ЖИЛИЩА

» Проекти на къщи 2011 г.

 

Проект на жилищна сграда "Полско цвете"

Проектът на жилищна сграда “Полско цвете”, който представяме, е в етап на строителство и съвсем скоро ще бъде завършен. Къщата се намира в околностите на гр.София. Тя е ситуирана в правоъгълен имот, чието по-тясно лице е ориентирано към обслужващата улица.

Сградата е свободностояща, двуетажна, с частичен полусутерен, в който се намира двоен гараж. До него се достига чрез основната стълба. Главният пешеходен подход към сградата и гаража са от север, откъдето е обслужващата улица.


Основни характеристики:

ЗП -126 кв.м без гаража
РЗП - 242 кв.м без гаража, 2 етажа


На първия етаж са разположени следните помещения:

Входно антре, от което започва стълбата за втория етаж, вграден гардероб, склад, просторна дневна с кът за камина, визуално обединена с трапезария и кухненски кът. От дневната се излиза на голяма покрита южна тераса с красив изглед към планината. На този етаж има още източна спалня и баня за гости.

Вторият етаж е достъпен чрез двураменната стълба. Съдържа две обширни спални, от които се излиза на обща покрита южна тераса, баня, килер и кухненски бокс.

До подпокривното пространство се достига през отвор в таванската хоризонтална плоча, на който е закачена сгъваема алуминиева стълба.


Конструкцията на сградата е монолитна с носещи стоманобетонови елементи - колони, греди, плочи и тухлени зидове. Покривът е дървен с покритие от керемиди тип „Брамак” и топлоизолация от минерална вата между ребрата.

 Архитекти:
Архитектурно бюро “ЕВРОАРХ-2000”
арх. Люблена Пунчева, арх. Боряна Грънчарова
3D визуализации - арх. Добромир Станков
тел. 02 / 955 41 57;e-mail: evroarh@abv.bg

 

 

 


 

» Проекти на къщи 2011 г.

 

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama