ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ИНТЕРИОР ДЕКОРАЦИЯ

Интериор

 

Параванът – екзотичен интериорен детайл

 

Далеч в древността като част от традиционното обзавеждане в Китай се появява параванът. Първоначалната функция на този аксесоар е да огражда и отделя някое свято място в храма или дома.

Столетия по-късно параванът излиза на мода в Европа. Практическото му приложение търпи развитие и фокусът се измества към художествената му и декоративна стойност.

Вече като произведение на изкуството, параванът украсява жилищното пространство, отразявайки развитието на различни художествени стилове. Често върху платната  са рисувани истински картини с модерни за времето си сюжети – пейзажи, митични сцени, светски събития и др.

Макар през по-голямата част на миналия 20-ти век параванът да е позабравен като декоративен елемент, то сега, когато отворените пространства в жилището са особено актуални, той отново навлиза като елемент в интериорното решение на дома.

 

В някои случаи на преден план излиза чисто практическото му приложение – да отделя различни зони и кътове, а в други – естетическата и декоративна стойност.

Това движение и изместване на използването на паравана като художествен или практичен елемент е истинско предизвикателство към фантазията на дизайнерите.

Метал, стъкло, пластмаса, текстил и хартия са основната база, на която въображението им създава невероятно атрактивни произведения.

Параваните украсяват със загадъчният си чар жилището и дори поемат ролята на водещ акцент, който  убедително побеждава всяка монотонност и скука в интериора чрез екзотичния си характер.

 

 

 


 

 

 

интериор

 
 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък