ЖИЛИЩА
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ЗА ГРАДИНАТА

 

за градината            

 

Градината –  
хол под звездите през лятото!
Не приемат ли всички горди собственици на вътрешни дворове и градини край къщата си  точно по този начин това ухаещо и красиво пространство?

Вероятно за повечето е така – градината става естествено продължение на дневната зона, само че под открито небе! И естествено, този разкош събира завистливите погледи на обитателите на апартаменти в бетоновите комплекси, но вероятно пък всеки има приятели, които да го поканят на гости в своя хол-градина?!

Животът в полуоткрит вариант е много популярен днес – жилищата все повече се сдобиват с високи до тавана “френски” прозорци, стъклени витрини или големи плъзгащи се врати, които свързват директно закритата площ с откритото пространство.

В апартаментите те водят към скромната градинка на балкона или терасата, но и това е вариант да се наслаждаваме на приятни мигове под ласките на слънцето, на освежаващия полъх на вятъра или на романтичните проблясъци на звездите.

Всяко семейство си има свои собствени любимите занимания през лятото, но със сигурност вечеря или просто малко време за релакс на открито в двора, градината или терасата са част от тях.

Но холът-градина като закрития си съименник трябва да бъде обзаведен с подходящи мебели, ситуирани в определен кът на градината, за да бъде максимално пълно удоволствието от времето, прекарано там.

А в какъв стил да бъде оформен хола в градината – вариантите са много и изборът се свежда до личното предпочитание и възможности.

Традиционните градински мебели от тик или дъбова дървесина изглеждат класически, а ефирният и излъчващ лекота на възприятието ратан е добър вариант за тези, които търсят съвременен вид.

Да не забравяме за изящните мебели от ковано желязо, както и за  комбинациите от различните материали.

Хол в градината

Какъвто и вариант да изберете, без да добавите меки, пъстри и грабващи окото с десените си и глезещи тялото възглавнички, комфортът няма да е на необходимото ниво.

Разбира се, масичките – по-малки или по-масивни в зависимост от възможностите на пространството, са центърът на конфигурацията. И на събиранията с приятели, естествено!

Не само за разкош в градинския хол трябва да присъства голям чадър, навес или тента – никой не обича силно препичащото слънце или внезапния, макар и топъл, летен дъжд. А ако наблизо е изградена външна камина или дори само преносимо барбекю – канете вече гостите, холът в градината ви очаква!

 

 

 

 


за градината 

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Снимки от вашите дворове и градини

 

Градински чадъри
Градински чадъри
Барбекю - цени
Барбекюта
Детски люлки
Детски люлки
Градински столове

Гпадински столове

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници. Паравани

Градинска техника - бензинова.

Градинска техника.
Бензинови ножици за жив плет. Тримери. Храсторези.

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Градински мебели

Къщички за птици

Градински пейки

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в градината

Импрегнатори за дърво

Декоративен облицовъчен камък


Градински камини и барбекюта

Градински камини и барбекюта

Жив плет за красива ограда