29 идеи за кухни в розови нюанси

5090
Разглеждания
29 идеи за кухни в розови нюанси

Доза розово за щастие!

 

Розовият цвят е прекрасен сам по себе си и не необходимо да изброяваме всички асоциации, на които ни навежда, но розова кухня? О, не би ли било малко прекалено? Все пак кухнята е място, в което се вихрят най-вече пораснали момичета, не дечица?

Да, вероятно така ще реагират мнозина от вас, но спокойно, розовото не е все пак за всеки!

И на страховете, че този цвят ще превърне кухнята като елемент от куклена къща или в сцена от детски филми, ще отговорим – не, няма, стига да е приложено с мярка!

Разбира се, отговорно ще заявим, че розовото, въпреки романтичните послания, които носи и усещането за нежност, което съдържа във всичките си проявления, не е подходящ цвят за всеки!

На този цвят в своята кухня биха се спрели само твърдо уверените в себе си или тези, които не се притесняват какво ще кажат останалите…, когато се доверяват на собствения си усет и желания!

А защо смятаме, че розовото носи доза щастие? Това не е наше твърдение, а на психолозите, според които розовият цвят не само гони стреса, но и създава усещане за щастие, защото носи в себе си много положителна енергия и сила!

И още – розовото се препоръчва за помещения, в които няма достатъчно естествено осветление и това твърдение не се отнася само за кухнята. Защото интериор в розови тонове или дори само частични акценти въздейства енергийно и едновременно успокоява и тонизира атмосферата в пространството.

Но ако цяла кухня в розово все пак изглежда малко прекалено дори и на най-смелите, то този цвят може да бъде привнесен и по други начини.

Например, като фон за всички или част от стените, като комбинация с други цветове в кухненските мебели, в различни детайли като съдове, салфетки и дуги аксесоари или в интериорния текстил – завеси, покривки и възглавнички.

И нека не забравяме, че розово е твърде общо понятие, защото цветът има множество нюанси – от пастелното нежно „пепел от рози“ до яркото цикламено розово, граничещо почти с лилаво.

Въпрос на предпочитание, но дори и най-предпазливите биха могли да се престращат да експериментират с някои от по-светлите и ненатрапчиви форми на розово.

Розовият цвят успешно си партнира на първо място с белия, създава интересни контрасти с черното, както и хармонично си взаимодейства с нюанси на сиво.

Внасяйки доза розово в кухнята, то романтичните настроения неизбежно се настаняват трайно там, а щастието… то винаги е там, където е семейството, нали?

 

……………………………………….

Галерия: