ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ИНТЕРИОР ДЕКОРАЦИЯ

интериорни проекти


Интериорен дизайн на младежко студио 39 кв.м

Таванско помещение се трансформира в уютно жилище


Животът следва своя ход, децата растат и в един момент търсят своята самостоятелност. Интериорният проект, който представяме, е на младежко студио, организирано в пространството на неизползваемо до момента таванско помещение с площ 39 кв.м в гр. Варна.

Включва дневна зона, спалня и баня. Тъй като помещението е със скосени тавани, се налага сериозна трансформация, докато се получи жилище с прави тавани.

Разпределение

Дневна зона

Дневната зона е общо пространство, в което са организирани кухненски кът и хол.  Поради ограничените размери на помещението, с цел оптическо разширяване дизайнерите залагат на сиво и бяло в цветовата концепция, и елегантни изчистени линии в обзавеждането. Осветлението е изградено с помощта на вградени лунички с изключение на бар-плота, над който има тройно висящо осветително тяло.


Кътът за отдих в хола е решен с голяма мека мебел, като дамаската на дивана е същата като на интериорния текстил (японската стена). Кафе-масичката и TV модулът не са със сложни форми, но се вписват хармонично в изчистения интериор. Оригинална и много ефектна е декорацията от квадрати с различна големина, която започва над TV модула и продължава по тавана.

В кухненския кът всички уреди са вградени, има пералня и съдомиялна, което е наистина добро постижение, имайки предвид скромните размери на  пространството. Прозорецът над мивката и работния плот е разширен, за да влиза повече естествена светлина.

За да се спести място, стандартната  маса за хранене е заменена със стилен бар-плот, който има няколко функции: предлага удобно място за хранене,  увеличава работната площ на кухнята и служи за оптическо разделяне на кухненското пространство от дневната.

Спалня

Спалнята е много малка, а изискванието на собственика е да има голямо легло - 180/200 см. За да изпълнят това желание, а и нали клиентът винаги има право, дизайнерите  поставят леглото в ъгъла, което всъщност се оказва много удачно решение. В това помещение  таванът също е скосен и е преработен, за да се изправи.

След реконструкцията, под прозорците се получава интересна ниша, която се оползотворява максимално – поставените големи шкафове имат същия обем като на стандартен  гардероб. Намира се място дори за тоалетка с огледало.

Резултатът е скрит мобилен кът - когато е необходимо тоалетката да се ползва, вратичките са отварят и се сяда на стъкленото столче, което приема ролята на нощно шкафче, когато тоалетката не е необходима. Изборът на една и съща дамаска за интериорния текстил и шалтето на леглото продължава логиката, която следва от дневната.

Баня

Банята е с толкова скромни размери, че са използвани много светли плочки и голямо ъглово огледало, за да се създаде илюзия за повече пространство. Тук недостигът на място се чувства най-силно. Подвижна стъклена преграда осигурява отделянето на зоната с душа от останалата част. Когато се ползва душ, тази преграда се отваря и така се отделя мократа от сухата зона. След това преградата се прибира и спокойно могат да се използват останалите зони на банята.

Крайният резултат – уютно, стилно и много фукционално студио само на 39 кв.м.!

 

 


За повече информация и контакти:


Студио INDESIGN
гр. Варна
кв. "Чайка", бл.27, партер
Моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com 

www.indesign-bg.com

 

Интериорно проектиране

 

 


Интериорен дизайн на апартамент Интериорен проект на апартамент нтереорен проект
Мисията възможна – функционалност само в
52 кв.м!
Интериорен проект на апартамент с площ
69 кв. м
Интериорен дизайн на апартамент  82 кв.м

 

 

 

интериорни проекти

 
 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Интериорни проекти на детски стаи

Изграждане на окачени тавани от гипсокартон

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


 

 

 

 

 

ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ

Довършителни работи.
Ремонт на апартаменти.
Мазилки, финни шпакловки, декоративни мазилки, боядисване и латекс, теракот и фаянс, ВиК, Ел. инсталации