ЖИЛИЩА

» Проекти на къщи 2011 г.

                                  

Проект на еднофамилна жилищна сграда,
гр. София

Представеният проект е на еднофамилна къща, разположена във вилна зона Симеоново – Драгалевци II част,  гр. София.

Входът за рампата за гаражите, както и входът за жилищната сграда  е от улицата, от югозапад.   Дворът   е затревен с тревна площ за рекреация и барбекю, като при проектирането са  запазени всички  високостеблени растителни видове.

Площ  на парцела        -  810,00 м2
ЗП на  партера              -  198,00 м2
РЗП                                   -  528.00 м2

 

В сутеренния етаж е разположен гараж за 3 автомобила, който има топла връзка чрез стълбище и  асансьор с останалата част на къщата. На това ниво са проектирани още мазета и складови помещения, които са достъпни от стълбищната клетка, осъществяваща връзката между гаражите и първия жилищен етаж.  

Едно от помещенията е техническо - за разполагане на  отоплителната система, другото е  пералня със сушилня,  а третото - за съхранение на материали към гаража.  В сутерена под рампата се предвижда и винарна. На това ниво са проектирани също помещения, предназначени за сауна и парна баня за двама души - за лично ползване. Достъпът е от помещение за почивка с джакузи и баня.

 

На първия  етаж, където е  входът за жилищната сграда, е разположена дневната зона.  Дневната с трапезарията са решени еднопространствено, докато кухнята със килерите е отделена. Към трапезарията и кухнята има излаз на тераса с връзка към двора. До кухнята е разположено и помещение за почивка с баня.

Предверието на жилищната сграда е със  светла височина  от 3 м, а самата дневна е с височина от 3.50 м.  Към предверието  се разполагат  сервизни помещения за гардероби и тоалетни.

На първия етаж е разположен и домашен фитнес-салон, който има  излаз навън към басейна и зоната за рекреация. Връзката между фитнес и СПА-зоната се осъществява чрез стълба.
Стълбището на  жилището е център на композицията. В план  то разделя  дневната част от  кухненската. Към него е и асансьорът, свързващ всички етажи.

 

На втория етаж е разположена нощната зона на къщата - четири спални, всяка   със собствена  баня. Към основната спалня е проектирано и гардеробно помещение.

 

На последното ниво са разположени кабинет и кът за отдих-чакалня, с излази към покривната тераса.

 

Конструкцията на сградата е  стоманобетонна-смесена  гредова и безгредова с носещи  колони  и шайби. Зидариите са от тухли четворки - 25 и 12 см. Предвижда се топлоизолация от стиропор –5 см, обработен с мрежа  и мазилка от външна страна на външните стени по целия контур на сградата.

Покривът на сградата е проектиран като покривна тераса, като  се побира зад плоскостта от 450 спрямо всяка една от страните. Дограмата е PVC, с троен термомост – цвят дъб.

Предвижда се оформлението на фасадите да се изпълни с полимерна  мазилка в цвят, дървена облицовка и каменна за партера.

 За контакти:

арх.Светлозар Стефанов
тел.: 0886 862 143
 

www.architect-stefanov.tk

 

 


 

» Проекти на къщи 2011 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ремонт на покрив с Брамак

Видове покривни покрития

Керемиди. Основни видове

Изграждане на окачени тавани от гипсокартон

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama