И мечтите полетяха… извън стените на делника!

2796
Разглеждания
26 идеи за декорация с фототапет в кухнята

26 идеи за декорация с фототапет в кухнята

 

Обичате ли да мечтаете? Е, да, що пък въпрос задаваме и ние… Кой не го прави – волно или не, мечтите ни някак сами си намират път сред фантазиите ни и неканени обсебват съзнанието ни дори и в най-невероятно трудни моменти…

Идеи за декорация с фототапет в кухнята

Но обичате ли да мечтаете… в кухнята? Там, където сутрин над чаша кафе уж се стараем да създадем най-добрия си  план за току-що започналия ден, вечер, когато домочадието се е оттеглило в покоите си и най-после има свободни минутки за размисъл над неразтребената маса или тъжната препълнена мивка…

Декорация с фототапет в кухнята

Или по всяко друго време, когато се налага-  или просто обичаме да си стоим в кухнята?
И тогава в главите ни – провокирани от някоя рекламна брошура или някакъв друг – е, хайде, да го наречем „дразнител“, се размечтаваме за екзотична ваканция, спокойствието на планината или пищното великолепие на лятото…

Декорация с фототапет в кухнята

Все едно, невъзможно е да уловим полета на нашите си мечти, а за вашите – съвсем, нали?

Декорация с фототапет в кухнята

Но има начин да си „отворим“ едно прозорче в кухнята, през което всеки път да се отдадем на приятни мисли и както вече сте се досетили, той е като си украсим поне едно местенце на стената с фототапет с предпочитан сюжет.

Декорация с фототапет в кухнята

Всъщност, не само това са причините за подобна украса – факт е, че всеки търси нещо по-интересно като дизайн на интериора на своята кухня, което може да се постигне точно с фототапетите. Или просто пък има някое кътче, което много ни се ще да направим по-ярко и цветно, за да създадем интересен акцент в помещението.

На пазара се предлагат много варианти – като размери и дизайн, но е важното не само да подхождат на общото интериорно решение на обзавеждането на „сърцето на дома“, а и да издържат на повишената при готвене влажност и температура в кухнята, както и да могат да се почистват лесно.

Декорация с фототапет в кухнята

С други думи, веднага ще споделим, че текстилните тапети са по-трудни за поддържане и не се препоръчват за помещения, в които има много миризми (като кухнята), защото биха ги попили. Има и специално обработени текстилни тапети, при които този недостатък е премахнат, но при избор предварително се поинтересувайте от характеристиките им.

Декорация с фототапет в кухнята

Виниловите (миещите се) са по-добър вариант, макар че при съвременните производствени технологии на фототапети вече са отчетени всичките им недостатъци за приложение в кухнята и могат да се намерят точно такива модели.

Декорация с фототапет в кухнята

А ако все пак не откривате модел, който най-много би съответствал на фантазиите ви, можете да си поръчате и фототапет по индивидуален дизайн.

Декорация с фототапет в кухнята

Това ще ви позволи да създадете специална, неповторима атмосфера в кухнята, където всеки елемент от интериора ще носи частица от вашия характер и отношение към живота.

Декорация с фототапет в кухнята

Планински или екзотични пейзажи, изображения на растения, цветя, храни и напитки или абстрактни форми – попитайте мечтите си накъде биха искали да отлетят и просто ги следвайте!

 

Галерия:

 

 

……………………………………….

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….