ЖИЛИЩА

» За камините

Топлина, стил и икономичност с Биокамини ФРИА - камини без комин!

Биокамините –  ефективен алтернативен и екологично чист източник на топлина

Биокамините са модерен и бързо навлизащ продукт в Европа и света. Това се дължи не само на тяхната икономичност, практичност и красив дизайн, но и на факта, че за гориво се използва екологично чист продукт - денатуриран биоетанол, който е изключително ефикасен и евтин консуматив. Добива се от целулозна биомаса -пшеница, просо, царевица, тръстика. Бавното му изгаряне и ниска себестойност го правят изключително ефективен от гледна точка на семейния бюджет.

При горене биоетанолът не отделя вредни газове, миризми или пушек, а отделя водна пара като всеки жив огън и въглероден двуокис - две естествени вещества, които ние постоянно вдишваме и издишваме. Изгарянето на 1 л биоетанол отделя въглероден двуокис, равен на количеството, отделящо се при изгарянето на 2 средни по големина свещи. Водните пари допринасят за повишаване на влажността на въздуха, което без съмнение е по-добро за човешкото здраве, отколкото изсушаващото въздуха отопление като парно и ел. енергия.
           

На практика това означава, че присъствието на камина в съвременното жилище не винаги е свързано с допълнителни разходи, специални съоръжения, тежък монтаж, ежедневно почистване на сажди и замърсяване на околната среда. Напротив,  Биокамините предлагат не само естетическа наслада от танца на живите пламъци на огъня, но и да се спести от  средства за парно и електричество. Тайната им се крие в бързото покачване на температурата.

При традиционното отопление с парно покачването на температурата на въздуха в помещението с 2-3 градуса става за часове, докато при биокамините процесът на затопляне е само 10-15 мин., а създаваният от истинският огън уют и комфорт е несравним.

Предимствата на биокамините  са:

  • Без комин
  • Затоплят бързо
  • Нисък разход и евтино гориво
  • Без сажди, дим и пепел
  • Без вредни газове
  • Лесни за употреба и поддръжка
  • Без загуба на топлина заради комин
  • Можете да я поставите или вградите навсякъде
  • Добри за околната среда

Сред богатото разнообразие на модели биокамини – стенни, стоящи и със специален дизайн, всички съчетаващи в себе си функционалност и атрактивна форма, всеки клиент би могъл да открие най-подходящия за конкретен  интериор/екстериор вариант. Предлаганите модели са лесни за поддръжка и изискват единствено първоначална инвестиция, като същевременно значително намаляват сметките за парно и електричество. 

Биокамините ФРИА разпределят топлинната енергия много по-бързо и по-ефикасно. Това се дължи както на липсата на комин, който при традиционните камини поглъща до 60 % от топлината, така и на използваното гориво: биоетанол, чието топлоотдаване е близо два пъти по- голямо от това на обикновени радиатори или климатици. За сравнение: при отопление с ел. радиатори /климатик топлоотдаването е между 1 и 3 Kw.  

 

С биокамините ФРИА може допълнително да бъдат отоплявани помещения до 45 кв.м, като по този начин се спестява от други източници на топлина. Едно помещение с големина 20 кв.м се затопля за приблизително 15 мин. до около 25 градуса, като всички използвани данни са с приблизителни стойности и варират в зависимост от големината и височината на помещението и от вида на използваната камина.
          

За разлика от представяните досега биокамини на българския пазар, в шоу-рума Фриа клиентите ще намерят и широк диапазон в ценовата листа, което прави продаваните продукти  лесно достъпни за всяко домакинство. Има и голям набор от аксесоари (керамични дръвца, камъни, ароматни масла, специални запалки и др.), които засилват романтичното въздействие на живия огън.  За пръв път  се предлагат под наем  и атрактивни декорации с истински пламък  за всеки, който иска да направи своето частно или фирмено мероприятие ефектно и уютно.    
            

 Фирма Фриа ЕООД е основана в началото на 2008 г.   За две години тя успя да се наложи като една от малкото фирми, чиито продукти са съчетание от функционалност, икономичност и гъвкавост. Като своя основна цел от фирмата определят представянето на българския пазар на биокамините - иноватини и алтернативни източници на отопление за дома, които същевременно намаляват сметките за парно и електроенергия.

Всички предлагани от фирма Фриа Биокамини се внасят от Европа. Разнообразието от предлаганите модели се увеличава непрекъснато благодарение на  представители на фирмата в редица европейски страни.  Консултантите на фирмата са с богат опит в областта на вътрешния дизайн и могат да предоставят специализирани съвети, както и да  изготвят индивидуален проект, който да направи всеки дом още по-уютен и красив.

 


Магазин Жилища -  shop.jilishta.com

 

 

Градински камини и барбекюта Камини на биоетанол

КАМИНИТЕ - водещ елемент на интериорната сцена

 

 

» за камините

 

 

 

 

 

 

 

Полезни връзки - биокамини

Биокамини

Камина на пелети

Камина на пелети