ЖИЛИЩА

» Проекти на къщи 2011 г.

Проект на двуфамилна жилищна сграда в
кв. ”Прослав” - гр. Пловдив

Проектът е на двуфамилна къща, намираща се в кв. „Прослав” на гр. Пловдив. Сградата е  проектирана на 2 етажа, а централният вход е от южната страна на парцела и е на Н = 95 см от нивото на терена. Дворът е решен с пешеходни алеи и тревни площи.

В западната част на жилищната сграда, вляво от входа,  е разположен двоен гараж – 48.68 кв.м с вход от юг, от който има топла връзка до входното предверие на къщата. От гаража е предвиден и изход към задната северна част на двора. На входните стъпала e предвидена рампа.

Основни характеристики:

Площ на парцела –  663.00 кв.м
ЗП                          –  232.13 кв.м
РЗП                        –  606.34 кв.м


На първия етаж на Кота ±0.00 е разположено входното предверие и стълбището, осигуряващо връзка между етажите.

Вдясно от входното пространство е подходът към жилищните помещения, съответно: WC, дневна, трапезария, кухня, перално помещение и 2 спални със самостоятелни бани.

Дневния кът е общо пространство, в което са обособени кътове:  Кухня -14.72 кв.м, трапезария -9.82 кв.м, дневна -32.08 кв.м. Кухнята и трапезарията са разположени в южната част на етажа, а дневната, от която има директен достъп до покрита веранда  -  в югоизточната.  В дневната е предвиден и кът камина.

В северната част на етажа на К±0.00 са проектирани 2 спални със самостоятелни санитарни възли – баня+WC. Спалните са с източно и западно изложение, като към тази с източно изложение е проектирана стая-гардероб.

На втория етаж е на К+3.20

Дневната е разположена в източната част на етажа и към нея е проектирана обширна тераса с югоизточно изложение. В дневната са обособени малък кухненски кът и кът камина.

В северната част с източно изложение е разположена спалня със самостоятелна баня. Родителската спалня е разположена в западната част на етажа като към нея са проектирани: 2 стаи-гардероб и панорамна покрита тераса с южно изложение. Между двете спални е разположено перално помещение с тераса към него.
     В южната част на жилищния етаж е разположена трета спалня с баня към нея.


Таванското помещение – 35.33 кв.м е на К+6.20 и до него има достъп от общия коридор със стълбище.


           

На К-2.60 е предвиден сутерен

Достъпът до него се осъществява посредством стълба, разположена във входното предверие на сградата. Сутеренът съдържа: котелно – 16.06 кв.м, склад – 24.89 кв.м и енотека – 22.92 кв.м.
   

До котелното има и достъп от северната част на двора, където е оформено външно стълбище,  покрито от еркер на втория жилищен етаж.

Покривът на жилищната  сграда е дървен  четирискатен  покрит  с  керемиди. Конструкцията  е  смесена  със  СТБ плочи, колони  и  греди  и  тухлени  зидове. Предвидена  е топлоизолация  по  външните  зидове – 10 см. Дограмата  е  PVC  със  стъклопакет.

 

 


Архитектурна компания: RT Consult Ltd.
гр. Пловдив, ул. Васил Априлов 20
тел.: 0888 733 333, 0888 95 95 15
e-mail: office@rtcbg.com


http://www.rtcbg.com

 

 

 

 


 

» Проекти на къщи 2011 г.

 

 

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama