Интериорен дизайн на апартамент 61 кв.м

3031
Разглеждания
Да живееш всеки ден под небесната дъга...

Да живееш всеки ден под небесната дъга…

Е, трудно би могло да се живее постоянно под небесната дъга – просто защото тя е неуловима и не се задържа дълго, където и да се появи… Но ако не можеш да живееш под дъгата, то можеш да живееш в компанията на цветовете й – или почти всички!

Тюркоазено синьо, жълто, лилаво, бяло, зелено, пясъчно бежово и морско синьо… всички те имат своето присъствие в този апартамент с площ 61 кв.м. Автор на дизайна е Рустьом Уразметов, а собственици на жилището са креативно мислеща млада двойка.

Жилището се състои от дневна зона, кухня с трапезария, спалня, баня, отделно WC и антре.

В апартамента, който е ново строителство, не са извършвани конструктивни промени с изключение на една – демонтирането на предвидената врата на кухнята. Така дневната зона хем е общо пространство, хем не съвсем…

Това е един вид компромис между организацията на отвореното пространство и желанието на собствениците да отделят кухнята от къта за отдих.

Вероятно намерението им е продиктувано от факта, че искат всяка стая да има свой цветови характер? Може би е точно така, но кухнята е просто очарователна. Тук може и да влезеш тъжен и намръщен, но със сигурност ще излезеш с широка усмивка.

Тюркоазеното синьо и жълто в цветовата концепция създават толкова настроение, че всъщност човек трудно би си тръгнал от това кътче. Желанието на собствениците е тук да има бар-плот и кът за хранене в допълнение към стандартното оборудване, което дизайнерът изпълнява.

Освен пъстрите цветове, на стената е поставена декорация с 3D панели, които добавят обем към пространството и интересен акцент.

Самата кухня е с гръб от многоцветна керамична мозайка. Тъй като помещението не е голямо, масата за хранене е кръгла, което позволява свободното преминаване край този кът. Подът е от гранитогрес с дървесен декор, който внася оптическа топлина към леко прохладното излъчване на тюркоазеното синьо.

В дневната летен акцент поставя акцентирането върху лилавото в нюанс на лавандула. Функционално тя е разделена на две части – малък работен кът и кът за отдих с мека мебел.

Това се налага и и донякъде от неправилната форма на помещението, но самото визуално обособяване става помощта на отворена етажерка с височина около метър.

В дневната на стената зад дивана също са използвани за декорация 3D панели в бяло.

В спалнята изборът е на пастелно пясъчно бежово за обзавеждането в комбинация със светли нюанси на сиво-зелено за стените.

От едната страна на леглото е поставено нощно шкафче, а от другата – тоалетка с огледало.

Голям бял гардероб и дървен скрин са предвидени за съхранението на дрехи и аксесоари. Телевизорът е окачен на стената над нисък шкаф.

В банята и малката тоалетна цветовата комбинация е бяло и морско синя мозайка. Банята е оборудвана с вана, мивка и поради липса на друго място, тук е поставена и пералнята.

Облика на приветливото антре определят пролетно зелено и дървесен фурнир за мебелите. Тук е поставен и голям гардероб за връхни дрехи и обувки наред със закачалката и голямо огледало.

И един бонус има към този апартамент – след остъкляването на малкия балкон, той се превръща в хоби-кът за собствениците.

Пъстро и весело жилище – почти във всички цветове на небесната дъга, но приложени с мярка и творчески подход.

 

Галерия:

 

www.urazmetov.com

 

 

……………………………………….