ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

строителни продукти - облицовки

Естественият камък – красота, прескочила границите на вековете

Изделия от камък за интериор и екстериор от DENI STONE 09

Многократно и по различни поводи сме цитирали крилатата фраза “Красотата ще спаси света”, но когато тази красота има хилядолетна история, смисълът става още по-значим, нали?
Където и да се намирате навън, огледайте се – няма начин да не забележите край себе си някой от даровете на природата, но в много случаи погледът ви ще срещне задължително хладната прелест на камъка.

Роден от сърцето на природата, този материал е преминал през границите на много векове, за да стигне до нас...
А можете ли поне да се опитате да си представите къде е лежал преди стотици години каменния къс, от който изкусни ръце са сътворили прекрасната скулптура, колона, арка, та дори и стъпала, които радват и днес очите?! Звучи невероятно, но е направо изумително да знаеш, че в градината ти има фонтан, пейка или каменна кашпа, създадени от материал, който, ако можеше да говори с думи, би разказал почти вълшебни истории за безкрайно далечното минало...


Друг е моментът, че естественият камък е един от строителните материали, които безпрепятствено са устояли на изпитанията на времето и се използва и до днес в облицовките и архитектурните детайли на частни и обществени сгради на базата на изключителните си естестически качества.

Голямото разнообразие от цветове и текстури, с които природата ни е дарила, както и прецизната му правилна обработка гарантират уникално излъчване и характер на всяка сграда, интериорно решение или екстериорно пространство.

В зависимост от избора, би могъл  да се постигне традиционен, ултрамодерен или рустикален облик. Но преди да се стигне до един такъв впечатляващ резултат, е много важно не само да се сътвори добър и оригинален проект, но и нещо повече -  всеки, който би искал да се докосва ежедневно до красотата на естествения камък, да се довери и на специалисти, които да претворят в образи и форми неговите собствени идеи или подсказани от архитекти и дизайнери!

DENI STONE 09 e една от българските фирми-производители на изделия от естествен камък с доказан професионализъм в своя бранш.

Компанията предлага стандартни и нестандартни интериорни и екстериорни решения, които се изработват от слабове (фаши) или масиви.

Фирмата разполага с производствена база и изключителни специалисти, което е гаранция за качеството на изработените продукти.
За улеснение на клиентите, които биха искали да видят в образ своите идеи,  компанията предлага и дизайн с ЗD визуализация на съответните модели.

Основният материал, който фирмата използва за производството на различни изделия в зависимост от сферата им на приложение, е Врачанският варовик, от който се произвеждат стъпала, колони, балюстри, пейки, облицовки за камини, обшивки на прозорци и врати, плотове за кухня и баня, фризове и др..

Безспорен факт е, че топлият пастелнобежов цвят, типичен за врачанския варовик, го прави идеален за всякакъв вид комбинации с дърво,метал или стъкло. Силата, плътната структура,  издръжливостта и ниската шупливост на камъка са характеристиките му на перфектния избор за настилка в екстериорни или интериорни условия.


Наред с Врачанския варовик, DENI STONE 09 работи и с всички други естествени камъни като мрамор, гранит, травертин, оникс и др.

Присъствието на естествен камък във всяко интериорно или екстериорно решение, независимо дали става въпрос за частни домове или обществени сгради, добавя уникално характерно излъчване на лукс и натурална красота.

Реализираните частни и обществени проекти от фирма DENI STONE 09 са многобройни, но има и такива, които от  компанията определят като своя своеобразна визитна картичка, заради различните атрактивни комбинации от камък, които са използвани и специфичните детайли в интериорните и екстериорни решения на обектите.

Хотел РИУ Правец:

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат¬

За дъгите на прозорците на хотел РИУ Правец са използвани Врачански варовик и мрамор, а облицовката при асансьорите е комбинация от варовик и гранит  "Premium Black".

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат¬

Камината във фоайето е от Врачански варовик  и гранит "Premium Black", както и облицовката на стълбището.

Хотел Слънчева градина – Вършец

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат¬

Облицовка глиц - материал "Врачански варовик"
Колони -  Врачански варовик
Стъпала - Мраморизиран варовик "Румянцево"

Чешми и фонтани

Най-честите комбинации за изработване на чешмите са варовик с травертин, гранит или мушелкалк.

Интериорни решения

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат¬

Фирма DENI STONE 09  извършва обработка на различни видове камък, като разполага с варовик от кариерата в Румянцево и внася мрамор, гранит, травертин и оникс директно от свои партньори в Италия, Гърция, Китай, Египет, Турция и др. Тази богата гама от изходни материали гарантира, че  зависимост от предпочитанията на клиентите, могат да бъдат изпълнени всички индивидулни проекти.

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат¬

Всеки различен вид камък, обогатен чрез прецизна обработка и претворен в изящни форми, предизвиква въображението и открива нови възможности за декориране на интериора, градината или обществени пространства с вкус и оригиналност – за да продължи своя път през вековете!За повече информация:

"DENI STONE 09" ЕООД - гр. Мездра

0899 80 38 85
0886 15 54 15
0886 15 54 16
факс: 910 925 45

www.denistone.eu

 

 

 

 

строителни продукти - облицовки

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama