Когато в дневната на почит е камината!

6489
Разглеждания
Когато в дневната на почит е камината!

Интериорен дизайн на дневна зона с камина

Дневна зона с камина – мечта за едни и реалност за други, които вече са реализирали бляновете си по играта на танцуващия жив огън!

Дневна зона с камина

Съвсем основателно можем да се присъедим към мненията, че уютът и в най-хубава дневна е в пъти и в градуси на настроението по-голям, когато там някъде в пространството на помещението е монтирана и камина! Дали ще бъде основен фактор за отопление или просто за декорация, това е съвсем отделна тема и въпрос на личен избор.

Дневна зона с камина

Но в дневната зона с камина, чийто проект е съдаден от дизайнерите от студио „АТАК“ , е факт, че макар и позиционирана встрани, ъгловата камина с модерен дизайн и затворена горивна камера определено доминира над всички останали елементи в обзавеждането.

Дневната не е малка по площ и тъй като е разположена на първи етаж на къща, кухнята е отделно помещение и не е обект на този проект.

Дневна зона с камина

В помещението са проектирани два функционални къта – за хранене и за отдих. Съвсем логично, кътът с мека мебел е структуриран край камината и се състои от конфигурация от троен, двоен диван, табуретка и ниска холна масичка.

На отсрещната стена, декорирана с 3D панели, са разположен нисък дълъг шкаф от естествено дърво и окачен телевизор. Интересно и практично е решението на гърба на големия диван да бъде поставена ниска етажерка за книги и декоративни аксесоари.

Дневна зона с камина

Кътът за хранене е решен с голяма трапезарна маса и дървени столове с овални форми. Този кът е с чудесно разположе – непосредствено до големите прозорци, откъдето се открива приятна гледка към градината на къщата.

Цветовата концепция на тази дневна зона с камина е основана на пастелни тонове, създаващи уют и спокойствие в атмосферата. Окаченият таван е с Г-образна форма, започва над стената с камината и свършва над къта за хранене.

Дневна зона с камина

Висящи осветителни тела над къта за отдих и масата за хранене, както и вградени в тавана лунички съставят системата за осветление в помещението. Подът е от естествен дървен паркет, а прозорците са декорирани с двойни завеси – плътни и ефирни, отново в пастелни цветове.

Уютна и комфортна дневна зона, в която сме повече от убедени, че на почит е тя – камината!

 

Галерия:

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….