ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Изолации

 

Специалистите напомнят:

Как могат да се ограничат щетите от природни бедствия?

Топлоизолацията пести енергия, но и надеждно защитава фасадата на сградата!

Пред величието и красотата на природата всички оставаме безмълвни и без дъх от възхищение, но природата има и друга страна, която се надяваме да виждаме колкото се може по-рядко!

Факт е, че опустошителните природни бедствия и климатични катаклизми са в повечето случаи непредвидими и последствията от тях нанасят сериозни щети върху всички аспекти на човешкия живот... Но има и мерки, които могат да се вземат превантивно, за да се ограничат до някаква степен вредите, които гневът на природата може да причини.

Преди броени дни в София (както се случи и в редица други градове и села през тази година) се разрази почти невиждана като размери буря, безмилостно засипала с ледени късове всяко местенце в града, в резултат на което се оказа, че не само колите и прозорците са пострадали от градушката...

Когато дъждът спря, слънцето извади на показ факта, че немалко фасади на сгради изглеждат като след военни действия... защото дупки с различни размери „украсяваха” нови и стари блокове, жилищни кооперации и къщи.
А това би могло и да не се случи или поне щетите да са значително по-ограничени, ако тези фасади бяха облицовани със сертифицирани топлоизолационни системи.


Това е поводът да потърсим отново отговор на  въпроса, който мнозина са си задавали: „Защо е необходимо да се дават повече пари за сертифицирани топлоизолационни системи, когато и другите вършат същата работа?!”.

Първо, всички продукти в една изпитана и сертифицирана система отговарят на определени стандарти за качество и устойчивост, в резултат на което те са годни за излагане на външни атмосферни условия.

Неслучайно специалистите на „Теразид“, които потърсихме за коментар, изтъкват, че основната роля на фасадната мазилка е да защитава останалите слоеве на системата от атмосферни и механични влияния и е безкрайно погрешно направената топлоизолация да се оставя само на шпакловка!

Освен това, за шпакловка на топлоизолацията се използва ФАСАДНА шпакловка, а не най-евтиното попаднало на майстора лепило за плочки. Защото резултатът от употребата на некачествени и неподходящи продукти е видим и за съжаление, впоследствие се оказва твърде скъпо струващ. Но... трябва да се случи някое природно бедствие,  за да си припомним онази поговорка, която твърди, че не сме достатъчно богати, за да купуваме евтини неща!

На практика голяма част от хората не правят разлика между различените плътности на стиропора и не отдават нужното значение. Но освен по-добрите топлоизолационни свойства,  по-голямата плътност на материала има и друго съществено предимство – по-голямата устойчивост на натиск. Казано иначе, EPS с плътност 15 кг/м3 е значително по-устойчив на удар, от този плътност 11 кг/м3.

Накратко, изводът е ясен – високо качествена фасадна мазилка и шпакловка, предназначени за сградна топлоизолация и фасаден стиропор с подходящата плътност ще осигурят на обитателите  не само топлина и комфорт вътре в жилището, но и устойчивост на сградата различни по своя характер атмосферни влияния.

 

 

Повече за сертифицираните топлоизолационни системи „Теразид“  ТУК!

 

 


За контакти:

София 1528
Гара Искър, ул. 5004 №5
Тел.: 02/979 99 71
Факс: 02/979 99 70
GSM: 0888 419 812
e-mail: office@terazid.com

terazid.com/bg/

Италиански мазилки за уникалност и стил в интериора

 

 

 

 

 

Изолации

 

 

 

 

Изключителен представител на "Адиколор" за България "Теразид" ЕООД.

Италиански мазилки за уникалност и стил в интериора

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 


 

 

 

 

Биокамина - дизайн

Биокамини

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama