ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ИНТЕРИОР ДЕКОРАЦИЯ

интериорни проекти

Интериорен  проект на ателие  70 кв.м

Историята на едно ново жилище

Някога под ателие се разбираше помещение, в което се твори и създава някакъв вид изкуство. Е, отдавна вече не е така и подпокривните пространства в новите блокове и кооперации, наречени ателиета, всъщност сменят предназначението си и стават същински жилища.

Разпределение

Това е историята и на ателието, чийто интериорен проект, създаден от дизайнерите на студио INDESIGN, ви представяме. Първоначално това пространство не е било предвидено за постоянно обитаване, но собствениците сами го преустрояват, за да могат да живеят в него. Ателието се намира на последния етаж на нов жилищен блок в гр. Варна.

Към него принадлежи  много голяма тераса, която не е включена в проекта, но от нея се разкрива страхотно красива гледка към морето.

Дневна зона

При влизане в този дом попадаме направо в дневната. Няма врата, която да разделя антрето от дневната. В средата на самата дневна се намира асансьорна шахта, но въпреки това наудобство, дизайнерите намират удачно решение чрез поставянето на газова камина, с която ще се отоплява цялото ателие.

Всъщност клиентите предварително вече са били избрали самата камина,  а дизайнерите уточняват разполагането й. Останалото околно пространство около шахтата се затваря с шкафове, за да бъде максимално оползотворено.

Интериорен проект - списание Жилища

В дневната зона е организиран кът за почивка с мека мебел, ниска масичка и TV-кът, като присъствието на шкафове е силно минимизирано. В нишата до прозореца е ситуирана интересна библиотека.

Интериорен проект

Интериорен проект

В коридора, който свързва дневната със спалнята, ниско в стената са вградени лунички.

Самата спалня е отделена от останалите помещения със съклена врата. Тук пространството позволява изграждането на баня в обема на спалнята, което е страхотно удобство за собствениците.

Помещението е със семпло, но стилно обзавеждане, а като интересен акцент стои твърде нетрадиционното решение за гардероб, състоящ се от конфигурация от шкафове, разположени в стъпаловидна форма.   

С изключение на висящите осветителни тела до леглото, останалото осветление в спалнята е от вградени лунички. В банята е предвидено подово отопление.

Интериорен проект на спалня

Първоначалната идея на собствениците е да има силно изявено присъствие на метал в обзавеждането на кухненския кът.

В процеса на работа идеята търпи промяна,  но дизайнерите удовлетворяват  тяхното желание като прилагат частично метална облицовка на мебелите в кухнята. В максимална близост е разположен кът за хранене с висока трапезарна стъклена маса.

В тоалетната са използвани вградени варианти на  биде и тоалетното казанче, в резултат на което се се получават две ниши – за разполагане на тоалетни пренадлежности или декоративна украса.

Таванът е опънат, бял и светещ, а за осветление са поставени лунички. Изпозваната подова и стенна керамика наподобява текстурата на естествено дърво.

Бяло и наситено свежо зелено са основните цветове в интериорната концепция на ателието, а естественото дърво в обзавеждането придава още повече уют на неголямото, но елегантно и комфортно бившо ателие, превърнало се в истински дом. 

 

 


 

За повече информация и контакти:

Интериорно проектиране

За контакти:
Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com 

www.indesign-bg.com

 

 

 

 

интериорни проекти

 
 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък