Между небето и морето…

865
Разглеждания
Интериор на  къща в Бразилия

Интериор на  къща в Бразилия

Бели стени, селски мебели, цветни възглавници, жизнерадостни цветове, синьо небе и полъх на море  – всичко това говори, че става въпрос за ваканция!

Дървени градински мебели и пъстри възглавнички оформят къта за отдих на верандата

Така е – тази къща се намира в крайбрежното бразилско градче Парати, а реновирането на интериора на дома е извършено от архитектите Ana Claudia Costa и Bianca Notari.

Всички детайли в дневната зона са в унисон със синия безкрай навън

Наричат града, разположен почти по средата на пътя от Сао Пауло за Рио, „музей под открито небе в тропическия рай“. Основан е през 1667 г. от португалците след откриването на най-богатите в света залежи от злато в планините на Минас Жерайс.

В резултат на това градчето Парати се превръща във важно стратегическо пристанище за експорт на добиваното тук злато.

Ажурна дървена преграда отделя кухнята

Парати е също символ на първокласна „качака“ (ром, получен при дестилирането на захарна тръстика) – основната съставка за приготвянето на коктейла „кайпериня“. В чест на напитката се провежда ежегоден карнавал през месец  август.

Защо разказваме всичко това? Защото няма как историята, местоположението и традициите да не повлияят върху стила, избран от архитектите при оформяне на   интериорната концепция.

От дневната се излиза на красиво оформената веранда

Къщата с площ 200 кв.м е разположена непосредствено до пристанището на града и от верандата се разкрива разкошна гледка към синия безкрай на небето, морето и красивите яхти.

Дървена маса, столове и купчина шарени възглавнички са оформили кътче, от което само нощта може да принуди гостите да си тръгнат.

За да има максимално естествена светлина в дневната, ажурна дървена преграда само символично отделя кухнята. Подът е от керамични плочки, а всички пъстри декоративни детайли са в унисон с безкрайното синьо навън.

Спалня в пастелни светли тонове

Спалнята, също с изглед към пристанището, е в спокойни пастелни тонове и оборудвана с хамак.

Банята е с пъстроцветна мозайка на стената и модерно обзавеждане

Пъстроцветна мозайка на стената създава настроение в банята.

На ваканция като на ваканция – тази къща е наистина чудесно място за лятно безгрижие! И вероятно собствениците са много, много щастливи хора!

 

Галерия:

 

 

……………………………………….