Дневна зона в пастелни тонове и акценти в бордо

4021
Разглеждания
Дневна зона в пастелни тонове и акценти в бордо

С усещане за хармония и дъх на старото вино в интериорния дизайн

Дневната зона в пастелни тонове е твърде често срещана при обзавеждането на съвременните жилища. Да, пастелите носят усещане за спокойствие и сигурност, лекота и хармония. Тези тонове са ненатрапчиви, елегантни и непреходни като тенденция в интериорните решения.

Интериорен дизайн на дневна зона в пастелни тонове и акценти в бордо

Но понякога интериорната картина би могла да изглежда твърде монотонна, да не кажем направо – скучна! И се появява сериозна необходимост от някакъв допълнителен цвят, който да съживи атмосферата и да й предаде повече визуална енергия.

Дневна зона в пастелни тонове и акценти в бордо

Вярно е, че всичко, което касае обзавеждането на дневната зона е въпрос на вкус и личностно възприятие, но вероятно всички собственици на дневна зона в пастелни тонове са добавили и някой и друг ярък акцент в нея, ей така, просто за разкош? А ако все още не са, могат да се уверят, че и акцентите в цвят бордо отиват много на всяка дневна в пастелни тонове.

Дневна зона в пастелни тонове и акценти в бордо

Дневната зона с кухня, която представяме, се намира в нова жилищна сграда. Основната палитра, която е използвана в интериора от дизайнерите от студио Design ATAK s.r.o., е именно пастелна – нюанси на кафяво и сиво. Но за да раздвижат това пастелно спокойствие, те са използвали не какво да е, а акценти в цвета на прочутото френско вино, дало и наименованието му – бордо.

Казват, че бордото е цвят, който символизира страст и елегантност,  и се комбинира добре с бяло, черно и бежово.

В къта за отдих, състоящ се от кафяв диван, кресло в бяло и ниска холна масичка, акцентите в бордо са килимът и декоративните възглавнички вълху дивана. Част от отсрещната стена, на която е поставен телевизорът, също е оцветена в бордо.

Дневна зона в пастелни тонове и акценти в бордо

Кухнята е обзаведена с бели мебели, а гърбът й е от стъкло в нюанс бордо. Непосредствено до нея е разположено и кът за хранене – високата маса и столовете са отново в бяло.

Стените на дневната са решени в сиво, подът е от паркет с естествен дървен материал. Завесите на прозорците са комбинация от плътни във винен цвят и ефирни в бяло.

Същата цветова комбинация е приложена и в антрето.

Предлага се също акценти в бордо

Не сме наясно дали собствениците обичат виното бордо, но със сигурност цветът внася свежи акценти и индивидуалност в дневната на дома им.

 

Галерия:

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….