Когато светлината влезе в съюз с геометрията…

11846
Разглеждания
Интериорен дизайн на вила в модерен стил

Интериорен дизайн на вила  в модерен стил

 

Неоспорим факт е, че всяко изкуство помага на хората да придадат смисъл на живота си и да го направят по-красив и стойностен.

Принт с пейзаж посреща гостите в антрето

Същата задача се изпълнява от всички проектанти, архитекти и дизайнери, чиято цел е да трансформират и организират жилищните помещения в съответствие с идеите си за красива и хармонична среда на обитаване в зависимост от предназначението на пространството.

И в унисон с изискванията на собствениците, разбира се!

В антрето е поставен малък диван за отдих

Точно такава е била задачата и на дизайнерите от архитектурно бюро на Алексей Сухов, автори на проекта на вила в покрайнините на Екатеринбург (бивш Свердловск), част от който представяме.

Поставената цел е била да се създаде модерен интериор с ненатрапчив дизайн, но с елементи в духа на стара Европа.

Кът за отдих

В основата на интериорната концепция застават леките пастелни нюанси на бежово, кафяво и бяло, естествени материали като камък и дърво, а основвният елемент, който се повтаря във всяко помещение, е пречупването на светлината през структурните окачени тавани.

Антре и част от стълбището

В антрето всеки новодошъл е посрешнат от ярък принт на стената с изглед на цъфтяща градина. Тук е поставен и малък диван за отдих, а двураменно стълбище отвежда на втория етаж, където са спалните помещения.

Дневна зона

Дневната зона, заела целия първи етаж, е общо пространство с функционално обособени кътове, чието зониране е постигнато чрез комбинациите от бяло и тъмно дърво в подовите настилки и геометричните форми на окачените тавани.

Дневната е решена в меки пастелни нюанси на пясъчно бежово

Кухня, трапезария и хол са ясно различими и въпреки това, обединени в стройна  ясна хармония.

Дневната впечатлява с окачения таван с геометрични форми

Като рамка на всеки един от тези кътове е използван още интериорният текстил – ефирните сини завеси на прозорците, които създават усещане за лекота и ваканционна атмосфера.

Камината като притегателен център за отдих в дневната

Между антрето и дневната няма врата с цел максимален простор и свобода на движение. Обзавеждането на къта за отдих е сравнително лаконично, но същевременно уютно, а център на това пространство, естествено, е камината, декорирана с камък.

jТаванът е опънат, с огледален ефект

Кухнята е оборудвана с всички необходими уреди, няма нищо излишно и присъствието на всеки един детайл е функционално оправдано.

Спалня

Това, което грабва веднага погледа в това помещение, е декорираната с изкуствен облицовъчен камък полуизвита стена зад голямото и удобно легло, изработено от дърво.

Вграденото осветление на окачения таван свети с разсеяна приглушена светлина

Стената е изработена с помощта на гипсокартон, а в образувалата се зад нея  ниша са скрити малък будоар за домакинята и баня с WC.

Спалнята е решена в пастелни цветове за постигане на спокойна лежерна атмосфера

Във всяка зона от помещението е монтирано вградено LED осветление, а голям кристален полилей над леглото създава атмосфера на лукс и романтика.

Срещу леглото е организиран TV-кът

Всеки един сантиметър от площта на спалнята е използван максимално рационално и въпреки масивните мебели, помещението изглежда достатъчно просторно и светло.

Всички впечатляващи детайли в този проект ще ви покаже подробно нашата галерия, но в едно ние сме сигурни – че когато светлината се съюзи с геометрията, ефектът е зашеметяващ!

 

Галерия:

 

 

www.arch-buro.com

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….