Интериорен дизайн на апартамент 61 кв.м

Да живееш всеки ден под небесната дъга…

Е, трудно би могло да се живее постоянно под небесната дъга – просто защото тя е неуловима и не се задържа дълго, където и да се появи… Но ако не можеш да живееш под дъгата, то можеш да живееш в компанията на цветовете й – или почти всички!

Тюркоазено синьо, жълто, лилаво, бяло, зелено, пясъчно бежово и морско синьо… всички те имат своето присъствие в този апартамент с площ 61 кв.м. Автор на дизайна е Рустьом Уразметов, а собственици на жилището са креативно мислеща млада двойка.

Жилището се състои от дневна зона, кухня с трапезария, спалня, баня, отделно WC и антре.

В апартамента, който е ново строителство, не са извършвани конструктивни промени с изключение на една – демонтирането на предвидената врата на кухнята. Така дневната зона хем е общо пространство, хем не съвсем…

Това е един вид компромис между организацията на отвореното пространство и желанието на собствениците да отделят кухнята от къта за отдих.

Вероятно намерението им е продиктувано от факта, че искат всяка стая да има свой цветови характер? Може би е точно така, но кухнята е просто очарователна. Тук може и да влезеш тъжен и намръщен, но със сигурност ще излезеш с широка усмивка.

Тюркоазеното синьо и жълто в цветовата концепция създават толкова настроение, че всъщност човек трудно би си тръгнал от това кътче. Желанието на собствениците е тук да има бар-плот и кът за хранене в допълнение към стандартното оборудване, което дизайнерът изпълнява.

Освен пъстрите цветове, на стената е поставена декорация с 3D панели, които добавят обем към пространството и интересен акцент.

Самата кухня е с гръб от многоцветна керамична мозайка. Тъй като помещението не е голямо, масата за хранене е кръгла, което позволява свободното преминаване край този кът. Подът е от гранитогрес с дървесен декор, който внася оптическа топлина към леко прохладното излъчване на тюркоазеното синьо.

В дневната летен акцент поставя акцентирането върху лилавото в нюанс на лавандула. Функционално тя е разделена на две части – малък работен кът и кът за отдих с мека мебел.

Това се налага и и донякъде от неправилната форма на помещението, но самото визуално обособяване става помощта на отворена етажерка с височина около метър.

В дневната на стената зад дивана също са използвани за декорация 3D панели в бяло.

В спалнята изборът е на пастелно пясъчно бежово за обзавеждането в комбинация със светли нюанси на сиво-зелено за стените.

От едната страна на леглото е поставено нощно шкафче, а от другата – тоалетка с огледало.

Голям бял гардероб и дървен скрин са предвидени за съхранението на дрехи и аксесоари. Телевизорът е окачен на стената над нисък шкаф.

В банята и малката тоалетна цветовата комбинация е бяло и морско синя мозайка. Банята е оборудвана с вана, мивка и поради липса на друго място, тук е поставена и пералнята.

Облика на приветливото антре определят пролетно зелено и дървесен фурнир за мебелите. Тук е поставен и голям гардероб за връхни дрехи и обувки наред със закачалката и голямо огледало.

И един бонус има към този апартамент – след остъкляването на малкия балкон, той се превръща в хоби-кът за собствениците.

Пъстро и весело жилище – почти във всички цветове на небесната дъга, но приложени с мярка и творчески подход.

 

Галерия:

 

www.urazmetov.com

 

 

……………………………………….

Споделете: