ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

продукти за покрива

Пясъчно - полимерни керемиди и бетонови изделия от ”Стройком - 2001” ООД

 ”Стройком - 2001” ООД, гр. Дулово,  е създадена през 1995 год.  с основна дейност  производство на бетонови тухли. Няколко години по–къснo, фирмата разширява дейността си,  започвайки производството и на тротоарни плочки, бордюри и облицовки.

През 2006 г. ”Стройком - 2001” ООД включва нов продукт в богатия си асортимент от бетонови изделия – пясъчно-полимерни керемиди и капаци. До тогава такъв тип покривни изделия са били произвеждани само в САЩ и Русия.

Чрез това ново производство фирмата реализира на практика  идеята за опазване на околната среда – полимерните материали, които се използват,  са само от РЕЦИКЛИРАНА пластмаса.

Технологията, по която се работи, дава възможност да се използват големите количества полимерни отпадъци, предназначени за рециклиране.  

Керемидите могат да се изработват и от новопроизведена пластмаса, но тогава продуктът се оскъпява и реално не се дава възможност за намаляване замърсяването на околната среда.  ”Стройком - 2001” ООД изкупува пластмасови отпадъци, които след това се смилат и влагат в производството.

При  пясъчно-полимерните керемиди циментът в качеството си на свързващо вещество е заменен с полиетиленов полимер. Другите съставки са пясък и оцветители. Сместа от изходните суровини се разтапя и след това се пресова в крайни изделия.

Този продукт има редица предимства:

Масата на 1 кв.м пясъчно-полимерни керемиди е повече от 2 пъти по–малка, от колкото на керамичните и циментно – пясъчните керемиди.  Материалът не подлежи на въздействие на микрооорганизми и слаби киселини. Едно много ценно качество на тези керемиди е удароустойчивостта им. Заради съдържащият се в тях полимер, керемидите не се чупят при транспортиране, монтаж и падане от високо, градушки.

Устойчиви са на резки климатични изменения, както и на фотоокислителното стареене под въздействие на слънчевите лъчи.

Пясъчно-полимерните керемиди са водонепроницаеми и имат добро звуко- и топлоизолационно свойство.

Ниската им топлопроводимост обезпечава добър температурен режим в подпокривното пространство, дори и без използване на допълнителни топлоизолационни материали.
Покривът от пясъчно-полимерни керемиди може лесно да се измие.

Пясъчно-полимерните керемиди са подходящи при наклони на покрива от 22 до 80 градуса. Всяка керемида издържа натоварване не по-малко от 150 кг концентрирано тегло. Богатата гама от цветови възможности при тези керемиди ги прави приложими при всевъзможни архитектурни проекти.

 

Пясъчно-полимерни керемидиПясъчно-полимерните керемиди са с размерите на класическите, а якостта им се постига без използването на синтетични смоли. Прозвеждат се в 2 модела: Класик и Вълна.

 

Възможно е известно нюансиране в цвета на керемидите поради факта,  че за производството им се използва САМО рециклирана пластмаса.

Основни характеристики на пясъчно - полимерните керемиди:

– Нечупливост.
– Мразоустойчивост 250 цикъла / 75 цикъла при останалите видове/.
– Тегло – 1.800 кг.
– Влияние на температурата /издръжливост/ от – 65 до + 250 градуса.
– 1500 кг на кубик плътност.
– 150 кг товаро издръжливост.
– 50 години гаранция.
– Не поемат влага, не задържат сняг.
– Не е проводник и не привлича електричество.
– Не поддържат горенето - отнасят се към трудно горимите материали.
– Отличен звукоизолатор.

Вместимост:
- При керемиди Класик - 9.5 бр./ кв. м
- При керемиди Вълна – 9 бр./ кв.м

Само няколко месеца след официалното въвеждане на производството, този нов продукт за покривни решения става много популярен на пазара на строителните материали. Към настоящия момент, много покриви в България са вече реализирани с изключително висококачествените пясъчно - полимерни керемиди. Друг показател за качеството на производството на "Стройком - 2001" ООД е, че фирмата успешно изнася и популяризира пясъчно полимерните керемиди и в Румъния, Турция, Франция, Белгия.

”Стройком - 2001” ООД произвежда и предлага на нашия пазари и широка гама изделия от вибропресован бетон:

 

 

бетонови и орнаментни блокчета с различни размери
бетонови колони
стоманобетонни колове
шапки за колони, капаци
коминни тела
паркинг-елементи, бордюри и павета
различни видове облицовъчен камък
бетонови тухли


 

 

 

продукти за покрива Bookmark and Share   
 


  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Таванни вентилатори

Таванни вентилатори

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

Ръчни душове

Ръчни душове

 

 

 

© 1994 - 2013 jilishta Products. All rights reserved.

 

Архитектура Архитектурни проекти За банята За кухнята За детската За спалнята Отопление Камини Мебели Интериорни детайли За градината За покрива