ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Бои. Мазилки

 

Строително-ремонтни дейности в зимни условия
Противозамръзващи добавки за мазилки, лепила и бетон от "Теразид"

Зимата като всеки годишен сезон има своята специфична прелест, но ако всички емоции, които пораждат пухкавият бял сняг и ледените пързалки носят радост на децата, то не винаги на същото мнение са и техните родители...

Особено когато редица планувани строителни дейности през лятото и есента не са успели да приключат навреме. Но и за тях, както и за всички строители и майстори, ниските температури и леките замръзвания вече не са повод за притеснение при извършването на различни строително-ремонтни работи.

Защото противозамръзващите добавки за мазилки, лепила, шпакловки и бетон дават възможност за запазване на темповете на работа при зимни атмосферни условия, без риск за качеството на крайния резултат.

За улеснение и качествена работа при критични атмосферни условия „Теразид“ ЕООД предлага различни видове противозамръзващи добавки, в зависимост от типа на строителните материали и планираните операции.

Противозамръзваща добавка за циментови лепила и шпакловки

ТЕКАЛИТ

Когато прогнозните температури са в диапазона до -10°C, специалистите от „Теразид“ ЕООД препоръчват при шпакловане, лепене на топлоизолационни материали или различни видове керамични и каменни облицовки, да се използва специалната добавка “Текалит”.

„Текалит“ понижава температурата на замръзване на течната фаза в лепилото и количеството на направната вода и ускорява втвърдяването без опасност от нежелани последици за якостите на лепилото.

 Продуктът е съвместим с широка гама от лепилата и шпакловките на циментова основа с марка „Теразид“, „Топ Микс“ и „Стройкол“.

 

ТЕКАЛИТ представлява червено-кафява течност на базата на пластификатори с добавени органични и неорганични вещества. Благодарение на своите съставки, продуктът не замръзва при температура до -20°C, което определя неговото предназначение като противозамръзваща добавка към циментови лепила и шпакловки.

Добавката дава възможност за работа с продукти на циментова основа при минимална денонощна температура на въздуха и основата -10°C.

Поради характерния тъмен цвят на „ТЕКАЛИТ”, е препоръчително добавката да не се използва за шпакловки, които ще бъдат основа за фасадни бои и мазилки, както и за продукти на основа на бял цимент.

Свойства:

  • готов за употреба
  • не замръзва (до -20°C)
  • дава възможност за работа с циментови продукти при минусови температури

Указания за полагане и обработка:

След като циментовото лепило (шпакловка) е разбъркано с вода до постигане на хомогенна смес, се добавя „ТЕКАЛИТ” и отново се разбърква като количеството на добавката се определя от минималната денонощна температура на въздуха и основата.

Противозамръзващата добавка е съвместима с по-голямата част от продуктите на „ТЕРАЗИД” на
циментова основа:

Противозамръзващи добавки за полимерни мазилки, циментови мазилки и бетони

СКРЕЖКО

Завършването на сградни фасади със сухи или полимерни мазилки също е напълно възможно, въпреки ниските температури в този период на годината.

“СКРЕЖКО – за полимерна мазилка” и “СКРЕЖКО – за циментова мазилка” са двата продукта, които дават възможност за работа до -5°C до окончателното свързване на мазилката.

„СКРЕЖКО” представлява серия, специално разработени добавки за работа при зимни условия – очаквани понижения на температурата, леки дневни замръзвания, очаквани студени периоди. Всяка една от трите има различно приложение:

"СКРЕЖКО - за полимерни мазилки"

противозамръзваща добавка, позволяваща полагане на полимерните мазилки, с марка „ТЕРАЗИД”, при минимална температура до -5°C;

 

СКРЕЖКО - за циментови мазилки

противозамръзваща добавка, позволяваща полагане на циментови мазилки, с марка „ТЕРАЗИД”, при минимална температура до -5°C;

 

 

"СКРЕЖКО - за бетон"

противозамръзваща добавка за работа със замазки, бетони и други циментови разтвори, при минимална температура до -5°C, до окончателното свързване на продукта;

 

 

Свойства:

  1. устойчива на минусови температури
  2. готова за употреба
  3. удобна за дозиране
  4. безцветена

Указания за полагане и обработка:        

Смесването с добавките от серията „СКРЕЖКО” става изключително лесно, тъй като те са дозирани в опаковки, съобразени с опаковките на продуктите с марка „ТЕРАЗИД”, в които се добавят.

При „СКРЕЖКО - за полимерни мазилки” съдържанието на шишенцето се изсипва директно в кофата с мазилката, след което се разбърква с неръждаема механична бъркалка. Не се разрежда преди употреба!

При добавката за циментови мазилки и при тази за бетони, съдържанието на опаковката се изсипва в направната вода, след което се добавя сухият продукт. Разбърква се с помощта на механична бъркалка.

Разход:

При „СКРЕЖКО - за полимерни мазилки” –

  1. 1 шише за една кофа ДЕКОРИТ”;
  2. 2 шишета за една кофа ДЕКОРА”;
  3. ½ шише за една кофа ТЕРАЗИД G-33

При „СКРЕЖКО - за циментови мазилки”

1 опаковка за една торба СТРУКТУРНА МАЗИЛКА”;

При „СКРЕЖКО - за бетон”

1 ÷ 2% от масата на цимента в разтвора

Няколко практични съвета за работа при ниски температури:

1. При ниски температури времето за полимеризиране на фасадните мазилки се увеличава и е възможно при положителни дневни температури и рязкото им понижение през нощта,  да се получи повърхностно измръзване на филма.

2. Необходимо е съобразяването  не само с ниските дневни температури, но и с влажността на въздуха. Именно високата влажност на въздуха през есента и зимата не позволява на продуктите да „свържат“ за указаното време.

3. Не бива да се подценява значението на мъглите като атмосферен фактор. Мъглата представлява микроскопични капчици кондензирала водна пара. Тази влажност значително увеличава времето за полимеризиране на фасадните бои и мазилки.

4. Дебелината на циментовите замазки определя времето, за което те освобождават влагата си. Затова е необходимо съответните дейности да се съобразяват не само с метеорологичната прогноза за близките 1-2 дни, а и за седмица напред.

 


За контакти:

София 1528
Гара Искър, ул. 5004 №5
Тел.: 02/979 99 71
Факс: 02/979 99 70
GSM: 0888 419 812
e-mail: office@terazid.com

terazid.com/bg/

Италиански мазилки за уникалност и стил в интериора

 

 

Bookmark and Share  

 

 

Бои. Мазилки

 

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Изключителен представител на "Адиколор" за България "Теразид" ЕООД.

Италиански мазилки за уникалност и стил в интериора

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 


 

 

 

 

Биокамина - дизайн

Биокамини

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama