Пастелна хармония с привкус на есен

6452
Разглеждания
Интериорен дизайн на модерна дневна зона

Интериорен дизайн на модерна дневна зона

 

Много често, когато стане въпрос за есен, освен с ярките й пищни багри, неизменно като ли че се сещаме и за тъгата, която настъпва с нейното идване – тъга по отишлото си весело лято, така щедро на слънце, романтика и емоции с висок градус!

Модерна дневна зона

Но всъщност есента носи и много спокойствие с топлите си пастелни земни тонове, не мислите ли? Поне ние така възприехме проекта на тази дневна зона, реализиран в меки пастелни цветове, които ни накараха да търсим асоциацията с един спокоен есенен ден.

Бежово, сиво, зелено, бяло и златно жълти акценти за разкош – това е първото „заснемане“ на интериорната картина, която видяхме. Но че всичко е съчетано по законите на естетическата хармония, се вижда съвсем веднага.

Кът за отдих с електрическа камина

Интериорният дизайн на дневната зона е създаден от украинското студио от  SVOYA, а жилището се намира в гр. Днепродзержинск. Особен интерес предизвиква начинът, по който дизайнерите са обособили отделните функционални зони в пространството на дневната.

Кухнята

Кухнята, обзаведена с модерни бели мебели и модулен остров, е отделена от зоната за отдих чрез  бар-плот, изграден точно под голям свод с колони. Така нищо не пречи на социалната комуникация на обитателите, а и дори от столчетата край бар-плота може спокойно да се гледа телевизия.

Кътът за отдих

Самият кът за отдих се състои от удобна мека мебел в пастелен зелен нюанс, голямо кресло в есенно жълто и бяла холна масичка. Електрическа камина се грижи за домашният уют, а телевизорът е окачен на стената над нея.

Кът за хранене

В къта за хранене е поставена маса от тъмно дърво, а столовете са покрити с бели калъфи. Осветителните тела с оригинален дизайн напомнят на някогашни полилеи от ковано желязо и свещи в прастар рицарски замък.

Хармония и спокойствие – такъв е изводът, който можем да направим и то той ще бъде повече от достатъчен, нали?

 

Галерия:

 

 

www.svoya-studio.com

 

……………………………………….