Детска стая, която сбъдва мечти!

2946
Разглеждания
Детска стая, която сбъдва мечти!

Да си имаш къщичка… вкъщи!

Всяко малко момиченце мечтае за толкова много неща, че едва ли думите ще могат да опишат всичко, което се върти в коя да е прелестна главица… Но една мечта неизменно се потваря и намира често място в много момичешки игри – да бъде стопанката на своята къща!

Е, не е задължително това да се случва сега и веднага, но пък защо не?

О, да, варианти има много и сигурно дори и порасналите вече дами, отглеждащи сега своите принцеси, ще го потвърдят! Импровизации по темата и то без никакво съмнение, има всякакви. От метнато някакво покривало върху няколко стола, наподобяващо смешна палатка, осигуряваща дозата уют и интимност на малката стопанка, до сглобяемите къщички с весели илюстрации, които лесно се намират в магазините за играчки…

Но има и вариант, при който в къщичка се превръща цялата детска стая! Точно тези детски копнежи са пресъздали дизайнерите от чешкото студио „АТАК“ в проекта на детска стая за малко момиченце.

Всичко тук е подчинено на формата за „свой собствен дом и покрив над главата“!

Като се започне от леглото, проектирано във формата на къщичка с помощта на балдахин, поставен върху дървена конструкция, напомняща покрив.

От леглото символичното послание за къщичка се пренася върху предните панели на големия гардероб за одеждите и вещите на малката стопанка.

Е, принцесата все пак има нужда и от работен кът, защото училището не освобождава от ангажименти нито един мечтател… Но и конфигурацията с бюрото също напомня на къщичка – дъската за бележки, рисунки и какво ли още не, е проектирана също във формата на покрив на къща.

В максимална близост до работното място е поставена висока отворена етажерка за книги, учебници и телевизор – да, изненада тук вече няма, естествено – с формата на покрив в горната си част!

Покрив до покрива – така изглежда конфигурацията със съседното до етажерката декоративно пано, изобразяващо цял двуетажен дом.

Избраните цветове за обзавеждане и оформление на цялата детска стая като къщичка са нежни пастели – бяло, розово и светло зелено. Малки столчета, масичка, купчина декоративни възглавници и стелаж с рафтове долъват обзавеждането на кокетния дом на малката стопанка.

Мечтата на едно дете – да си има детска стая като къщичка, тук се е сбъднала! И на всички е ясно, че в ролята на добрите феи са влезли както родителите, така и дизайнерите, осъществили проекта!

Галерия:

 

 

……………………………………….