ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

Интериорни проекти


Под знака на огнения Дракон

Интериорен проект на дневна зона


Интериорният проект, който представяме, е на част от дневна зона в малък апартамент в гр. Бургас. Цялото жилище се състои от всекидневна с трапезария, кухня, спалня и баня с WC.

Проектът е изготвен от студио “Бургас Дизайн” и представя всекидневната и трапезарията.

Разпределение

План

Собствениците на жилището са младо семейство и желанието им, напълно резонно за млади хора, е новото им самостоятелно жилище да бъде модерно, елегантно и максимално функционално.

Голямо предизвикателство към дизайнерите се оказва  съществуващият триъгълен балкон в средата на дневната зона, който изкривява пропорциите на помещението.

Това обстоятелство налага конструктивна промяна - чрез големи френски прозорци стената е “изправена”, а площта на балкона усвоена към дневната зона.

Другата промяна, която се извършва, е размяната на помещенията, определени за кухня и трапезария в архитектурния план. По-голямото, с площ 13.2 кв. м, се обособява за трапезария, а кухнята се разполага в по-малкото с площ около 7 кв.м.

По този начин кътът за хранене се явява в непосредствена близост и пряка връзка с хола, чиято площ е приблизително 24 кв.м – едно логично и много по-функционално решение за обитателите на жилището.

Цветовата концепция на дневната зона се основава на класическото трио – бяло, червено и черно.

Стените и къта с мека мебел са решени в бяло, което внася още повече светлина и простор  в помещението, а ярък акцент внася наситено червено оцветяване на стената, където е разположена корпусна мебел с TV – кът в много тъмен нюанс на венге. Обзавеждането на къта за хранене е в същата тоналност и материал.

Но това, с което тази дневна зона впечатлява най-вече, дори от съвсем бърз поглед, безспорно са формата на окачения таван и темата на стенната декорация – ярко червено стилизирано изображение на дракон.

Хол - интериорен проект

Дневна зон - интериорен проект


Собствениците планират да се нанесат в жилището си през 2012 г., която според китайския календар е под знака на огнения Дракон - своеволно, но много необикновено животно според източните вярвания.

Това провокира дизайнерите да внесат именно такива елементи в декорацията – Драконът е символ на победата и успеха, а какво би било по-успешно за едно младо семейство от това, да отбележат новото начало в живота си с ново модерно, ефектно и елегантно жилище?!

 

 


За повече информация и контакти:

 

Интериорно студио BurgasDesign

Тодор Костадинов
0876 554 350
e-mail: tk_bs@abv.bg

www.burgas-design.com


 

 

 

интериорни проекти

 
 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък