ЖИЛИЩА

» Проекти на къщи 2010 г.

Вилна сграда на морският бряг

Вилната сграда се намира в околностите на гр. Созопол. Тя е разположена в тесен правоъгълен имот, чието лице е ориентирано към безкрайната морска панорама от юг, югоизток. Сградата е свободностояща, двуетажна, без сутерен.

Главният пешеходен подход към сградата и паркомястото са от изток, от където е обслужващата улица.

Основни характеристики:
ЗП =110 м2
РЗП = 225 м2

На първия етаж са разположени следните помещения: входно антре, от което започва стълбата за втория етаж, вграден гардероб, склад, просторна дневна с кът за камина, визуално обединена със столова и кухненски кът. Отделно, в близост до дневната, е обособена кухня-килер с естествена вентилация. От дневната и столовата се излиза на голяма покрита югоизточна панорамна тераса. На етажа има още санитaрен възел за гости и една югозападна спалня със самостоятелна баня.


Вторият етаж е достъпен чрез извитата стълба. Съдържа три обширни спални, всяка от които със собствена баня, както и склад-перално до тях. Пред всяка стая има панорамна тераса.
До подпокривното пространство се достига през отвор в таванската хоризонтална плоча, на който е закачена сгъваема алуминиева стълба. То се вентилира чрез два прозореца, тип табакера на „Velux”.

Разпределение на втория етаж

Конструкцията на сградата е монолитна с носещи стоманобетонови елементи - колони, греди, плочи и тухлени зидове. Покривът е дървен с покритие от керемиди тип „Брамак” и топлоизолация от минерална вата “Isover” между ребрата.

 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 Архитекти:
Архитектурно бюро “ЕВРОАРХ-2000”
арх. Люблена Пунчева, арх. Боряна Грънчарова
3D визуализации - арх. Добромир Станков
тел. 02 / 955 41 57; e-mail: evroarh@abv.bg

 

 

» Проекти на къщи 2010 г.

 

 


Проекти на къщи до 100 кв. м

Проекти на къщи от 100 - 200 кв. м

Проекти на къщи от 200 - 300 кв. м

Проекти на къщи над 300 кв. м