Детска стая, която сбъдва мечти!

Да си имаш къщичка… вкъщи!

Всяко малко момиченце мечтае за толкова много неща, че едва ли думите ще могат да опишат всичко, което се върти в коя да е прелестна главица… Но една мечта неизменно се потваря и намира често място в много момичешки игри – да бъде стопанката на своята къща!

Е, не е задължително това да се случва сега и веднага, но пък защо не?

О, да, варианти има много и сигурно дори и порасналите вече дами, отглеждащи сега своите принцеси, ще го потвърдят! Импровизации по темата и то без никакво съмнение, има всякакви. От метнато някакво покривало върху няколко стола, наподобяващо смешна палатка, осигуряваща дозата уют и интимност на малката стопанка, до сглобяемите къщички с весели илюстрации, които лесно се намират в магазините за играчки…

Но има и вариант, при който в къщичка се превръща цялата детска стая! Точно тези детски копнежи са пресъздали дизайнерите от чешкото студио „АТАК“ в проекта на детска стая за малко момиченце.

Всичко тук е подчинено на формата за „свой собствен дом и покрив над главата“!

Като се започне от леглото, проектирано във формата на къщичка с помощта на балдахин, поставен върху дървена конструкция, напомняща покрив.

От леглото символичното послание за къщичка се пренася върху предните панели на големия гардероб за одеждите и вещите на малката стопанка.

Е, принцесата все пак има нужда и от работен кът, защото училището не освобождава от ангажименти нито един мечтател… Но и конфигурацията с бюрото също напомня на къщичка – дъската за бележки, рисунки и какво ли още не, е проектирана също във формата на покрив на къща.

В максимална близост до работното място е поставена висока отворена етажерка за книги, учебници и телевизор – да, изненада тук вече няма, естествено – с формата на покрив в горната си част!

Покрив до покрива – така изглежда конфигурацията със съседното до етажерката декоративно пано, изобразяващо цял двуетажен дом.

Избраните цветове за обзавеждане и оформление на цялата детска стая като къщичка са нежни пастели – бяло, розово и светло зелено. Малки столчета, масичка, купчина декоративни възглавници и стелаж с рафтове долъват обзавеждането на кокетния дом на малката стопанка.

Мечтата на едно дете – да си има детска стая като къщичка, тук се е сбъднала! И на всички е ясно, че в ролята на добрите феи са влезли както родителите, така и дизайнерите, осъществили проекта!

Галерия:

 

 

……………………………………….

Споделете: