в неизолираните (напр. 25 см тухла без изолация) бе горещо като в тропиците – около 30° C.

 

Стената като акумулираща маса

Освен изолацията и стенната конструкция играе основна роля за поддържане на приятна вътрешна температура.  Изолацията на масивно построените къщи пази от слънце и горещина външните стени. Във вътрешността на къщата масивните стени се грижат за по-постоянна температура на вътрешния въздух и през лятото за прохладен и приятен вътрешен климат.

 

Обобщение на измерванията:  При къщи с еднакъв коефициент на топлопреминаване (U-стойност) важи – колкото „по-масивно“ е строителството на стенните конструкции, толкова по-ниски са измерените вътрешни температури на помещенията.

The post Тропическа жега може да бъде победена – от изолацията и стената appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Подаръци от Roca – 10 % отстъпка за 10 години Експо Баня София http://www.jilishta.com/news/roca-10-godini-expo-bania-sofia/ Thu, 22 Jun 2017 14:55:45 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11920 От 10 юни до 10 август всички посетители на Експо Баня София получават 10% отстъпка при закупуване на продукт Roca в избрани магазини на дистрибутори на марката Лидерът в обзавеждането за баня Roca навърши 100 години през настоящата 2017 г.. Компанията работи в България от 1999 г., а фабриката й в гр. Каспичан е една…

The post Подаръци от Roca – 10 % отстъпка за 10 години Експо Баня София appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
От 10 юни до 10 август всички посетители на Експо Баня София получават 10% отстъпка при закупуване на продукт Roca в избрани магазини на дистрибутори на марката

Лидерът в обзавеждането за баня Roca навърши 100 години през настоящата 2017 г.. Компанията работи в България от 1999 г., а фабриката й в гр. Каспичан е една от най-модерните фабрики за санитарен порцелан в Европа като продукцията й е позната не само на стария континент, но и в някои страни от Близкия изток.

През юни тази година компанията отбелязва също и 10 години от създаването на изложбената зала на Roca в България на бул. „Мария Луиза“ в столицата, наречена Експо Баня София.

Тя е една от 7-те изложбени зали Roca, разположени в различни градове по света. Компанията има и пет големи галерии Roca (в Барселона, Мадрид, Лондон, Лисабон и Шанхай). Изложбените зали и галерии Roca представят в експозиции най-новите тенденции и продукти на компанията. Те са място за срещи с дизайна и културата. Там се случват различни събития като изложби, конференции, представяния, бизнес срещи, кръгли маси и дори концерти и театрални представления.

В Експо Баня София може да видите най-новите колекции с обзавеждане за банята,създадени от именити световни дизайнери специално за Roca, но също и да откриете практични и красиви продукти (умивалници, тоалетни, смесителни батерии, мебели …), които са по джоба на всеки и с помощта на които може да обзаведете от А до Я, функционално и със стил, дори и най-малката баня.

Новите предложения на Roca за 2017, част от експозицията на Експо Баня София, включват „умни“ тоалетни, смесителни батерии и душ-колони, които пестят вода и енергия благодарение на използвани иновативни технологии, елегантната колекция Inspira от супертънък порцелан, по технология Fineceramic на Roca Group, която представлява нов подход към индивидуализария дизайн на пространството в банята.

По повод 10-тата годишнина на Експо Баня София Roca подарява на посетителите на изложбената зала 10% отстъпка от покупката на продукти Roca.

За да получат отстъпката за желаните продукти Roca, клиентите трябва да посетят Експо Баня София в периода 10 юни – 10 август 2017 год. и да направят покупка до 10 септември 2017 год., в един от посочените в юбилейния списък Roca магазини на партньори на марката.

Списъкът е наличен в изложбената зала на Roca на бул. Мария Луиза 16 в София и е публикуван на интернет страницата на компанията www.bg.roca.com .

 …………………………………….

Експо Баня София

Българската изложбената зала на Roca е част от световната верига изложбени центрове Roca, вдъхновени от една и съща идея – за приемственост и развитие, за традиция и иновация.

През последните години Експо Баня София се утвърди като едно от предпочитаните алтернативни културни пространства в столицата. Това е некомерсиално пространство, в което е организирана постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери и студиа, с които работи компанията Roca.

От своето откриване през 2007 г. изложбената зала на бул. Мария Луиза 16, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Залата е домакин на редица културни събития, изложби графика и живопис, фотоизложби, семинари, форуми за архитектура и дизайн, концерти, театрални представления, както и сцена за новаторски проекти.

За утвърждаване на изложбената зала като алтернативно културно пространство в столицата, БХРА отличи Експо Баня София с традиционната си награда за 2011 г.

Информация за събитията в изложбената зала Roca е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.

http://www.facebook.com/ExpoBathSofia

……………………

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.com

www.bg.roca.com

The post Подаръци от Roca – 10 % отстъпка за 10 години Експо Баня София appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Внимание: търсят се грозни ръждясали обекти за обновяване! http://www.jilishta.com/news/obnovi-s-protecta-orgahim/ Fri, 16 Jun 2017 11:52:01 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11908 Стартира инициативата на Оргахим  „Обнови с Protecta“ Да подобрим обкръжаващата ни среда като я обновим! Това е посланието на новата инициатива на Оргахим АД – „Обнови с Protecta“, чиято цел е да подобри обкръжаващата среда и да спаси някои от грозните ръждиви обекти, които ни заобикалят. Инициативата дава възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от…

The post Внимание: търсят се грозни ръждясали обекти за обновяване! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Стартира инициативата на Оргахим  „Обнови с Protecta“

Да подобрим обкръжаващата ни среда като я обновим!

Това е посланието на новата инициатива на Оргахим АД – „Обнови с Protecta“, чиято цел е да подобри обкръжаващата среда и да спаси някои от грозните ръждиви обекти, които ни заобикалят.

Инициативата дава възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на проекта потребителите ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите, предизвикани от нея.

Според Световната организация по ръждата (The world corrosion organization), ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има “ръждясването“ на желязото.

В същото време средствата, които се отделят за проблемите свързани с корозията са между 1300 и 1400 милиарда долара. Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита.

Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с Корозията са системите съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя.

Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за средата в която живее или подразнен от неприветливи ръждясали обекти, може да се включи.

В периода 12 Юни – 15 Август  желаещите да участват могат да предлагат снимки на  ръждясал обществен обект за обновяване на www.obnovisprotecta.bg.

Предложилите обект или гласували за такъв, имат възможността да участват и в месечна томбола за награди. След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. През септември-октомври „Оргахим“ АД ще извърши и самото обновяване с продукти на марката Protecta.

Заедно можем да променим средата, в която живеем!

……………………………….

Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа.

Дружеството има над 115 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Компанията има над 2000 продукта, 600 служители, 5 фирмени магазина, 7 дистрибутора и партньори в цялата страна.

 

 

 

 

 

The post Внимание: търсят се грозни ръждясали обекти за обновяване! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
100 години Roca – 100 и повече подаръци за участниците в играта! http://www.jilishta.com/news/100-godini-roca-igra-nagradi/ Wed, 07 Jun 2017 07:27:12 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11896  Уикенд за двама +2 билета за мач на ФК Барселона и още 100 награди по случай юбилея на компанията Мечтаете  да гледате  на живо един от най-добрите футболни отбори в Европа – „Барселона“, на емблематичния стадион Ноу Камп? Е, сега повече от всякога можете да сбъднете мечтата си, защото можете да получите билетите като подарък…

The post 100 години Roca – 100 и повече подаръци за участниците в играта! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
 Уикенд за двама +2 билета за мач на ФК Барселона и още 100 награди по случай юбилея на компанията

Мечтаете  да гледате  на живо един от най-добрите футболни отбори в Европа – „Барселона“, на емблематичния стадион Ноу Камп?

Е, сега повече от всякога можете да сбъднете мечтата си, защото можете да получите билетите като подарък от компанията ROCA, чиято история започва точно преди 100 години именно от Каталунската столица, за да се превърне днес в марка-еталон за дизайна на пространството на банята и компания, която оперира на 5 континета и 170 пазара.

Как да спечелите Голямата награда или някоя от останалите 100-награди, осигурени от Roca?

Лесно е – отговори вярно на няколко въпроса, регистрирай се и участвай в томболата за една от страхотните награди на Roca.

Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на 24 юли 2017 в присъствието на нотариус и обявени на сайта на Рока България АД.

Наградите:

Голямата награда:
Уикенд за двама в Барселона + 2 билета за мач, което включва: Пътуване със самолет за двама, 2 нощувки със закуски в двойна стая, в хотел 4* в центъра на Барселона, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка, 2 билета за домакински футболен мач на ФК Барселона.

Маршрутът на пътуването е София – Барселона – София. Началната дата на пътуването ще бъде между 1 и 30 октомври 2017г. и ще бъде определена от Рока България, след като стане известна програмата за домакинските мачове на ФК Барселона през сезон 2017/2018.

И още 100 награди:
– 3 броя смесители за умивалник Atlas
– 7 броя душ слушалки Sensum
– 45 тениски Roca
– 45 шапки Roca

Не пропускайте своя шанс да спечелите една от тези страхотни награди на Roca!
Включи се в играта ТУК!
.
……………………………………………..

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.com
www.bg.roca.com

The post 100 години Roca – 100 и повече подаръци за участниците в играта! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
С официално награждаване на най-добрите приключи още една студентска инициатива на Ideal Standard http://www.jilishta.com/news/syudentska-rabotilniza-2017-ideal-standard/ Fri, 02 Jun 2017 11:53:33 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11887 “Студентска работилница 2017” бе организирана съвместно с VELUX и НБУ Компанията  Ideal Standard – лидер в обзавеждането за баня на нашия пазар, съвместно с водещия производител на покривни прозорци VELUX и Нов български университет (НБУ) организираха поредното начинание в сферата на архитектурата и интериорния дизайн. Заключителното събитие и официално награждаване на победителите в „Студентска работилница…

The post С официално награждаване на най-добрите приключи още една студентска инициатива на Ideal Standard appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
“Студентска работилница 2017” бе организирана съвместно с VELUX и НБУ

Компанията  Ideal Standard – лидер в обзавеждането за баня на нашия пазар, съвместно с водещия производител на покривни прозорци VELUX и Нов български университет (НБУ) организираха поредното начинание в сферата на архитектурата и интериорния дизайн.

Заключителното събитие и официално награждаване на победителите в „Студентска работилница 2017“ се състоя на 1 юни във вдъхновяващата обстановка на TheBathRoom – шоурумът на Ideal Standard в столицата.

В инициативата участваха студенти от програма „Архитектура“ на Нов български университет, които работиха усилено по реализирането на идеен проект за еднофамилна жилищна сграда. Всички те бяха разпределени по групи, водени от специалистите на Ideal Standard, VELUX и преподавателите от НБУ.

В рамките на 10 дни участниците трябваше да работят поетапно – от запознаване с техническите характеристики на продуктите, заложени в спецификацията на заданието, до финализиране на цялостно архитектурно и интериорно решение.

Професионално жури в лицето на утвърдени в бранша имена оцени проектите и избра победителя в работилницата – Денис Чолаков.

За най-успешната реализация на задачата той получи награда в размер на 600 лв. Всички участници бяха удостоени с почетни грамоти, а след края на награждаването обсъдиха подробно работата си на коктейл в приятната атмосфера на TheBathRoom.

Студентска работилница 2017” е част от поредицата работилници, които Ideal Standard стартира с амбицията те да се превърнат в традиционна инициатива. По този начин младите таланти в архитектурния бранш са мотивирани да приложат уменията и да разгърнат въображението си в рамките на една наистина професионална среда, предоставена от Ideal Standard.

The post С официално награждаване на най-добрите приключи още една студентска инициатива на Ideal Standard appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Стартира най-слънчевият етап в надпреварата за „Фасада на годината 2017“! http://www.jilishta.com/news/startira-sezon-lyato-fasada-na-godinata-2017/ Fri, 02 Jun 2017 06:16:25 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11884 9 сгради ще си оспорват приза за лятна фасада в конкурса на Баумит В деня на най-цветния и изпълнен с детски смях, радост и страхотни положителни емоции – за малки и големи, празник – 1 юни, стартира и новата най-гореща надпревара в конкурса на Баумит. Под лъчите на все по-широко усмихващото се слънце 9 обекта…

The post Стартира най-слънчевият етап в надпреварата за „Фасада на годината 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
9 сгради ще си оспорват приза за лятна фасада в конкурса на Баумит

В деня на най-цветния и изпълнен с детски смях, радост и страхотни положителни емоции – за малки и големи, празник – 1 юни, стартира и новата най-гореща надпревара в конкурса на Баумит.

Под лъчите на все по-широко усмихващото се слънце 9 обекта заявиха своите претенции за най-красива фасада  в етап „Лято“ от  “Фасада на годината 2017”.

Новите фасади, съпроводени от яркото слънце и витаещия във въздуха лек полъх на ваканционно настроение, ви приканват да ги разгледате ТУК.

Категориите, в които са разпределени сградите, са: „Еднофамилни къщи“, „Жилищни сгради“, „Термично саниране“ и „Нежилищни сгради“.

На вас оставяме избора коя е най-красивата. Може да гласувате за нея еднократно до 12:00 часа на 31-ви август 2017 г.

Фасадите, събрали най-много ваши гласове, ще се класират на първо, второ и трето място и ще имат възможността да участват в гласуването на финалния кръг  от конкурса за публиката през март 2018 г.

Ако имате повече от един фаворит, може да изразите своите впечатления тук.

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в нашата сезонна томбола!.

Баумит пожелава успех на участниците във “Фасада на сезона – Лято 2017”!

The post Стартира най-слънчевият етап в надпреварата за „Фасада на годината 2017“! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Пролетният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ приключи! http://www.jilishta.com/news/final-etap-prolet-2017-baumit/ Wed, 31 May 2017 12:48:46 +0000 http://www.jilishta.com/news/?p=11881 Жилищна сграда „Даная“ грабна приза в най-зелената надпревара! В последния ден на цветния месец май, малко след еуфорията покрай абитуриентските балове и на прага на лятото, днес точно в 12:00 ч. завърши първият етап от тазгодишния конкурс “Фасада на годината 2017”. В него достойно се бориха седем слънчеви фасади в категории – жилищни, нежилищни и…

The post Пролетният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ приключи! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>
Жилищна сграда „Даная“ грабна приза в най-зелената надпревара!

В последния ден на цветния месец май, малко след еуфорията покрай абитуриентските балове и на прага на лятото, днес точно в 12:00 ч. завърши първият етап от тазгодишния конкурс “Фасада на годината 2017”. В него достойно се бориха седем слънчеви фасади в категории – жилищни, нежилищни и реновирани исторически сгради.

Журито в конкурса – всички вие, приятелите на Баумит, отредихте три места за  победителките, а именно:

На първо място застана Жилищна сграда с гаражи “Даная”!


Обектът е в категория Жилищни сгради – ново строителство и се намира в град София, ж.к. Младост 4, 440А. Проектанти на обекта са арх. Калин Диков и арх. Галина Стоянова от фирма Елит студио ЕООД. Инвеститор, заявител и изпълнител в конкурса е фирма Ермитаж Класик ЕООД.

Пролетната фасада е осъществена с помощта на Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

На второ място се класира:


Обект 6 от категория „Нежилищни сгради – ново строителство“ – Хотел и конна спортна база в село Житница.Проектанти на обекта са арх. Димитър Ахрянов и арх. Цветелин Цоневски от фирма TSONEVSKI – project & consulting group. Заявител и изпълнител е фирма Ейприлстрой ЕООД, а инвеститор е СК Тракиец ЕООД.

Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп.

На трето място се нареди:

Обект 4, от категория „Реновиране на исторически сгради“  – Военноморски клуб в град Варна на бул. Владислав Варненчик 2. Заявител и изпълнител в конкурса е фирма Екса АД, а проектант е арх. Константин Пеев, отново от фирма Екса АД. Инвеститор е ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”.

За възстановяването на тази изключително красива фасада е използвана Баумит мазилкова система с крайно покритие КреативТоп Силк и СилконКолор.

Баумит България и ние честитим на победителите! Очаквайте пролетните факади  на големия финал през 2018!

Началото на етап лято стартира утре!

The post Пролетният етап от конкурса „Фасада на годината 2017“ приключи! appeared first on Новини от списание Жилища.

]]>