Дизайн на кухни със зелени акценти

3349
Разглеждания
Дизайн на кухни със зелени акценти

Изкушениeто „зелено“

 

Всяка зима, когато навън са се събрали на разговорка и сладки клюки снежните виелици и северните ветрове, все си повтаряме колко хубаво ще бъде веднъж да свърши този сезон и да се “хванем за зелено”!

Зелено за настроение

Е, да, но не за годишните сезони и техния кръговрат става въпрос сега, а за едно друго изкушение в кухнята, даряващо положителни емоции и успокояващо нажежени страсти и емоции – прелестното зелено от цветовата палитра!

Стената е в ливадно зелено

От древни времена, та до днес, този цвят се възприема като символ на живот, естественост и хармония.

Кухня в зелено с лакирани повърхности

Лек и ненатрапчив, той ни заобикаля със спокойствие и комфорт, внасяйки усещане за свежест и сигурност.

Зелено, черно, бяло и оранжево в успешна цветова комбинация

А и зелен цвят в интериора на кухнята е един от най-добрите варианти за създаване на атмосфера, сред която да се отпуснем след тежък работен ден или, обратното, да  “презаредим батериите” и да си създадем положителни емоции.

Свежо като пролетен пейзаж!

Все пак, ако решите да внесете в интериора на кухнята  зелени нюанси, не трябва веднага тичате до най-близкия магазин и като истински тайфун да пометете от рафтовете всичко зелено: чинии, вази, пердета и всичко друго, за което се сетите!

Зеленото се откроява на фона на черните акценти

Защото при изграждане на „зелена линия“ в интериора на кухнята трябва да се подхожда внимателно и нежно, за да не заприлича помещението на пъстра поразхвърляна детска площадка, в която трели извиват весели жаби!

Зеленото чудесно се комбинира с черно

За да се избегне тази картинка, трябва да се има предвид, че зеленото е подходящо решение или за стените, или за фасадата на кухненското обзавеждане, но не и за двете!

Кухня в рустикален стил и зелени акценти

Друго също е вярно – че зелени акценти биха подхождали на кухни в почти всички други цветове от палитрата. Зеленото успешно се съчетава с черно, бяло, пастелните тонове, с топло жълто или оранжево, та дори със синьо и с кралско лилаво.

Кухня със зелен гръб

Но преди всичко е от особено значение цветовете да са дозирани с мярка – да не се прекалява нито с основата, нито с нейните допълнения.

Флорални мотиви на цветния принт на шкафовете

А в нашата галерия можете да видите нагледно една малка частица от безкрайните възможности за приложението на този цвят в декорацията или основната концепция за обзавеждане на кухнята.

Зелено и жълто в кухнята

И никак не бихме се изненадали, ако някоя от идеите ви спечели за фен на каузата ”да се хванем за зелено в кухненския интериор”!

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Галерия: