Интериор на малък апартамент във Виетнам

11345
Разглеждания
Интериор на малък апартамент във Виетнам

Да бъде винаги светлина и пастелни тонове!

Едва ли някой щеше да предположи, ако не бяхме направили уточнението, че апартаментът, чийто интериор представяме, не е някъде из нашите географски ширини, а чак в далечен Виетнам.

Характерните черти на модерния стил в интериора – изчистени линии, ненатрапчива декорация и пастелни тонове, се разпознават лесно и има почитатели из цял свят.

В конкретния случай, този малък апартамент съдържа дневна зона с кът за отдих, кухня и кът за хранене. Интериорният дизайн е създаден за техен клиент от архитектите и дизайнерите на виетнамската компания ANGEL.

Може и да ви прозвучи изненадващо, но модерният стил е много популярен във Виетнам и то неслучайно – изпълнен в този стил интериор запазва своята изтънченост и красота през доста дълги години, независимо от промяната в модните тенденции. А заложената в стила функционалност е винаги на върха на изискванията на собствениците на жилища.

Дневна зона

Дневната зона е семпла, но много привлекателна поради използваните в  интериорната  концепция меки пастелни тонове. Водещ акцент в къта за отдих са привличащите погледа модули край телевизора с LED осветление, сияещи в златисти нюанси.

Подобни златни акценти са включени и в стената с декоративни панели зад удобния диван в пясъчно бежово. Непосредствено до дивана е поставен висок шкаф за аксесоари и бутилки, отново с Led осветление. Малка масичка в скандинавски стил и тъмен килим завършват обзавеждането на къта за отдих.

Кухненската част в дневната зона е малка, а горната част на мебелите е в тъмно дърво, което стои като красив акцент на светлия пастелен фон на цялото помещение.

Кухненският остров разполага с 2 високи стола, подходящи за малки помещения и оформящи кът за бързо хранене. Той също е проектиран и с Led светлини, синхронизирани с цялостния облик на хола.

Бяла маса и столове с удобна, но грациозна форма оформят къта за хранене, разположен между дивана и кухнята.

Окачен таван с геометрични форми, вградени лунички и скрито Led осветление рамкира всеки един от функционалните кътове в дневната.

 Антре

Антрето е обзаведено в същия стил и цветово решение като дневната. Шкафът за обувки е достатъчно голям, а затворените горни шкафове предлагат още пространство за съхранение на вещи и дрехи.

Спалня

Спалнята следва основната линия в интериорното решение на апартамента – пастелни тонове и окачен таван със скрито осветление. Висящи лампи над нощните шкафчета заместват обичайните аплици.

Интериор на малък апартамент

Леглото е с тапицирана табла, а голям гардероб е предвиден за съхранение на дрехи. Прозорците са декорирани с римски щори.

Баня

Интериор на малък апартамент

И в това помещение изненади няма – следвана е основната концептуална линия на интериора. Банята е обзаведена само с с кът за душ, отделен със стъклен параван поради ограниченото си пространство.

Симпатично и функционално жилище, от чийто интериор всеки би могъл да почерпи идеи, независимо че идват чак от Виетнам!

Галерия:

 

 

……………………………………….