ЖИЛИЩА

» Проекти на къщи 2011 г.

 


Проект  на еднофамилна къща в с. Радювене,
обл. Ловеч

 

 

Представеният идеен проект е на малка еднофамилна къща във възрожденски стил в с. Радювене, в околностите на  гр. Ловеч.

Проект на еднофамилна къща в с. Радювене

Наклонът на терена е изявен на запад и заедно с ориентацията на севера предопределят разпределението и положението на стълбата.

Самото вписване на стълбата в интериора на дневната прави планировката по-икономична и стегната, а интериора – по-динамичен. Това позволява на сравнително малка площ да се развият основните помещения и функционални групи.

Проект на еднофамилна къща в с. Радювене

ЗП    - 68 кв.м
РЗП – 148 кв.м

Проект - визуализация

 

На първото ниво с площ 68 кв.м, кота 0.00,  са разположени помещенията от група „ден” – дневна с кабинет, трапезария, кухня и санитарни помещения.

Преходът в нивата между дневната и трапезарията следва логиката на терена и подсказва по-нататъшното движение нагоре към зона ”нощ”.

Разпределение на първият етаж

На второто ниво с площ 80 кв.м, кота +2.80,  са разположени две спални и малко емпоре, което дава визуалната връзка обратно към първия етаж.

 

Разпределение на втория етаж


Играта с нивата в интериора логично следва и може да се прочете и в екстериора на сградата. Фасадите са оформени с материали,  характерни за традиционната българска къща. Обемите са подчертани - не само с композирането си един спрямо друг, но и чрез материалите, с които са облицовани.

Покривът е динамичен и живописен, подпрян с подкоси на характерни места. Бялата мазилка контрастира с каменната облицовка и дървената обшивка. Дворът е подходящо терасиран с подпорни стени, като са оформени кътове за почивка, маркирани с дървени перголи.

 

 


 


За контакти и информация:

арх. Тихомир Вятров
студио "Регал Дизайн" ООД
тел.: 0899 801 758


www. regalbg.com

 

 

 

 


 

» Проекти на къщи 2011 г.

 

 

 

 

 

 

Проекти на къщи до 100 кв. м

Проекти на къщи от 100 - 200 кв. м

Проекти на къщи от 200 - 300 кв. м

Проекти на къщи над 300 кв. м

 

СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ

 

СТРОИТЕЛНИ РЕМОНТИ.
ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ.

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama