Интериорен дизайн на апартамент 80 кв.м

16407
Разглеждания

Пастелна хармония в сиво, бежово и бяло в модерно жилище

Апартамент 80 кв.м  – както всички наблюдаваме в жилищни сгради ново строителство, е  жилище с често срещана и съвсем нормална според стандартите ни на живот площ. Е, можеха да бъдат и малко или доста повече, но по-добре да не навлизаме в дебрите на онази необятна тема за предлагане на пазара, финансовите възможности на повечето мечтатели за ново жилище, вижданията на архитекти и строители, и т.н., и т.н.

Апартамент 80 кв.м

Наистина, съгласни сме, че при такава площ е съвсем допустимо да се организират всички функционални зони, необходими за домашен уют и комфорт на обитателите.

Такъв е и случаят с апартамента, чието интериорно решение ви представяме. Жилището е с площ 80 кв.м, разпределени между дневна, включваща кухня, кът за хранене и кът за отдих, родителска спалня, детска стая, 2 бани и разбира се, антре.

Апартамент 80 кв.м - план

Всъщност, май антрето не е съвсем по подразбиране, защото има и доста случаи при модерното строителство, при които подобно помещение в жилищата липсва, но тук не е така!

А когато човек изгражда интериора на мечтания си нов дов дом, твърде често изпада в паника – дали избрах правилните цветове, най-удобните мебели, най-удачното разпределение и още, и още въпроси, които рано или късно, намират и своите отговори!

Затова отново ще припомним, че единствените цветове, с които никога и по никакъв повод не би могло да се сбърка, когато изборът падне върху тях, са пастелните!

Вярно е, че всичко е въпрос на индивидуални предпочитания и копнеж по реализирането на мечтите на всеки един конкретен човек, но също така е факт, че пастелните цветове са предпочитани от голяма част от всички нас.

Такъв е изборът и на интериорния дизайнер Татяна Милошенко от студио Design House, автор на проекта. В цветовата концепция на този апартамент 80 кв.м са заложени сиво, бежово, бяло и отделни ярки акценти за повече за контрастиращи ефекти и свежест в атмосферата.

Кухня

Кухнята в този апартамент 80 кв.м е разположена Г-образно, решена е в бяло и бежово, уредите са вградени. Гърбът на кухнята е в бетоново сиво.

Трапезария

В непосредствена близост е разположен кътът за хранене, състоящ се от висока маса със стъклен плот и столове в светло бежова тапицерия.

Кът за отдих

Кътът за отдих е обзаведен с удобен диван в сиво, малка бяла кафе-масичка и TV-модул. Акцент в тази зона поставят окаченият таван и декоративното пано на стената, оцветена в сиво, както и оригиналният килим.

Останалите стени са решени в сходни нюанси на светло бежово, бяло и по-тъмно сиво. Подовата настилка в кухнята е гранитогрес, а в останалата част на дневната – ламиниран паркет.

Спалня

В родителската спалня е заложена на същата цветова концепция, но са използвани и декоративни елементи. Стената зад леглото е в тъмно сиво, а от двете й страни са монтирани XPS облицовъчни пана, наподобяващи растера на камък.

Детска стая

В детската стая са избрани по-свежи цветове – напълно логично, нали? Тук успешно си партнират бяло, тюркоазено, морско синьо и бежово. Леглото е двуетажно, тъй като собствениците имат две деца.

Бани

Едната баня е обзаведена с вана, мивка, WC, а цветовете следват основната линия в интериорното решение.

Другата баня, която ще ползват и гостите на семейството, е решена с кът за душ, отделен със стъклен параван, мивка, WC, а акцент поставят златистите елементи в стенната облицовка.

Антре

В антрето е поставен нисък шкаф, закачалка, голямо огледало, а плъзгаща се врата отвежда в малкия дрешник, заместил вграден гардероб.

Пастелна хармония и удачно формирани функционални зони – напълно достатъчни за обитателите в тези 80 кв.м. Или поне на този етап от живота им!

Галерия:

 

 

……………………………………….