ЖИЛИЩА
    СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Изолации

Полиуретановата изолация
ефективна и независима от времето

Топлоизолацията с полиуретанова пяна спира течове
от основите до покрива на сградата

 

Полиуретановата изолация (пяна) се прилага основно в строителството като покривна топлоизолираща система и като стенен топлоизолиращ материал.

Полиуретанът е специален изолационен материал, състоящ се от два съставни компонента - полиол и изоцианат. Нанасянето му се извършва посредством пръскане върху повърхността за изолиране.

Съставните компоненти се смесват непосредствено преди пръскането и в зависимост от реакционното време на материала, той е готов за експлоатация до няколко минути след това.

Полиуретановата изолация (пяна) се полага директно върху повърхността, която ще се изолира, чрез изливане или разпръскване. Материалът образува непрекъснат, равномерно изолиращ слой без фуги или луфтове, без топлини мостове. Пяната за щприцоване е идеално решение за много широк спектър от повърхности и форми, тъй като материалът се адаптира към всеки профил. 

Разнообразните опции за използване на полиуретана варират от изолиране на плоски покриви на нови сгради, през реконструкция на плоски наклонени покриви в стари сгради до промишлени помещения.

Областите на приложение не са просто ограничени до външна изолация на покриви. Начинът на нанасяне на полиуретановата пяна е подходящ за поставяне и от долната страна на покриви. Същото важи и при външна, вътрешна и кухинна изолация на външни стени, както и за изолация на тавани и сутерени.

Предимства на  полиуретановата изолация (пяна):

ГЪВКАВОСТ - полиуретановата пяна може да бъде нанасяна върху повърхности с неправилна форма, неравни и такива с различна плътност.

Тя се използва успешно за изолиране на покриви, цистерни и различни съдове, хладилни помещения, тръби или плавателни съдове. Едно от най-важните предимства при използването й върху покриви е, че не е необходимо отстраняването на старата настилка. По този начин се намаляват разходите и времето за цялостно изпълнение на поставените цели.

СПИРА ТЕЧОВЕ И Е НЕЗАВИСИМА ОТ ВРЕМЕТО

Полиуретановата пяна, нанесена като монолитна, непрекъсната повърхност, е гаранция срещу течовете. Като допълнителна защита се явява нанесеният върху нея еластомерен слой, който я запечатва и отделя от околната среда.Този слой включва и защита срещу UV излъчването на слънцето. Това допринася за безпроблемното достигане на гаранционните срокове на материалите, дадениот производителите.

СВЪРЗВА СЕ ДОБРЕ С ПОВЪРХНОСТИТЕ

Полиуретановата пяна много добре се свързва с материалите, върху които е нанесена, което освен всичко друго дава устойчивост на покритието срещу силни ветрове, без значение дали то е на покрив или вертикални стени.

НАМАЛЯВА И ОПРОСТЯВА ПОДДРЪЖКАТА НА ПОКРИВИТЕ

Практически, нанесеното полиуретаново покритие не се нуждае от поддръжка. Тя е необходима в случаите, когато е нанесена механична повреда на покритието - проиване, срязване.

СТОЙНОСТНО ЕФЕКТИВНА ИЗОЛАЦИЯ

Полиуретановата пяна е един от най-добрите изолатори. Сама по себе си, нанесената изолация възвръща стойността си в рамките на 2 до 6 години като резултат от липса на топлинна загуба.

НАМАЛЯВА ДВИЖЕНИЕТО НА СГРАДИТЕ И КОНСТРУКЦИИТЕ, ВЪРХУ КОИТО Е НАНЕСЕНА  

Нанесена от външната страна, полиуретановата пяна редуцира топлинния
шок. Като резултат се намалява разширението на материалите при големи топлинни
амплитуди.

НИСКО ТЕГЛО

Полиуретановата пяна е по-лека от различните видове битумни или воалитни изолационни материали, както и от различни други покрития като чакъл, дребни камъчета и др.

ТРУДНОГОРИМОСТ

Полиуретановата пяна е продукт от клас В на трудно горимите материяли.

НЕ СЪДЪРЖА АЗБЕСТ И ФОРМАЛДЕХИД

 

ПОЛИУРЕТАНОВАТА ПЯНА Е ДОКАЗАНА КАТО МАТЕРИАЛ, ПОЛЗВАЩ СЕ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ

Полиуретанът е материал, който не вреди на околната среда и човека. Приложим е за цялата конструкция на една сграда - от основи до покрив. Полагането се извършва с една операция като продължителността на реакцията е 3-4 секунди. Може да се полага върху всякакви повърхности – нови и стари.
Намалява разходите за поддръжка на оборудването и увеличава възвръщаемостта
на инвестициите чрез осигуряване на защита срещу течове, удари, абразия, корозиране и агресивно влияние на киселини и основи.

Фирма ‘’Зар 9’’ ЕООД е създадена с основен предмет на дейност топло - и хидроизолации на сгради: покриви, основи, сутерени, стени, подове, стоманобетонни конструкции, подложни бетони, метални покриви (топлоизолация против конденз), халета за отглеждане на животни и птици, плодо- и зърнохранилища, хладилни камери с различни видове безшевни изолации /полимери/. Полагане на антикорозионни покрития на метални и бетонни конструкции, резервоари, декоративни и специални покрития.
Фирмата извършва и продажби на техника за нанасяне на двукомпонентни покрития (
полиуретани и полиурея, еластомери), нова и рециклирана.

Хидроизолация с полиуретанова водоустойчива мембрана

Фирма ” Зар 9” ЕООД разполага и със съвременна техника, позволяваща използването на най-новите технологии в областта на хидроизолацията с полиуретанова, приложима в течно състояние, водоустойчива мембрана

Полиуретанована мембрана представлява течен еластомер, приложим и втвърдяващ се на студено. Едно от най-сериозните  предимства е, че след полагането си, тя създава монолитна маса като по този начин запечатва, предпазва и укрепва изолационната повърхност. Друго важно предимство на полиуретановата мембрана е, че позволява изпарението на влагата, запазена в изолационната повърхност.

По този начин под нея не се запазва никаква влажност. Полиуретановата мембрана защитава строителните конструкции от влага, горива, масла, киселинен дъжд, морска вода, бактерии, химикали и др. Прилага се за хидроизолация и защота на тунели, покриви,  водоснабдителни канали,  резервоари за съхранение на вода,  утайници или канали за отпадни води, хидроизолация под плочки в бани, кухни, балкони, плувни басейни, под зимни градини, зелени покриви  и др.


За повече информация и контакти:

“Зар 9” ЕООД

гр. София, ж.к."Зона Б-5" бл.2, вх.Б
gsm 0888651367, 0897963420

e-mail: info@zar9.com
             y.makulev@gmail.com

 

 

www.zar9.com Bookmark and Share  

 

 

 

Изолации

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 


 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama