ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

Интериорни проекти » За банята

 

Интериорен проект на баня 8 кв.м

Лукс и класическа елегантност

Всички знаем, че няма нищо по-страхотно от това, когато се събудим сутрин, да отидем в място, което да даде добър старт на деня, като ни зареди с така необходимата енергия.

Естествено, че мястото е банята, но какво прави това помещение толкова неустоимо, че да прекарваме с такова несравнимо удоволствие времето си там?


Да, на първо място е допирът с водата, но само това не е съвсем достатъчно – атмосферата, която изграждат отделните компоненти и деликатността на всички детайли превръщат пространството между 4 стени в това, което наричаме “Моята баня”.

Как да изглежда това толкова специално място – в ярки или пастелни цветове, с душ или вана, с модерен интериор, подчинен на  минималистичните тенденции или пък с елегантна визия с препратки към вечната класика и нотки на лукс?

Много въпроси, но отговор на последния дава интериорният идеен проект на дизайнера Даниела Костова от Jessica.

Банята е приблизително 8 кв.м – размерите са 3.20х2.40 м.

Оптическата лекота на атмосферата е постигната с използването на меки пастелни цветове в интериорната концепция, а подовата и стенна керамика е от серията Tassos на испанския производител Carmen Ceramic Art.

Пясъчно бежовите стенни плочки са с размери 31х75, а подовата керамика е 45х45 см. Това, което придава изключително изящество и същевременно пищност на банята, са използваните стенни фризове със златисти мотиви и стилизирано изображение на лъвска глава в центъра им.
На пода, също с помощта на друг тип декоративни фризове, е оформена геометрична фигура, наподобяваща килим.

Всички батерии на смесителите - на мивката, душа, бидето и съответните аксесоари за баня са решени в златист месинг. Смесителите са от колекция на италианската компания Nobili.

Пространството за душ е отделено със стъклени врати, изработени по поръчка, а носещите рамки хармонират цветово на смесителите.

Санитарният порцелан е от Roca, тоалетната е с бавно падащ капак, система Multi clean.
В унисон с търсения класически облик на банята, мебелите в обзавеждането – високият отделен шкаф, както и този под мивката, носят послание за ретро усещане.

Използваните в проекта материали и аксесоари с уникални акценти, както и романтичните линии на мебелите, създават топла атмосфера в банята, отличаваща се с балансирано съчетание между класически стил и ултрамодерен комфорт.Всички елементи, използвани при създаване на интериорния проект на тази баня, ще откриете в шоурума наJESSICA на бул. Ботевградско шосе 229, а дизайнерите на фирмата ще проектират съобразно вашите предпочитания индивидуален проект на новата ви баня.

 

Всичко за банята
Джесика-Всичко за банята

Bookmark and Share


 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища Follow Me on Pinterest  

 

Интериорни проекти » За банята

 

Всичко за банята
Джесика-Всичко за банята

Интериорен проект на баня
Ексклузивен дизайн и цветова идентичност

Интериорен проект на детска баня

Интериорен проект на детска баня

GROHE – едно различно представяне на магията на водата

JESSICA - Докосването до водата

JESSICA - Докосването до водата

Imagine е колекция.

Банята - една малка вселена

Елегантни и практични колекции за банята

Елегантни и практични колекции за банята