Интериорен дизайн на спалня в тъмно лилави тонове

7924
Разглеждания
Интериорен дизайн на спалня в тъмно лилави тонове

Само за заклети почитатели на романтиката!

Колкото цветове се срещат в необятната палитра на природата, толкова и за всеки един от тях ще има заклети фенове по широкия свят, които твърдо ще отстояват позициите си защо точно този или онзи им е любим!

Иначе казано, всички хора сме различни и различни са вкусовете ни, няма как вкупом да харесваме едно и също – обратното би ни обрекло на абсолютна скука!

Защо правим тези уговорки, вероятно вече се питат някои от вас? Защото този интериор на спалня, създаден от руския дизайнер Lubov Маlенкinа представя една картина, изтъкана от тежък лукс, тъмни лилави нюанси и декорация с облицовъчни тухлички, която може и да не допадне на всички, но не и задължително…

Психолозите твърдят, че хора, избрали цветова схема в лилаво за интериора на спалнята си, са непоправими романтици!

Е, ние не познаваме собствениците на това помещение, единственото което ни е известно е, че са млада двойка – а накъде без романтика в началото на съвместния път по трънливата магистрала на ежедневието и живота?!

Помещението не е голямо, но към него принадлежи и остъклен балкон, който дизайнерът обзавежда като частен кът за отдих на семейството в аналогични цветове и стил.

Модерен интериор с елементи на Арт Деко и цветово оформление в тъмно, почти патладжанено лилаво е кратката характеристика на тази спалня.

Стената до входната врата е облицована с бели декоративни тухлички, което балансира тъмното излъчване на лилавото в текстурираните тапети, покрили останалите стени и премахва опасността от мрачна и депресираща атмосфера.

Над таблата на леглото е поставен фото-тапет с черно-бяло изображение на роза, а от двете му страни, над нощните шкафчета са монтирани големи огледала, които оптически уголемяват помещението. Комбинация от три вида завеси украсяват прозореца – ефирни бели, златисти и тежки кадифени завеси с щампован рисунък.

На стената срещу леглото, решена в тъмно лилаво, в центъра на бяло декоративно пано, наподобяващо рамка на картина, е поставен телевизор.

На остъкления балкон, изпълнен с необходимата топло и хидро изолация, както и подово отопление, са намерили своето място гардероб и малка масичка за кафе, край която може да се поседне на голям пуф.

Окаченият таван с геометрични форми и множество вградени лунички създават илюзията за нощно небе. Стенни аплици, скрито Led  и настолна лампа допълват системата за осветление в спалнята, в която вероятно винаги ще витае усещане за нежност и романтика! Или поне до някой следващ ремонт?

 

Галерия:

 

 

……………………………………….