ЖИЛИЩА

» Проекти на къщи 2012 г.


Архитектурен и интериорен проект на еднофамилна луксозна къща край София

Представеният проект е на луксозна еднофамилна жилищна сграда с възможност за отдаване под наем. Разположена е в красива местност в подножието на Лозенска планина, в близост до град София, с идеални условия за семейна почивка сред природата и спа туризъм.

От главния вход се влиза в обширно антре, от което има подходи към дневната, кухнята, фитнеса и спа зоната. Предвиден е и гараж за два автомобила.

Площ на парцела: 1965.11 кв.м
ЗП: 353.67 кв.м
РЗП: 623.23 кв.м

На първия етаж е разположена обширна дневна зона с трапезария на полуниво и отделена с плъзгащи се врати кухня, с бар към дневната. Основен елемент в интериора е централно разположената камина, допринасяща за уютна атмосфера.

Стълбата за втория етаж води до емпоре, в което е обособена втора дневна част, осветена допълнително с покривни прозорци. Към него има тераса в посока север, от която се разкрива красива панорамна гледка към Софийското поле и Стара планина. На този етаж са разположени и четири спални,  към всяка от които е предвидена собствена баня.


Къщата разполага с напълно оборудван фитнес и обширна спа зона с джакузи и парна баня. От тях има директен достъп до покритата веранда с външна камина и двора с плувен басейн.
Големите витрини осигуряват обединяването на интериора и екстериора, както и пряката връзка на покритите пространства с богато озеленената градина.


 

Интериорът въздейства чрез пространственото си решение, организирано около централния елемент - камината.

Дневната с двойна височина, видимата покривна конструкция, пластиката на стълбището и обособяването на зоните на полунива допълнително влияят за плавното преливане на пространствата едно в друго. Светлите тонове и семлите форми на интериорните елементи осигуряват спокойствие и приятна атмосфера.

Използването на естествени материали като камък и дърво в интериорното  и екстериорно оформление допринасят за пълноценното вписване на сградата в заобикалящата я природна среда.

 

За контакти:

SMart studio architects
www.smartstudioarchitects.com
smartstudioarchitects@gmail.com
+ 359 895 488 265

 

 

 


 

Проекти на къщи до 100 кв. м

Проекти на къщи от 100 - 200 кв. м

Проекти на къщи от 200 - 300 кв. м

Проекти на къщи над 300 кв. м

 

 

 

 

 

 


 

» Проекти на къщи 2012 г.

 

 

 

 

 

Follow Me on Pinterest

 

 

 

СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ

 

СТРОИТЕЛНИ РЕМОНТИ.
ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ.

 

 

 

Ремонт на баня
Лепене на фаянс и теракот

Изграждане на окачени тавани от гипсокартон

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama