Камъкът обича и антрето!

21255
Разглеждания
Камъкът обича и антрето!

32 идеи за декорация на входното антре

 

Малко или по-просторно – всяко жилище си има антре. Е, факт е, че в новото строителство се срещат и изненади, при които от входната врата попадаш директно в дневната зона, но не за това става въпрос сега, а за входното пространство, което наричаме още и преддверие или направо коридор, но винаги имаме предвид едно и също.

antre-kamak-8

Мястото, което първо ни изпраща или посреща у дома, мястото, в което хвърляме последен бегъл поглед как сме се нагласили за среща с деня, очакващ ни навън, или с облекчение затваряме вратата зад гърба си вечер и най-после се чувстваме защитени от стреса и шума, който ни е преследвал в работното ежедневие…

antre-1

Как да изглежда това обикновено неголямо пространство сме подсказвали и друг път, но тук бихме искали да обърнем внимание върху декорацията на стените му – не с боя, не с тапети, а с камък.

antre-kamak-25

Камъкът – декоративният изкуствен или естествен, превзе почти с щурм интериорните решения на съвременните жилища и то никак неслучайно, защото неговото присъствие винаги създава една различна атмосфера. Много елегантна и малко строга може би, но атмосфера, наситена с индивидуалност и стремеж към докосване до природните дарове.

antre-kamak-15

Не е необходимо всички стени в антрето да са облицовани с камък, тъй като може да се постигне и нетърсения ефект на мрачна пещера, особено ако е в тъмен цвят. Но една стена или дори само част от нея е напълно достатъчно, за да се постигне интересен акцент.

antre-kamak-3

Няма да си позволим да твърдим, че декоративният камък, който е предпочитан за интериорни решения, се полага изключително лесно, но на практика не е и особено сложно – сходно по трудоемкост е с поставянето на всякакви други керамични плочи.

 

……………………………………….

antre-9

Камъкът може да се монтира и върху гипсокартон, стига основата да е грундирана за по-добро сцепление на повърхностите.

antre-kamak-9

На тези, които се опасяват, че релефът на камъка би задържал много прах и трудно ще се почиства, ще поясним, че със специален консервант, абсолютно безцветен и нелъскав, се затварят порите на камъка и след това, когато решат, само с влажна кърпа могат да почистват каменната си стена.

antre-kamak-2

С изкуствения облицовъчен камък могат да се декорират и колони, защото на пазара се предлагат готови произведени ъгли към всеки тип камък.

02

Декоративният камък се реже лесно, което позволява и облицоването на ниши от гипсокартон, които могат да украсят антрето.

antre-8

С подходящо насочено или вградено осветление може да се подчертае красотата на камъка и да се постигне ефектна игра на светлина-сянка.

antre-kamak-1

Нищо кой знае какво ново не ни споделяте, ще си кажат някои от вас, но просто за пореден път искахме да обърнем внимание, че камъкът обича интериора, в това число – и на антрето! А колекцията ни с аргументи ще откриете в нашата галерия!

 

Галерия:

 

 

 …………………………………..

Свързани продукти – Декоративни камъни и тухлички:

……………………………………….

……………………………………….