Да сътвориш оазис за красиви сънища…

1946
Разглеждания
8 идеи за интериорен дизайн на спални

8 идеи за интериорен дизайн на спални

 

Дизайнът на спалнята в кое да е жилище отразява атмосферата на дома много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Защото това не е просто пространство за спане, а спокоен оазис, в който всичко трябва да е хармонично изградено, за да бъдат сънищата винаги красиви!

Люлякова феерия 2

Знаете ли,  че психолозите препоръчват дизайнът на спалнята  да се променя на всеки 5-8 години? Не сме психолози, но и от житейската си практика можем да потвърдим същото – че всяко нещо, което се обновява с желание, носи винаги радост и удовлетворение!

И точно в тази връзка ви представяме поредната колекция от идеи за интериорни решения на пространството на спалнята. Всички те са в различни стилове и акцентът в обзавеждането им пада върху отделни детайли. Някои са твърде показни, други изглеждат съвсем универсални, но не е ли така и с нас, хората?

Някои мечтаем да ни забележат  и оценят (особено съседите и роднините), а други тихо и без особен шум  се стремим да създадем комфорт в личното си пространство единствено по собствените си критерии и измерения…

Но независимо от подхода, крайният резултат трябва да харесва преди всичко на собствениците, нали?

Люлякова феерия

Люлякова феерия 1

Естествено, тук цветовото решение не може да остане незабелязано – пристрастието към люляковите нюанси е много актуално напоследък, но това не изненадва никого, нали? Защото романтиката, носена като послание от този цвят, печели все повече почитатели!

С усещане за шоколадово ухание

С усещане за шоколадово ухание 2

Пастелните тонове, особено тези в тъмната гама, винаги създават усещане за сигурност и спокойствие, а плътното кафяво внушава и усещане за онзи десерт, за който казват, че лекувал лошото настроение!

Морска романтика

Морска романтика 1

Направо е излишно да подчертаваме, че синьото на морето и небето създават атмосфера на постоянна ваканция, нали? И разбира се, успокояват нервите в края на натоварения работен ден!

Бяла нежност

Бяла нежност 2

Бялото е универсално решение за всички помещения на дома, включително и за спалнята. Е, добре би било все пак нежното му излъчване да бъде поне малко „разчупено“ с някой ярък акцент!

Пастели и слънчеви акценти

Пастели и слънчеви акценти

Почти същото се отнася и при избора на пастелни тонове – от присъствието на някой свеж акцент интериорната картина само ще спечели!

Дървесен натюрел в черно-бяла рамка

Дървесен натюрел в черно-бяла рамка 1

Тази идея е подходяща за почитателите на естественото, които не могат да изневерят и на класическите комбинации като черно и бяло. Съчетаването на двата варианта  би донесло само удовлетворяващ резултат.

Небесна синева

Небесна синева 2

Да отвориш сутрин очи и още преди да си се разсънил напълно, да усетиш над себе си нежното излъчване на безоблачно лятно небе – е, ако това ви допада, със сигурност небесно синият е вашият цвят за спалнята!

В прегръдките на уханна пролетна градина

Като пъстра градина 2

За всички, които са страстни фенове на градинарското изкуство, а също и за тези, които само обичат да се наслаждават на цъфнали цветни лехи – присъствието на флорални мотиви в спалнята ще бъде малка компенсация, особено през студените месеци от годината!

 

Галерия:

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….